Authors

CSA Steaua, în pericol? Ce spune comandantul Petrea despre viitorul clubului

30.04.2018 | 19:47
CSA Steaua in pericol Ce spune comandantul Petrea despre viitorul clubului

Viitorul este sub semnul întrebării la CSA Steaua. Echipa de fotbal joacă în prezent în Liga 4, dar Legea Sportului nu permite cluburilor departamentale să evolueze în ligi profesioniste, cum ar fi Liga 1 de fotbal.

Comandantul CSA Steaua, Cristian Petrea, recunoaşte că nu ştie în momentul de faţă care ar fi soluţia. “Dorim să ne facem temele mai întâi, nu dorim să ieşim în public cu planuri nefezabile”, a spus Petrea, potrivit ziare.com. Una dintre soluţiile auzite ar fi un parteneriat public-privat cu o societate pe acţiuni. Doar că în acest caz lucrurile sunt foarte complicate. Doar secţia de fotbal Steaua a fost evaluată la 36 de milioane de euro, iar orice parteneriat trebuie făcut în condiţii echitabile, fiind vorba despre un bun al statului român.

Cât ar mai trebui să plătească partenerul CSA Steaua

Pe lângă marcă, CSA Steaua va intra în acest parteneriat cu un lot de fotbal, un loc în Liga 1 ce ar aduce bani importanţi din drepturi de televizare, o bază sportivă şi un stadion nou. Toate acestea ar fi evaluate la cel puţin 7 milioane de euro pe an, astfel că realizarea parteneriatului public-privat ar deveni complicată. Asta deoarece eventuala societate pe acţiuni ar trebui să investească o sumă similară anual, ceea ce e puţin probabil.

În acest moment CSA Steaua evoluează în Liga 4 şi se află pe locul doi, urmând să dispute play-off-ul pentru calificarea la barajul pentru promovarea în Liga 3.

Tags: