Fotbal intern

CSA Steaua, amendată pentru incidentele din Cupa României! Comportamentul fanilor roș-albaștri, sancționat de FRF

26.09.2019 | 16:20
CSA Steaua amendata pentru incidentele din Cupa Romaniei Comportamentul fanilor rosalbastri sanctionat de FRF

Clubul CSA Steaua a fost amendat de FRF pentru incidentele provocate de fani la meciul din Cupa României, pierdut de roș-albaștrii cu 1-2 în fața Concordiei Chiajna. Comisia de Disciplină și Etică a sancționat clubul roș-albastru cu amendă de 10.000 de lei.

CSA Steaua, amendată pentru incidentele din Cupa României! Fanii roș-albaștrilor au creat probleme

Comportamentul fanilor care au avut fumigene și alte materiale pirotehnice în tribunele stadionului din Berceni, iar FRF a decis ca echipa Armatei să fie amendată de fanii roș-albaștrilor: “În baza art. 82/1 și 3/a și c raport la art. 83/2/d din RD clubul CSA Steaua Buc. se sancționează cu penalitate sportivă de 10.000 lei”, se arată în decizia Comisiei.

Alineatul 1 din articolul 82 al Regulamentului precizează: “Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă și interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcție de circumstanțe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parțial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri” 

CSA Steaua, amendată pentru incidentele din Cupa României! Comportamentul fanilor roș-albaștrii, sancționat de FRF
CSA Steaua, amendată pentru incidentele din Cupa României! Comportamentul fanilor roș-albaștrii, sancționat de FRF FOTO: Florin Rasdan in meciul de fotbal dintre CSA Steaua Bucuresti si Concordia Chiajna, desfasurat pe Stadionul comunal din Berceni, miercuri 11 septembrie 2019.

Echipa lui Mititelu, bună de plată după incidentele fanilor

Steaua a fost sancționată pentru că fanii au introdus în arenă materiale pirotehnice și au aruncat fumigene pe teren, așa cum se arată în alineatul 3, punctele a și c: “a. introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă”, respectiv “c. aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc” 

Și clubul Concordia a fost sancționat, însă cu o amendă de doar 230 de lei. Tot din cauza incidentelor provocate de fani, echipa lui Adrian Mititelu, FC U Craiova, a fost amendată de FRF cu 5000 de lei.