Sport

CSA Steaua a început demersurile pentru a putea promova în SuperLiga: “Se discută cu juriştii federaţiei să se facă lucrurile corect!”

CSA Steaua a început demersurile pentru a putea promova în SuperLiga din sezonul viitor. Iulian Miu a dat detalii despre acest demers.
21.06.2023 | 11:16
CSA Steaua a inceput demersurile pentru a putea promova in SuperLiga Se discuta cu juristii federatiei sa se faca lucrurile corect
CSA Steaua a început demersurile pentru a putea promova în SuperLiga: "Se discută cu juriştii federaţiei să se facă lucrurile corect!". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSA Steaua va petrece al treilea sezon în liga secundă. Echipa Armatei a încheiat pe locul doi, dar nu a avut drept de promovare în SuperLiga din cauza formei de organizare, care contravine regulamentelor FRF.

CSA Steaua a început demersurile pentru a putea promova în SuperLiga

Echipa lui Daniel Opriţa speră ca măcar la finalul stagiunii viitoare să poată obţine drept de promovare în SuperLiga, iar în acest sens, oficialii echipei Armatei au început demersurile pentru acest lucru.

ADVERTISEMENT

Iulian Miu, team manager la Academia celor din proiectul CSA Steaua, a vorbit la Orange Sport despre demersurile făcute pentru promovare, spunând că până în luna august ar fi bine să se rezolve această situaţie:

”Se discută. Am înţeles că se discută cu nişte avocaţi specializaţi care ştiu exact legislaţia. Cred că se discută şi cu juriştii federaţiei să se facă lucrurile corect cap-coadă.

ADVERTISEMENT

“În momentul de faţă, ştim cu toţii, a rămas această variantă, să se asocieze cu mine, cu tine”

(n.r. poate clubul să se asocieze cu un privat) E demult dat ordinul de ministru. Domnul Dîncu l-a dat. Aveai şi varianta asociaţiei. Dar, în momentul de faţă, ştim cu toţii, a rămas această variantă, să se asocieze cu mine, cu tine.

Dacă avem bani, venim, facem o propunere, dar n-am deocamdată. (n.r. la 1 august ar trebui să se rezolve?) Cam aşa ceva, dar ar fi bine mai devreme”, a spus Iulian Miu la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu a propus modificarea Legii Sportului!

Senatorul Vasile Dîncu a iniţiat un proiect legislativ de modificare a legii sportului, fiind de mulţi considerat “cu dedicaţie” ca CSA Steaua să aibă drept de promovare. Dar acest demers nu a avut succes.

Dîncu a retras această iniţiativă legislativă după ce a primit aviz negativ după ce a primit două avize negative din partea Consiliului Legislativ și al Consiliului Economic și Social.

ADVERTISEMENT

În locul celor de la CSA Steaua a promovat direct Oţelul Galaţi, echipă care a încheiat pe locul trei. De această situaţie a beneficiat şi Gloria Buzău, care a ajuns la baraj, pe care l-a pierdut în faţa celor de la UTA Arad.

ADVERTISEMENT
Tags: