Oficialii CSA Steaua mută ”războiul” cu FCSB la Comisiile FRF și LPF. Clubul din liga a doua și gruparea patronată de Gigi Becali se luptă de ani de zile pentru palmares, siglă și culori.
Nu e prima oară când ”militarii” cer dezafilierea celor de la FCSB. În 2018, juristul CSA Steaua s-a adresat și forului continental solicitând dezafilierea şi excluderea FCSB din toate competițiile interne și internaționale.
Demersul CSA Steaua, răspuns la solicitarea propriilor fani
Războiul dintre CSA Steaua și FCSB nu îi are ca actori principali pe oficialii clubului militar, respectiv Gigi Becali, ci și pe membrii galeriilor celor două grupări.
Susținătorii din Peluza Sud, reprezentați de Asociația Steliștilor 1947 (AS47), au propriul ”meci” cu cei din Peluza Nord, condusă de Gheorghe Mustață și reprezentați de Asociația ”Salvați Steaua”.
Primii au solicitat conducerii CSA să le demonstreze că fac tot ce ține de ei pentru a demonstra în instanțe că echipa din liga a doua este adevărata continuatoare a fostei campioane a Europei.
Răspunsul a venit imediat, chiar din partea conducătorului clubului, Ștefan-Răzvan Bichir. Acestea le-a prezentat fanilor demersurile pe care clubul le-a făcut pentru dezafilierea marii rivale.
- CSA Steaua București cere Federației Române de Fotbal, Ligii Profesioniste de Fotbal și societății SC Fotbal Club FCSB SA să respecte deciziile definitive ale Justiției din România în ceea ce privește marca Steaua, numele Steaua și palmaresul deţinut de Clubul Sportiv al Armatei Steaua.
- CSA Steaua București atrage atenția că SC Fotbal Club FCSB SA foloseşte în mod fraudulos identitatea Clubului Sportiv al Armatei STEAUA, încălcând astfel deciziile definitive ale instanțelor. Totul în condițiile în care Justiția română a interzis acestei societăți, înființate în anul 2003, să folosească marca, numele, palmaresul și identitatea Stelei.
- De asemenea, CSA Steaua București a informat Federația Română de Fotbal și Liga Profesionista de Fotbal LPF despre faptul că Fotbal Club FCSB s-a afiliat în mod ilegal la FRF, iar această societate nu este continuatoarea și nu deține palmaresul echipei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua.
- În acest sens, Clubul Sportiv al Armatei reamintește decizia ÎCCJ din anul 2014, potrivit căreia CSA Steaua nu a cedat niciodată marca, numele sau palmaresul echipei de fotbal unei alte entități sportive sau comerciale. CSA Steaua amintește, în același timp, decizia Curţii de Apel București din anul 2016 potrivit căreia societatea FC FCSB nu are niciun drept legal de a folosi numele și identitatea clubului Steaua.
- CSA Steaua Bucureşti atrage atenția că Fotbal Club FCSB, club înființat în anul 2003, a fost inclus direct în Liga 1, cu complicitatea conducerii Federației Române de Fotbal de la acea vreme, iar pentru această infracțiune clubul FC FCSB ar trebui dezafiliat și exclus din competițiile europene.
- CSA Steaua susține că Fotbal Club FCSB era obligată să informeze FRF, LPF și forurile internaționale (UEFA și FIFA) despre faptul că nu deține marca și numele STEAUA – pentru ca aceste foruri să ia măsurile legale care se impun.
- CSA Steaua Bucureşti a notificat în mod oficial FRF și LPF și a solicitat celor două foruri interne să informeze de urgență UEFA în privința deciziilor definitive ale Justiției din România referitoare la furtul de identitate comis de Fotbal Club FCSB.
- CSA Steaua Bucureşti anunță că a cerut inclusiv ca UEFA să corecteze datele de pe site-ul oficial, în condițiile în care pe site-ul oficial al UEFA palmaresul CSA Steaua este atribuit în mod eronat societății Fotbal Club FCSB, club înființat în anul 2003, care nu a deținut niciodată marca, numele sau palmaresul Stelei.
- CSA Steaua solicită FRF și LPF să prezinte în mod corect palmaresul echipei de fotbal FC FCSB, fără a-i fi atribuit palmaresul obținut în perioada 1947-1998 de către Secția de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua. De asemenea, pentru evitarea oricărei confuzii, CSA Steaua a cerut FRF și LPF să menționeze clar că FC FCSB este un club înființat în anul 2003.
- AS47 continuă lupta pentru dreptate. Lupta pentru adevăr. Lupta împotriva fake-news-ului, a dezinformării și a manipulărilor mizerabile din presa sportivă care servește interesele infractorilor, este răspunsul comandatului CSA Steaua către proprii suporteri.
Echipa lui Gigi Becali a pierdut dreptul de folosință a denumirii ”Steaua” în 2014
În acest moment suporterii fostei mari echipe Steaua București sunt împărțiși în două tabere. Altă dată ”frați”, roș-albaștrii sunt acum dușmani de moarte, ambele tabere asumându-și istoria, palmaresul, culorile și logo-ul legendarei foste câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni.
Din decembrie 2014, când instanța a decis ca echipa finanțată de Gigi Becali să nu mai evolueze sub numele ”Steaua”, cele două cluburi duc un război rece, care mai mult a divizat fanii, decât a lămurit cine pe cine reprezintă.
Imediat după decizia instanței din decembrie 2014, cele două părți s-au întâlnit și au căzut de acord ca echipa lui Becali să folosească numele ”Steaua” în campionat și cupele europene. A fost doar un armistițiu de moment.
Ulterior, în ciuda numeroaselor discuții Gigi Becali a fost obligat să schimbe numele echipei pe care o patronează, sigla, și a pierdut palmaresul de la înființarea CSA Steaua și până în 2003 când a preluat echipa, care la acea vreme se numea Steaua București.
-
(P) Cota BETANO pentru FCSB – Farul: 3,05 este cota pentru „1 și peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!