După ce Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat decizia privind palmaresul Stelei pentru data de 2 martie 2023, hotărâre ce l-a enervat pe Florin Tălpan, a urmat o decizie publicată în Monitorul Oficial al României ce o are în vedere tot pe formația pregătită de Daniel Oprița.
CSA Steaua se află pe prima poziție în clasamentul ligii secunde din România, însă formația pregătită de Daniel Oprița nu poate promova din cauza faptului că reprezintă un club de drept public.
Clubul, care deține palmaresul Stelei din perioada 1947-1998, a încercat în nenumărate rânduri să schimbe Legea Sportului, însă fără succes.
Totuși, oficialii ”militarilor” au regândit strategia și au modificat propriul regulament, astfel încât să se poată asocia cu „terțe persoane juridice, publice sau private”, anunță gsp.ro. Dacă strategia va da rezultate, CSA Steaua ar putea promova în SuperLiga în vara anului 2024.
Vasile Dîncu și-a anunțat demisia din postura de ministru al Apărării, iar Gigi Becali a oferit prima reacție în FANATIK.
Totuși, înainte ca fostul conducător al Apărării Naționale să demisioneze a semnat ordinul care presupune introducerea unui pasaj nou în ceea ce privește Regulamentul de organizare și funcționare al CSA Steaua.
”Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” se poate asocia, cu avizul consultativ al Colegiului Ministerului Apărării Naționale, cu terțe persoane juridice, publice sau private, în vederea constituirii unei asociații fără scop patrimonial, având ca obiect participarea la competiții sportive”, se arată în noul ordin publicat în Monitorul Oficial al României.
Florin Tălpan, juristul CSA Steaua, l-a avertizat pe Ciolacu să fie foarte atent cu declarațiile pe care le oferă și a mărturisit că nu este momentul ca FCSB să joace în Ghencea.
”Rămân surprins. Nu mă bag în declarațiile politice, dar pe domnul Ciolacu l-aș ruga frumos să fie foarte atent când face asemenea declarații. El nu știe că am fost și suntem în continuare în litigiu cu FCSB, se creează o confuzie.
Până se rezolvă această problemă nu este momentul ca FCSB să joace în Ghencea. Acea declarație nu își are rostul. Practic se încurajează în continuare nerespectarea hotărârilor instanțelor de judecată și nu este normal!
Eu m-am judecat 3-4 ani cu FCSB ca să recuperez o chirie pe care nu o plătise la stadion! Domnul Gigi Becali nu este de bună credință, nu înțelege să respecte hotărârile pronunțate de către instanțele de judecate, nu vrea să înțeleagă că marca Steaua este a CSA Steaua.
Numele Steaua București a fost câștigat definitiv și irevocabil de CSA Steaua și că nu mai are nicio posibilitate să-l folosească, decât cu consimțământul CSA Steaua!
Declarațiile care vin de la diverși politicieni neimplicați în fenomen încurajează presa și unii jurnaliști de rea-credință să spună că FCSB este continuatoarea Stelei, că este Steaua. Dacă un alt club face cerere, iar stadionul este liber, sunt ferm convins că va juca în Ghencea”, a declarat Florin Tălpan după primul recurs al termenului privind palmaresul Stelei.
Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, vorbea în luna mai, în cadrul unei conferințe de presă imediat după încheierea unei ședințe a Comitetului Executiv al FRF, despre soluțiile pe care ”militarii” le au la îndemână pentru a promova în primul eșalon al fotbalului românesc.
”Cea mai rapidă procedură este următoarea: să treci clubul de drept public într-o societate pe acțiuni, se poate face în 48 de ore.
Până înainte de începerea sezonului competițional CSA Steaua are dreptul să devină un club de drept privat pentru a putea avea drept de promovare. CSA Steaua are două variante: modificarea Legii Sportului sau transformarea clubului într-o societate pe acțiuni”, erau cuvintele lui Răzvan Burleanu.