Sport

CSA Steaua spune „adio” visului de a promova în acest an în Liga 1. Legea Sportului nu va fi modificată

CSA Steaua nu poate juca barajul pentru Liga 1 după ce Comisia de specialitate din Parlament nu a avizat judecarea în regim de urgență a legii care interzice accederea în prima divizie a cluburilor de drept public.
13.05.2022 | 14:20
CSA Steaua spune adio visului de a promova in acest an in Liga 1 Legea Sportului nu va fi modificata
Legea Sportului nu se modifică în regim de urgență, CSA Steaua va fi obligată să mai stea cel puțin un an în Liga 2. FOTO: Petronel Tudor/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Clasata pe poziția a patra în Liga 2, de baraj, CSA Steaua avea dreptul din punct de vedere sportiv să-și joace șansele de promovare în Liga 1 cu Chindia Târgoviște. Legal este însă imposibil. Căci cererea de modificare a legii care interzice accederea în prima divizie a cluburilor de drept public nu se va soluționa până la data 22 mai.

Cererea CSA Steaua nu va fi soluționată în regim de urgență

CSA Steaua a depus la Ministerul Sportului o cerere pentru modificarea articolului 31 din Legea educației fizice și sportului nr 69/2000. Care, potrivit formei actuale, interzice cluburilor de drept public dreptul de a evolua în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Evident, se dorea o soluționare în regim de urgență. Și aceasta pentru că pe data de 22 mai este programat barajul pentru promovarea în Liga 1.

Pe 12 mai, Ministerul Sportului a răspuns solicitării CSA Steaua. Menționând că a înaintat cererea către Direcția pentru Relația cu Parlamentul, în vederea obținerii avizului de oportunitate.

ADVERTISEMENT

Însă, menționează sport.ro, potrivit adresei de răspuns, avizul de oportunitate nu a fost obținut în regim de urgență. Motivul fiind că nu există o justificare pentru o modificare rapidă.

”Nu sunt îndeplinite cerințele referitoare la justificarea situației extraordinare a cărei reglementare nu poate fi amânată.

ADVERTISEMENT

În acest context, proiectul de act normatic nu a mai fost transmis pe circuitul de avizare interministrială, urmând ca direcța de specialitate să facă propuneri cu privire la îndeplinirea cerințelor necesare pentru promovarea proiectului de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea articolului 31 din Legrea educației fizice și sportului nr 69/2000”, se precizează în răspunsul oferit de Ministerul Sportului.

Urmează o procedură de consultare interministerială

Ținând cont că modificarea nu se va face în regim de urgență, următorul pas este acela al consultării interministeriale. Iar pe baza elementelor oferite de acest propus, redactarea modificărilor de către comisia de specialitate din cadrul Parlamentului.

ADVERTISEMENT

Așadar, un proces laborios. Al cărui orizont de timp este imposibil de estimat. Astfel că, fie și dacă legea se va modifica în maniera dorită de CSA Steaua, ar putea spera la promovare, cel mai devreme, la finele sezonului viitor. Desigur, dacă și din punct de vedere sportiv lucrurile vor merge la fel de bine precum în actuala stagiune.

ADVERTISEMENT