ADVERTISEMENT
Sport

CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1 în următorii doi ani: ”Așa știu eu”

După un drum lung CSA Steaua a ajuns în Liga 2, dar bucuria promovării a fost umbrită de faptul că echipa nu va putea ajunge prea curând în Liga 1.
Autor: Traian Terzian | 30.05.2021 | 21:04
CSA Steaua nu are drept de promovare în Liga 1 în următorii doi ani: ”Așa știu eu”
După un drum lung CSA Steaua a ajuns în Liga 2, dar bucuria promovării a fost umbrită de faptul că echipa nu va putea ajunge prea curând în Liga 1. Sursă foto: Sport Pictures

Formația Armatei este ultima care a promovat în Liga 2, după ce a câștigat și returul barajului cu CS Afumați, scor 2-1.

ADVERTISEMENT

Echipa antrenată de Daniel Oprița nu a avut niciun fel de emoții în finala barajului, mai ales că se impusese și în manșa tur cu 2-0.

Promovarea în Liga 1, interzisă pentru CSA Steaua

Bucuria a fost foarte mare în rândul jucătorilor de la CSA Steaua, dar o veste a venit ca un trăsnet pentru aceștia și pentru fani, gruparea ”roș-albastră” neavând drept de promovare în Liga 1 în următorii doi ani.

Conform regulamentelor FRF aflate acum în vigoare, un club nu poate promova în Liga 1 dacă societatea care administrează clubul e de drept public, iar în prezent CSA Steaua e sub umbrela Ministerului Apărării Naționale.

ADVERTISEMENT

”Se permite promovarea în Liga 1 a cluburilor de drept public, după ce acestea își vor cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puțin un sezon competițional anterior obținerii dreptului de promovare”, scrie în statutul FRF.

Bumbescu pune totul pe seama întârzierilor

Informația a fost confirmată și de actualul antrenor de la centrul de copii și juniori al CSA Steaua, Adrian Bumbescu. ”Emoții nu a avut decât Oprița, așa e el emotiv. Dar, din ce știu eu, nu putem promova în Liga 1 vreo doi ani de zile, nu am depus proiectul la timp.

 Așa știu eu, schimbăm societatea, capitalul, dar demersurile pentru promovare nu s-au făcut mai devreme.

ADVERTISEMENT

Dar nu se întâmplă nimic dacă stăm doi ani în Liga 2, am stat 4 ani mai jos. Acum suporterii sunt lângă noi, sper să vină și Victor Pițurcă la echipă, și financiar și cu inima”, a declarat Bumbescu la Digi Sport Special.

Narcis Răducan, vești bune pentru steliști

În schimb, fostul fotbalist Narcis Răducan crede că CSA Steaua își va schimba cât de curând statutul juridic și va avea drept de promovare în Liga 1 încă din sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

”E un moment important pentru club. Mulți se așteptau la această promovare, la fel și eu. Clubul se identifică acum prin această promovare, Liga 3 nu însemna mare lucru pentru Steaua. În Liga 2, lucrurile se vor schimba.

În luna următoare trebuie să se schimbe forma juridică a clubului și cred că vor fi multe vești bune în perioada următoare. Cei care au intenții legat de acest club așteptau să se obțină promovarea. Eu cred că Steaua este un club atractiv”, a spus Narcis Răducan.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!