Sport

CSA Steaua primește încă o lovitură! Un sponsor important al echipei se retrage. Ce sumă pierd „militarii”. Exclusiv

CSA Steaua București e pe cale să piardă un sponsor important, după ce sezonul trecut a pățit același lucru. Suma uriașă pierdută.
27.04.2023 | 20:03
CSA Steaua primeste inca o lovitura Un sponsor important al echipei se retrage Ce suma pierd militarii Exclusiv
500.000 de euro pierde Steaua în urma plecării celor 2 sponsori. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Steaua va avea bătăi de cap din sezonul viitor, după ce unul dintre sponsorii academiei de fotbal și ai echipei de seniori nu vrea să mai prelungească înțelegerea care expiră la finalul acestui sezon.

Steaua mai pierde un sponsor important după ce sezonul trecut o altă companie a încheiat parteneriatul

FANATIK a aflat că firma International Alexander, premiată ani la rând drept cea mai bună companie de transport din România, nu va mai prelungi contractul cu Steaua scadent la finalul acestui sezon. Conducerea clubului încearcă în continuare să prelungească înțelegerea, însă șansele sunt destul de scăzute.

ADVERTISEMENT


Este al doilea sponsor important pe care „roș-albaștrii” îl pierd, după ce Porotherm și-a retras de asemenea sprijinul în mijlocul sezonului.

Din informațiile FANATIK, partenerii sunt nemulțumiți de scandalurile din ultima vreme provocate de Florin Talpan și de pasivitatea conducerii clubului, care nu face nimic pentru a-și promova partenerii comerciali, așa cum ar trebui să se întâmple la un club de talia Stelei.

ADVERTISEMENT

Steaua pierde o sumă importantă din bugetul echipei prin plecarea celor doi sponsori

CSA Steaua București a avut un buget de aproximativ două milioane de euro în 2022 alocat pentru academia de fotbal (3,05 milioane de lei) și echipa de seniori (6,65 milioane de lei, adică 1,36 milioane de euro).

„Militarii” au încasat din partea sponsorilor 600.000 de euro în anul precedent. Dacă cei doi sponsori ar fi prelungit contractele pe încă doi ani, Steaua ar fi încasat peste 500.000 de euro, o sumă uriașă pentru un club de Liga 2.

ADVERTISEMENT

Această gaură survenită în urma plecării celor două companii va trebui să fie acoperită prin atragerea unor altor sponsori sau din bugetul clubului.

  • 500.000 de euro ar fi încasat Steaua pe durata contractelor dacă cei 2 sponsori ar fi prelungit înțelegerile
ADVERTISEMENT

Florin Talpan insinuează că a fost contactat de mai mulți potențiali sponsori

Colonelul Florin Talpan a dezvăluit că este în contact cu mai mulți oameni de afaceri, care vor să sponsorizeze echipa de fotbal: „Să știți că la ora actuală și în perioada din urmă, pe mine m-au contactat foarte mulți sponsori, adică oameni cu potență financiară din România care chiar fac ceva în România. Și ei își doresc oameni serioși”. Aceste declarații i-ar fi deranjat pe sponsorii implicați la clubul din Ghencea.

„Mi-au spus: ‘Noi venim la Steaua, dar în condițiile în care noi avem încredere în dumneavoastră, nu în altcineva’. Știți ce s-a întâmplat? Au venit și le-am spus: ‘Mergeți și vorbiți cu conducerea’. Eh, știți ce mi-au răspuns? ‘Nu. Dacă dumneavoastră nu sunteți acolo, noi nu mai venim’.

Eu nu vreau să mă dau mare acum, dar cred că și prin demersurile mele pe care le-am făcut… Nu știu, poate am mai greșit și eu, dar am fost un om care s-a zbătut pentru brand-ul ăsta și nu mi-am bătut joc de nimeni”, a spus juristul CSA Steaua, la ProSport.

  • 600.000 de euro e suma încasată din sponsorizări de către clubul de fotbal Steaua în 2022
ADVERTISEMENT