Sport

CSA Steaua, atac oficial la FRF după ce a primit interzis la barajul de Liga 1: “Este o decizie nedreaptă! Potrivit UEFA, nu există nicio restricție pentru cluburile de drept public”

CSA Steaua București amenință Federația Română de Fotbal și consideră ilegală decizia de a-i exclude de la barajul de Liga 1, fără ca măcar să primească o motivare oficială.
17.05.2022 | 12:46
CSA Steaua atac oficial la FRF dupa ce a primit interzis la barajul de Liga 1 Este o decizie nedreapta Potrivit UEFA nu exista nicio restrictie pentru cluburile de drept public
CSA Steaua a terminat Casa Pariurilor Liga 2 pe locul 4 și ar fi trebuit să dispute barajul cu Chindia Târgoviște. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a anunțat oficial că CSA Steaua nu poate participa la barajul pentru promovarea în Casa Pariurilor Liga 1, chiar dacă a terminat campionatul pe locul patru și ar fi trebui să joace cu Chindia Târgoviște.

CSA Steaua București așteaptă motivarea FRF prin care li s-a interzis participarea la meciurile de baraj

CSA Steaua București acuză dur FRF și modalitatea prin care a ales să anunțe echipele care vor merge la baraj, fără niciun fel de înștiințare oficială sau explicație.

ADVERTISEMENT

„Clubul Steaua București își exprimă indignarea față de decizia Federației Române de Fotbal, care a anunțat, printr-un comunicat pe site-ul www.frf.ro, că echipele participante la barajul pentru promovare în Liga 1 sunt echipele Universitatea Cluj și Concordia Chiajna.

„Militarii” invocă articolul 70 din statutul FRF: „Considerăm că decizia Federației Române de Fotbal este nedreaptă față de clubul nostru, care a terminat play-off-ul Ligii a 2-a pe poziția a 4-a a clasamentului, câștigându-și astfel dreptul de a participa la barajul pentru promovarea în prima ligă, conform principiului meritului sportiv, reglementat și de articolul 70 din statutul Federației Române de Fotbal. (Art 70-Dreptul unui club de a participa la campionatele naționale depinde de meritul sportiv al acestuia)”.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, Steaua aduce la cunoștință faptul că UEFA a transmis că nu există nimic în regulament prin care se interzice unui club finanțat din bani publici să participe la orice fel de competiție:

„Potrivit UEFA nu există nicio reglementare în regulamentele de licențiere, prin care este interzisă participarea cluburilor de drept public într-o competiție națională și internațională. Mai mult, Steaua București a depus în timp oportun dosarul complet de licențiere și considerăm că suntem printre puținele cluburi din România care beneficiază de o bază sportivă la cele mai înalte standarde”.

ADVERTISEMENT

Steaua amenință FRF: „O asemenea decizie trebuia fundamentată de baza regulamentelor în vigoare ale UEFA și FRF”

CSA Steaua consideră că Federația Română de Fotbal a comis o ilegalitate, iar clubul nu a primit nicio motivare oficială, lucru extrem de grav: „Nu în ultimul rând, este curios cum Federația Română de Fotbal a ales să anunțe echipele participante la barajul de promovare în prima ligă, fără nicio înștiințare oficială prin care să argumenteze interzicerea dreptului echipei Steaua București de a evolua în partidele de baraj și credem că o asemenea decizie, care nemulțumește întreaga suflare stelistă, trebuia fundamentată pe baza regulamentelor în vigoare ale UEFA și FRF.

Clubul Steaua București așteaptă cu interes motivarea Federației Române de Fotbal prin care trebuie să ni se aducă la cunoștință care sunt regulamentele, aprobate și actualizate conform statutelor, care ne interzic disputarea meciurilor de baraj”, se concluzionează în comunicat „roș-albraștrilor”.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua e dispusă să meargă la TAS pentru a-și face dreptate

Oficialul celor de la Steaua, Iulian Miu, a anunțat încă din luna martie că „militarii” vor contesta decizia FRF la TAS: „În cazul în care va fi refuzat, eu voi insista să mergem la TAS. Este dreptul nostru, să judece o instanță superioară!”. Până la urmă, peste 60 la sută dintre echipele din România sunt susținute din bani de la buget. Și noi avem și alte surse de finanțare. Avem sponsori importanți, obținem bani și din vânzarea de bilete”, a declarat Iulian Miu pentru Orange Sport.

ADVERTISEMENT
Tags: