Sport

CSA Steaua nu e obligată să închirieze stadionul Ghencea către FCSB! Document oficial. Exclusiv

CSA Steaua București nu poate fi forțată să închirieze stadionul Ghencea către FCSB sau orice altă echipă! Documentul care aruncă totul în aer
08.07.2024 | 15:24
CSA Steaua nu e obligata sa inchirieze stadionul Ghencea catre FCSB Document oficial Exclusiv
CSA Steaua București poate bloca legal accesul FCSB pe Ghencea. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSA Steaua București a pus la dispoziție stadionul Ghencea către FRF la Supercupa României dintre FCSB și Corvinul Hunedoara. FCSB însă vrea să joace până luna în septembrie pe stadionul rivalei meciurile din cupele europene și din campionatul intern.

CSA Steaua București are dreptul să refuze închirierea stadionului Ghencea către FCSB

FANATIK a intrat în posesia unui document oficial al Agenției Naționale pentru Sport și semnat chiar de către președintele instituției, Elisabeta Lipă. Conform acestuia, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București poate să refuze închirierea arenei din Ghencea către FCSB sau orice altă entitate.

ADVERTISEMENT

„La alin.(1) al art.78 din Legea educației fizce și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, este prevăzut expres faptul că administratorii bazelor și/sau instalațiilor sportive care fac parte din domeniul public sau privat al statului și al unităților administrativ-teritoriale au obligația de a afișa la sediul acestora și pe site-ul propriu Regulamentul pentru închirierea bazelor și/sau instalațiilor sportive. 

Totodată, alin.(4) al aceluiași articol prevede faptul că administratorii mai sus menționați, aparținând instituțiilor din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, pot pune la dispoziția comunităților locale, persoanelor fizice și/sau juridice interesate bazele și/sau instalațiile sportive deținute în administrare pe baza unor tarife stabilite prin Regulamentul pentru închirierea bazelor și/sau instalațiilor sportive.

ADVERTISEMENT

Din cele menționate mai sus reiese faptul că, legiuitorul nu obligă administratorii să pună la dispoziția comunităților locale, persoanelor fizice și/sau juridice interesate bazele și/sau instalațiile sportive deținute în administrare, lăsând la aprecierea acestora constatarea necesității și oportunității punerii la dispoziție a bazelor și/sau instalațiilor sportive pe baza unor tarife stabilite în prealabil. Cu stimă, Președinte Elisabeta Lipă”. 

Agenția Națională pentru Sport a emis un document care arată că CSA Steaua București poate refuza închirierea stadionului Ghencea
Agenția Națională pentru Sport a emis un document care arată că CSA Steaua București poate refuza închirierea stadionului Ghencea

CSA Steaua București poate refuza oricui accesul pe stadionul Ghencea. Ministrul Angel Tîlvar a semnat însă pentru FCSB

Deși în spațiul public s-a declarat în repetate rânduri că CSA Steaua București este obligată să închirieze stadionul din Ghencea deoarece este construit din bani publici, se pare că lucrurile stau puțin diferit, iar „militarii” pot decide de unii singuri către cine închiriază sau nu.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat și care este procesul de închieriere a stadionului Ghencea. În urma unei solicitări de închiriere, se efectuează un raport semnat chiar de către ministrul Apărării, Angel Tîlvar. În funcție de acesta se redactează apoi contractul de închiriere.

Se pare că MApN și-a dat deja acordul pentru ca FCSB să evolueze în Ghencea, după ce Angel Tîlvar a semnat acest raport și urmează ca echipa lui Gigi Becali și clubul din Ghencea să redacteze contractul de închiriere.

ADVERTISEMENT

Așadar, FCSB va juca aproape sigur meciul cu Virtus din preliminariile Ligii Campionilor pe stadionul „Steaua”. Rămâne de văzut dacă pe viitor „militarii” vor recurge la această portiță legală pe care o dețin.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 1,78 este cota pentru „total goluri: peste 3,5” la meciul Virtus AC - FCSB
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați...
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”