Fotbal intern

CSA Steaua poate ajunge direct la barajul de promovare în Liga 3. Precedentul din Suceava

05.04.2020 | 17:10
CSA Steaua poate ajunge direct la barajul de promovare in Liga 3 Precedentul din Suceava
ADVERTISEMENT

Ciprian Anton a anunțat că sezonul actual al ligilor județene din Suceava va fi încheiat din cauza pandemiei de coronavirus. Dacă precedentul din nordul Bucovinei va fi aplicat și în cazul ligilor din București, CSA Steaua va ajunge direct la barajul de promovare.

CSA Steaua poate ajunge direct la barajul de promovare

CSA Steaua a ratat barajul de promovare în ultimele două stagiuni, în favoarea Rapidului și a celor de la Carmen București, dar în acest sezon este favorită pentru a prinde locul de play-off pentru calificarea în Liga 3.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon, „roș-albaștrii” au obținut maximum de puncte după 18 runde, având șapte lungimi în fața locului secund din Liga 4, Bucharest United, dar pot ajunge direct la barajul de promovare, în cazul în care AMFB va decide încheierea sezonului și omologarea actualului sezon, în contextul pandemiei de coronavirus.

Pentru un loc în Liga 1, CSA Steaua ar întâlni câștigătoarea Ligii 4 din Giurgiu, unde Victoria Adunații Copăceni și Argeșul Mihăilești ocupă primele locuri în cele două serii.

ADVERTISEMENT

Precedentul din Suceava

Scenariul prin care CSA Steaua ar ajunge, după doi ani de încercări eșuate, la barajul de promovare, omologarea actualului clasament drept cel final, a fost deja aplicat în județul Suceava.

Președintele AJF Suceava, Ciprian Anton, a anunțat încheierea actualului sezon din ligile județene și consideră că aceeași decizie va fi luată și de celelalte foruri conducătoare ale ligilor a patra și a cincea.

ADVERTISEMENT

Cred că e cea mai bună decizie în momentul de față pentru tot ce înseamnă sport. Ieri, după ce am luat decizia, am fost sunat de mai mulți colegi, și, mai devreme sau mai târziu, așa se va întâmpla peste tot.

Datele de finalitate ale competițiilor nu vor putea fi respectate. Am mai avea 11 etape, care într-o lună jumătate sunt dificil de încheiat.

ADVERTISEMENT

La nivel de copii, toate echipele vor primi medalii și diplome, iar campionatul următor va începe când ne vor da voie autoritățile, exact cu aceleași echipe”, a declarat președintele AJF Suceava la TV ProX.

ADVERTISEMENT