David Popovici (17 ani) a pus steagul tricolor pe harta mondială a natației. Tânărul înotător a devenit primul român campion mondial în proba de 200 metri liber. Din toamna lui 2021, noul nostru superstar activează la CS Dinamo, după ce CSA Steaua n-a avut „puterea” să îl păstreze în Ghencea.
Clubul Sportiv al Armatei Steaua cheltuie milioane de euro cu echipa de fotbal, care deocamdată nu are nicio siguranță în ceea ce privește viitorul profesionist, și, totuși, n-a putut să-l păstreze pe David Popovici, noua senzație a natației.
Clubul din Ghencea are 38 de secții, echipa lui Daniel Oprița fiind cea care beneficiază de cel mai mare buget. În sezonul în care au promovat din Liga 3 în Liga 2, fotbaliștii au avut un buget imens, de peste 1 milion de euro, în condițiile în care, în anul 2021, întreg Clubul Sportiv al Armatei a avut parte de 7,2 milioane de euro.
Faptul că secția de fotbal primește cei mai mulți bani nu se justifică, având în vedere performanțele sportive, care, de fapt, nu există. Deoarece este o formație departamentală sub tutela Ministerului Apărării, echipa nu are drept de promovare în Liga 1, nici măcar acum, când se pregătește pentru al doilea ei sezon în eșalonul secund.
CSA Steaua nu are drept de promovare pe prima scenă fotbalistică din România decât dacă îşi schimba identitatea juridică sau dacă Legea Sportului va fi schimbată în favoarea „militarilor”.
Potrivit Puterea, bugetul echipei lui Daniel Oprița a crescut din 2020 până în 2021 cu aproximativ 100 de mii de euro. În 2020, secția de fotbal a CSA Steaua a avut un buget de 4,7 milioane de lei, iar în 2021 au fost alocați aproximativ 5,2 milioane de lei.
În Liga 2, CSA Steaua le oferă jucătorilor bani foarte buni în comparație cu nivelul competiției. Adi Popa (33 de ani) este printre fruntași la capitolul salarii. Fostul fotbalist al FCSB-ului câștigă mai bine în Ghencea decât îi costa pe „militari” David Popovici, noul campion mondial în proba de 200 de metri liber.
FANATIK a anunțat în exclusivitate că Popa încasează lunar 4.000 de euro, mai mult decât ar fi trebuit să plătească CSA Steaua pentru a îl păstra pe Popovici și staff-ul său. Înotătorul a plecat la CS Dinamo în 2021, după Jocurile Olimpice de la Tokyo.
„Am decis că este cel mai bun lucru pentru mine, în acest moment. Cred că cea mai mare rivalitate pe care am văzut-o este la fotbal, sper să nu mă înșel, nu mă pricep la fotbal și, din fericire, nici nu mă preocupă fotbalul. Am venit aici pentru a progresa la înot.
Mă bucur că sunt coleg cu Robert Glință, poate pe viitor vom putea face și o ștafetă. Din punct de vedere al universităților americane, cred că ușile nu se închid niciodată, doar că momentan vreau să rămân aici, cu echipa mea. Cred că eu, ca sportiv, pot crește așa”, a declarat David Popovici, când a fost prezentat la CS Dinamo.
Iar Adi Popa nu este o excepție de la regulă. Incredibil, dar adevărat, fostul internațional român nu este cel mai bine plătit fotbalist din lotul lui Daniel Oprița. Potrivit informațiilor obținute de site-ul nostru, brazilianul Wallace (32 de ani) câștigă în fiecare lună nu mai puțin de 5.500 de euro.
Nu doar fotbaliștii legitimați la CSA Steaua încasează salarii care i-ar face invidioși chiar și pe mulți dintre colegii din Liga 1. Antrenorul Daniel Oprița are parte de un venit deloc de lepădat: 6.000 de euro/lună. În schimb, George Ogăraru, fostul manager al secţiei de fotbal şi actualmente şef al secţiei de copii şi juniori primește lunar 4.000 de euro.
CSA Steaua e gata să arunce cu banii și în viitorul sezon de Liga 2, chiar dacă, așa cum spuneam, n-are nici acum garanția promovării în Liga 1. Oprița îl vrea sub comanda sa pe Tsvetelin Chunchukov (27 de ani).
Bulgarul va fi împrumutat de la Sepsi și, conform gsp.ro, „militarii” îi vor plăti lunar 5.000 de euro. Campionatul trecut, Chunchukov a jucat la Chindia Târgoviște, iar cifrele sale sunt dezastruoase: 37 de meciuri, un gol și un assist.
CSA Steaua a pus stăpânire și pe stadionul Ghencea, construit din bani publici. Echipa de fotbal beneficiază astfel de condiții de lux, deoarece pe arena de 100 de milioane de euro n-a fost lăsată să joace altă formație, cu excepția echipei naționale a României.
În finalul sezonului trecut de Liga 1, Gigi Becali a oferit 46 de mii de euro pentru ca FCSB să joace pe Ghencea derby-ul cu CFR Cluj din ultima etapă, dar a fost refuzat dintr-un motiv halucinant: „Nu trebuia să-l înjure pe ministrul Apărării Naționale”, a fost mesajul lui Vasile Dîncu.
Timpul realizat de David Popovici în finala Campionatelor Mondiale de la Budapesta este record mondial la juniori și al patrulea cel mai bun timp din istoria probei de 200 de metri liber, la seniori, și cel mai bun înregistrat în ultimii zece ani, recordul mondial fiind de 1,42:00.