Fotbal intern

CSA Steaua a câștigat procesul pentru palmares cu FCSB. Reacția uluitoare a lui Gigi Becali. “Nu mă afectează!” Ce plan are

05.07.2019 | 12:01
CSA Steaua a castigat procesul pentru palmares cu FCSB Reactia uluitoare a lui Gigi Becali Nu ma afecteaza Ce plan are

CSA Steaua a câștigat procesul pentru palmaresul până în 2004 al grupării roș-albastre, iar Florin Talpan a mai bifat o victorie importantă în războiul pe care îl duce cu Gigi Becali. Tribunalul București a decis că palmaresul din 1947 până în 2004 aparține clubului Steaua, dar latifundiarul din Pipera poate ataca decizia la Curtea de Apel.

UPDATE, ora 12.00. Gigi Becali a vorbit despre decizia luată de Tribunalul București. “Nu mă afectează! Asta e România. Mă minunez și eu. Aici e vorba de continuitate. Dacă un copil face clasa I și după aceea face clasa a II-a și tot așa până în clasa a 12-a, însemană că el a făcut toate clasele. Nu altcineva. Pe de o parte râd, pe altă parte plâng pentru că se întâmplă așa ceva în România, în țara mea! Voi ataca decizia la Curtea de Apel pentru că vreau să văd până unde se poate merge! Dacă și la Curtea de Apel se menține, înseamnă că toți suntem nebuni și proști. Înseamnă că tot globul este idiot și doar judecătorul este deștept.

Doar pierdem 2 puncte la coeficientul UEFA! Le aveam pentru că aveam Cupa Campionilor în palmares. Dar nu mă deranjează. Asta e România! Pierde o echipă românească la coeficient. Cei de la CSA nici nu au ce să facă cu palmaresul. Dacă vor să promoveze și fac societate pe acțiuni și se asociază cu un privat, o să contest decizia. Nu poate acea societate să preia palmaresul Stelei. Dacă eu nu am putut, acea societate de ce să poată? Dar nu mă mai enervez. Asta e țara noastră și trebuie s-o iubim, a spus Gigi Becali, conform gsp.ro.


CSA Steaua a câștigat procesul pentru palmares cu FCSB

Astfel, până când Gigi Becali va merge să atace decizia luată de Tribunalul București la Curtea de Apel, formația din Liga 1 rămâne cu palmaresul din ultimii 16 ani. FCSB a luat 5 titluri, 2 Cupe ale României, 2 Supercupe și 2 Cupe ale Ligii.

Acesta nu este primul proces câștigat de Florin Talpan în fața lui Gigi Becali. Florin Talpan a reușit să anuleze marca Steaua înregistrată de patronul FCSB-ului în 2014, iar în 2016 Curtea de Apel i-a interzis latifundiarului din Pipera să folosească, pentru clubul său, numele Steaua.

Florin Talpan, juristul CSA Steaua

Ce spune Florin Talpan despre procesul cu FCSB

“A fost un proces greu, chiar dacă mulți nu cred acest lucru. A fost un proces foarte greu, pentru că a trebuit să mă lupt din toate puterile. Acesta este motivul pentru care mă bucur foarte tare că l-am câștigat. Și vreau să le mulțumesc acelor oameni care au fost lângă mine, puțini, dar care au fost lângă mine și care m-au susținut. Am câștigat acest proces pentru Steaua și pentru suporterii steliști. Decizia e una normală, corectă. Steaua București e cel mai mare brand sportiv din România și nu e normal ca acest brand să fie folosit după bunul plac de persoane care nu au nicio legătură cu Steaua. Există o singură Steaua București, iar ea locuiește în Ghencea. Prin procesul de astăzi, am terminat, cred eu, războiul acesta greu dus pentru idenitatea și existrența Stelei București. De aici, lucrurile vor fi mult mai ușoare. Așteptăm acum să câștigăm și procesul pentru prejudiciu, cu FC FCSB, și așteptăm ca FRF să facă tot ce trebuie să facă pentru a repara greșelile făcute împotriva Stelei București”, a spus Florin Talpan, conform Gsp.ro.

FCSB rămâne cu 5 titluri de campioană

Palmaresul celor de la CSA Steaua:

  • 21 titluri de campioană a României
  • 20 de Cupe ale României
  • 4 Supercupe
  • 1 Cupa Campionilor
  • 1 Supercupa Europei

Palmaresul FCSB-ului

  • 5 titluri de campioană a României
  • 2 Cupe ale României
  • 2 Supercupe
  • 2 Cupe ale Ligii