Fotbal intern

CSA Steaua, primul meci, prima înfrângere! Roş-albaştrii, buget micşorat în Liga 4

05.08.2018 | 00:07
CSA Steaua primul meci prima infrangere Rosalbastrii buget micsorat in Liga 4

CSA Steaua, amical pierdut cu Progresul Spartac! Început greu pentru echipa lui Marius Lăcătuș. Roș albaștrii au pierdut un amical disputat pe propriul teren cu o formație din al treilea eșalon fotbalistic. Progresul Spartac s-a impus cu 2-1.

Oaspeții au reușit să conducă la pauză cu 2-0 prin golurile lui Boiangiu care a marcat în minutul 4 și Tudorache care a punctat în minutul 35. Roș-albaștrii au redus din diferență prin Predescu, în minutul 53. În plus, pentru Progresul Spartac a evoluat și Curt Cadolar, un fotbalist care în sezonul trecut a îmbrăcat tricoul roș-albastru.

CSA Steaua, amical pierdut cu Progresul Spartac!

CSA Steaua va evolua și în sezonul viitor tot în Liga a 4-a. Elevii lui Marius Lăcătuș au pierdut calificarea la baraj în urma înfrângerii din play-off cu Academia Rapid, scor 0-2. Giuleștenii au promovat în al treilea eșalon.

Echipele de start:

Progresul Spartac: Răduță – Leafu, Apostol, Ghidurea, Vlad – Geană, Boiangiu – Tudorache, Donca, Chivu – Stanciu
Rezerve: Dițu, Lixandru, Cadolar, Ene, M. Radu și Georgescu.

CSA Steaua: Iancu – Iordache, Pădureț, Sitaru, A. Ioana – Răsdan, G. Constantinescu, Petcu – Robu, Mirea, Nițu.
Rezerve: Butoi, Jitaru, A. Ogică, A. Tudor, Aldea, Vîlcea, Mărgărit, Alin Predescu, Tîrnăcop, Vlase.

Lăcătuş: “CSA Steaua are nevoie de echipă, de jucători de valoare”

Înaintea meciului Marius Lăcătuş a avut și un mesaj pentru conducătorii CSA Steaua. Formaţia din Ghencea a ratat promovarea în Liga 3, iar “militarii” sunt obligaţi să joace încă un sezon în al patrulea eşalon al fotbalului din România. Fostul căpitan al echipei a comentat situaţia de la club şi a anunţat că pe lângă un stadion nou, CSA Steaua are nevoie de o echipă pentru a face performanţă şi pentru a obţine promovarea în Liga 3.

“În afară de stadion, ne mai trebuie și echipă, jucători cu calitate, jucători care să obțină rezultate”, a declarat Marius Lăcătuş. Noua arenă a celor de la CSA Steauava fi gata în mai 2020, cu doar o lună înainte de startul Campionatului European.

“Fiara” a susţinut că stadionul “Ghencea” este locul unde s-a simţit cel mai bine în perioada în care juca. “Eu nu prea stăteam prin tribună, ca să am un loc favorit în stadion, decât rareori, dacă eram suspendat. Însă, în vestiar, fiecare aveam locul lui, iar locul meu în teren cred că-l știe toată lumea. Dar, parcă, partea aceasta de la tribuna a doua, mai ales din perioada de început, când nu exista Peluza Sud, Peluza Nord, unde stătea înainte galeria, era una în care îți făcea plăcere să joci pentru că simțeai ”căldura” fanilor”, a mai precizat Marius Lăcătuş.

Buget micşorat în noul sezon pentru CSA Steaua

CSA Steaua are un buget mai mic pentru actualul sezon din Liga 4. Din acest motiv, salariile jucătorilor au scăzut faţă de stagiunea trecută. Cel mai mare salariu de la CSA Steaua va fi de 1.800 de lei pe lună, cu 700 de lei mai mic în comparaţie cu sezonul 2017-18. În stagiunea trecută, steliştii au avut un buget de 150.000 de euro, după ce, iniţial, conducătorii au anunţat că echipa va beneficia de 300.000 de euro.

Alin Predescu, unul dintre cei mai buni fotbalişti ai echipei în sezonul trecut, a declarat că este mai bine că CSA Steaua va juca în Liga 4. “Din păcate, cei de la Rapid au fost mai buni decât noi. Probabil e mai bine să jucăm în Liga a 4-a, ca să dovedim tuturor oamenilor că noi putem să promovăm pe teren”, a susţinut atacantul steliştilor.

2 este locul pe care au încheiat campionatul cei de la CSA Steaua