Sport

CSA Steaua a câștigat procesul pentru palmares cu FCSB! Decizia instanței

CSA Steaua a câștigat procesul pentru palmares cu FCSB. Instanța a decis că palmaresul echipei le revine celor de la CSA între 1947 și 1998.
28.06.2021 | 16:58
CSA Steaua a castigat procesul pentru palmares cu FCSB Decizia instantei
CSA Steaua a câștigat procesul pentru palmares cu FCSB! Decizia instanței
ADVERTISEMENT

Lovitură dură încasată de FCSB. CSA Steaua a câștigat procesul pentru palmares cu FCSB. Instanța a decis că celor de la CSA le va reveni palmaresul din perioada 1947-1998. Curios este că între 1998 și 2003 este o situație neclară și palmaresul nu revine nimănui.

În fine, celor de la FCSB le revine palmaresul din 2003 și până în prezent. Cu alte cuvinte, trofeele cucerite de Steaua de-a lungul timpului se vor împărți la cele două entități în funcție de perioadele stabilite de instanță.

ADVERTISEMENT

FCSB poate face recurs la decizia Instanței

Decizia pronunțată, luni, 28 iunie, de către magistrații Curții de Apel București poate fi atacată cu recurs, de oricare parte implicată.

„Admite apelul. Admite cererile de intervenţie accesorie. Schimbă în parte sentinţa apelată, în sensul că: Admite excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantului CSA în privinţa cererii având ca obiect dreptul la palmares pentru perioada 1998-2003 şi respinge această cerere în consecinţă.

ADVERTISEMENT

Menţine restul dispoziţiilor sentinţei referitoare la soluţia în privinţa constatării că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei „Steaua Bucureşti din 1947 şi până în 1998 aparţine reclamantului CSA şi referitoare la soluţia în privinţa cererii conexe.

Obligă intimatul-reclamant la plata către apelanta-pârâtă a sumei de 3000 lei, cheltuieli de judecată (onorariu avocaţial, taxă de timbru), cu aplicarea art. 453 alin. 1 şi 2 şi art. 451 alin. 2 C.Proc.Civ. Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicare.

ADVERTISEMENT

Pronunţată azi, 28.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluția pe scurt emisă de Instanță.

Cât a plătit Gigi Becali în 2003 pentru a cumpăra Steaua

La 18 ani de când Gigi Becali a ajuns în fruntea clubului care acum se numește FCSB, Marcel Pușcaș a anunțat că latifundiarul din Pipera a plătit 3.000.000 de dolari pentru a cumpăra Steaua și consideră că toată afacerea a fost perfect legală.

ADVERTISEMENT

Pușcaș mai spune că Gigi Becali nu punea mare preț pe acte la momentul amintit, acesta fiind și motivul pentru care CSA Steaua poate acum să revendice palmaresul, sigla și brandul.

”Migrarea spre CSA se datorează în proporție de 90% lui Gigi Becali și atitudinii lui. În 2003 nu avea cum să pice din lună FCSB în Divizia A. El trebuia să facă acte atunci, dar la vremea respectivă nu punea preț pe hârtii.

În 2003 nu putea să se fure nimic. Diferența era că atunci era o asociație sportivă non-profit. Legea sportului îți permitea să te transformi în societate comercială. Exista comandantul CSA Steaua, ofițeri etc. Toți au fost de acord cu transformarea pe societate comercială a cărei patron să fie Gigi Becali.

Păunescu timp de 5 ani a dus clubul pe locul 14-15 în campionat. Intervenția lui Becali a fost magistrală. Becali a dat 3 milioane de dolari atunci. Într-adevăr, brandul nu făcea 3 milioane de dolari, făcea mult mai mult”, spunea în urmă cu o lună Marcel Pușcaș, la Pro X.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Șahtior Karagandy: 1,75 este cota pentru „Peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: