Sport

CSA Steaua poate deveni club de drept privat? MApN, răspuns pentru suporteri

CSA Steaua se poate transforma în societate pe acțiuni pentru ca echipa să poată promova în SuperLiga? Cum a răspuns MApN fanilor.
30.04.2024 | 18:43
CSA Steaua poate deveni club de drept privat MApN raspuns pentru suporteri
CSA Steaua nu are drept de promovare de mai bine de 2 ani. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSA Steaua București nu are în continuare drept de promovare, iar echipa de fotbal pare că se îndreaptă spre același scenariu și pentru sezonul viitor. Fanii disperați încearcă prin toate mijloacele să îi trezească din amorțeală pe cei de la Ministerul Apărării.

CSA Steaua București se poate transforma în SA? Cum a răspuns MApN

Suporterii CSA Steaua din comunitatea „Fidelis Steaua”, au făcut o solicitare către Ministerul Apărării prin care au vrut ca publicul să fie informat cu privire la posibilitatea de „a avea în subordine/compunere Cluburi Sportive constituite ca Societați comerciale pe Acțiuni (S.A.)”.

ADVERTISEMENT

Fanii amenință pe pagina de Facebook că vor trece la măsuri legale: „Le-am adus la cunoștință faptul că vom face sesizări la Direcția Națională Anticorupție în situația în care, se va face trafic de influență în cadrul Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro și nu numai în ceea ce privește influențarea proceselor pe aflate pe rol, în special cel cu privire la prejudiciu pe care trebuie să îl plătească clubul FCSB”.

Consiliați de un jurist, suporterii au invocat mai multe articole și temeiuri juridice care ar sta la baza înființării acestui SA: „Am încercat să îi fac să înțeleagă importanța mizei în acest sport de echipă numit fotbal, faptul că nu există drept de promovare pentru echipa de fotbal duce la devalorizarea mărcii STEAUA și foarte important la demoralizarea suporterului Stelist care a fost alături de această echipă încă de la reactivarea secției.

ADVERTISEMENT

Le-am spus faptul că ne simțim prostiți, ținuți în necunoștință și că suntem batjocoriți de MAPN/CSA STEAUA din cauza faptului că Clubul uzurpator SC FC FCSB SA (care în continuare își arogă palmaresul CSA STEAUA), este și va fi primit în continuare pe Stadionul Steaua administrat de aceste instituții”.

MApN, răspuns pentru suporterii CSA Steaua București

Ministerul Apărării a oferit un răspuns oficial cu privire la cererea suporterilor: „Din lecturarea reglementărilor mai sus arătate rezultă că, prin legea în vigoare, este creată posibilitatea instituției militare de a avea în compunere/subordine cluburi și asociații sportive, iar, din această perspectivă, sub aspect condițional, este necesar ca respectivele entități să fie înființate potrivit legislației în vigoare, incidente domeniului vizat”.

ADVERTISEMENT
Ministerul Apărării, răspuns la solicitarea suporterilor
Ministerul Apărării, răspuns la solicitarea suporterilor

Cu alte cuvinte, Ministerul Apărării Naționale poate înființa Cluburi Sportive, atât de drept public cât și de drept privat, drept dovadă stă temeiul juridic invocat în adresă.

Conform răspunsului, Direcția Generală Juridică din cadrul MApN continuă însă să spună că nu se poate face o analiză în concret sub aspectul legalității, decât după aprecierea Necesității și Oportunității care se face de către cei în drept, adică de ministrul Angel Tîlvar.

ADVERTISEMENT

Ministrul Apărării e singurul care poate decide viitorul secției de fotbal a clubului Steaua

În concluzie, cheia rezolvării acestei probleme juridice se află în mâinile ministrului Apărării, Anghel Tîlvar sau al viitorului său înlocuitor. Departamentul juridic al MApN consideră prin acest răspuns că nu are sens să analizeze în concret o situație juridică, care nu a trecut pe la cel care are prerogativele Oportunitații și Necesități.

În traducere, care să fie aprobată de Anghel Tîlvar. Ministrul Apărării este cel care ar trebui să inițieze un astfel de demers și să își asume responsabilitatea pentru o asemenea decizie.

Ba, mai mult, Legea Sportului permite MApN-ului să înființeze un club de drept privat, precum și legea de organizare a MApN. Legea Sportului nu permite însă cluburilor de drept public să promoveze sau să evolueze în SuperLiga.

Aici este și blocajul, rezolvat spre exemplu de cei de la Corvinul Hunedoara. Rămâne de văzut dacă Ministerul Apărării va face vreun demers în acest sens.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza...
Un sat montan din Europa introduce taxă de intrare pentru turişti, din cauza celor care îşi fac selfie-uri
Anunţul radical făcut de Leonard Doroftei, la 5 ani după ce a plecat...
Anunţul radical făcut de Leonard Doroftei, la 5 ani după ce a plecat din România: Aveam nevoie de un şoc!
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a...
Ce se va întâmpla cu rolul Gianinei din Las Fierbinți după ce a aflat că e însărcinată
Prețul carburanților explodează. Ce se întâmplă de la 1 iulie
Prețul carburanților explodează. Ce se întâmplă de la 1 iulie
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii