Sport
notix pixel id

CSA Steaua a cheltuit peste 1 milion de euro pentru promovarea din Liga 3! Ce buget au avut “militarii” în 2021

CSA Steaua activează în Liga II, după ce a reuşit promovarea în vară din al treilea eşalon. Secţia de fotbal a avut cel mai mare buget dintre cele 38 ale Clubului Sportiv, peste 1 milion de euro.
14.01.2022 | 12:52
CSA Steaua a cheltuit peste 1 milion de euro pentru promovarea din Liga 3! Ce buget au avut
Buget important pentru echipa de fotbal a CSA Steaua. Sursa: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Clubul Sportiv al Armatei Steaua numără 38 de secţii şi în 2021 a avut un buget de 7.200.000 de euro, comparabil cu cel al CSM Bucureşti, echipele cu cele mai mari bugete ale Capitalei.

Proiectul echipei de fotbal a CSA Steaua a fost unul contestat, mai ales că fiind o formaţie departamentală sub tutela Ministerului Apărării, nu are drept de promovare în Liga 1. Chiar şi aşa, echipa de fotbal a avut cel mai mare buget dintre cele 38 de secţii.

CSA Steaua a cheltuit peste 1 milion de euro pentru promovarea din Liga 3!

Fotbalul este şi cel mai costisitor sport, iar cei de la Clubul Armatei nu au făcut rabat de la cheltuieli cu echipa. Până în vară, CSA Steaua a evoluat în Liga III, reuşind promovarea în eşalonul secund.

ADVERTISEMENT

Pentru fanii roş-albaştrilor, cei care au migrat spre noua echipă după scindarea de FCSB, vestea promovării a venit şi cu o lovitură. Steaua nu avea drept de promovare în Liga 1 decât dacă îşi schimba identitatea juridică.

În anul 2021, echipa de fotbal a Armatei a avut un buget de aproximativ 1,1 milioane de euro, în condiţiile în care până în vară a evoluat în Liga III. Este un buget uriaş dacă ne gândim că Academica Clinceni a reuşit promovarea pe prima scenă cu un buget de 450.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Steaua Bucureşti, exclusivitate de a evolua pe stadionul Steaua, care a costat 100.000.000 de euro

Echipa de fotbal are şi beneficii la care echipe de Liga 1 sau chiar cupe europene pot visa. Steaua Bucureşti are exclusivitate pe noul stadion din bulevardul Ghencea, inaugurat în vară. Până acum, doar echipa lui Opriţa şi echipa naţională a României au disputat meciuri acolo.

La CSA Steaua există multe salarii de play-off de Liga 1, deşi echipa nu are drept de promovare. Din informaţiile noastre, cel mai bine plătit stelist este Wallace Da Silva, singurul stranier din lot. El încasează 5500 de euro lunar. Adi Popa câştigă 4000 de euro.

ADVERTISEMENT

Bugetul a crescut de la an la an!

Bugetul celor de la echipei de fotbal a CSA Steaua a crescut din 2020 până în 2021 cu aproximativ 100.000 de euro. Dacă în 2020, echipa a avut un buget de 4.700.000 de lei, în 2021 au fost alocaţi 5.137.914 de lei formaţiei de fotbal, conform Puterea.

Dacă în 2020 echipa de handbal masculin a Stelei a avut un buget superior echipei de fotbal, aproximativ 1,2 milioane de euro, în 2021 bugetul a fost redus şi echipa de handbal are felia cea mai mare din buget (1,1 milioane de euro).

ADVERTISEMENT

Rivalii de la Dinamo, lovitură importantă: “l-au furat” pe David Popovici de la CSA Steaua!

CSA Steaua a primit o lovitură din partea celor de la Dinamo imediat după Jocurile Olimpice de la Tokyo. David Popovici, unul dintre cei mai promiţători tineri sportivi români, a renunţat la colaborarea cu echipa Armatei şi a semnat cu Dinamo în toamna anului trecut.

Clubul Sportiv Dinamo are 23 de secţii şi anul trecut a avut un buget de 5,7 milioane de euro. La clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare, echipa de handbal masculin este “perla coroanei”. “Dulăii” au un buget de peste două milioane de euro.

ADVERTISEMENT
  • 1.100.000 de euro a fost bugetul CSA Steaua în 2021
  • 100.000.000 de euro a costat noul stadion Steaua

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik