Sport

CSA Steaua, pusă la zid pentru încercările de a ajunge în Liga 1: ”Ce e mizeria asta? Au depășit orice limită”

Clubul CSA Steaua va merge la TAS în încercarea de a obține dreptul de promovare în Casa Pariurilor Liga 1, iar această decizie le aduce critici pe bandă rulantă.
12.05.2022 | 21:23
CSA Steaua pusa la zid pentru incercarile de a ajunge in Liga 1 Ce e mizeria asta Au depasit orice limita
Clubul CSA Steaua va merge la TAS în încercarea de a obține dreptul de promovare în Casa Pariurilor Liga 1, iar această decizie le aduce critici pe bandă rulantă. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Dacă din punct de vedere sportiv ”militarii” ar avea dreptul să intre la baraj, problemele apar din punct de vedere administrativ, deoarece forma de organizare a clubului nu este agreată de UEFA.

CSA Steaua, criticată vehement pentru încercările de a fenta legea pentru a ajunge în Casa Pariurilor Liga 1

Însă, oficialii de la CSA Steaua nu au renunțat definitiv la ideea de a ajunge la barajul de promovare în Casa Pariurilor Liga 1, însă încercările lor l-au enervat la culme pe comentatorul Ionuț Angheluță, care îi acuză că încearcă să fenteze legea.

ADVERTISEMENT

”Lor le place legea doar atunci când e în favoarea lor: ‘Domnule, nu mai spuneți Steaua, spuneți FCSB că e o decizie a instanței’. E o lege care-i interzice acestei echipe să participe în Liga 1. Punct!

E o lege, acum nu mai vor respectarea legii? Ce e mizeria asta? Nu înțeleg tupeul, au depășit orice limită cu acest tupeu de a încerca să ajungă în Liga 1 prin orice mijloace. Dacă vor s-o facă din sezonul următor, ori schimbă legea, ori își schimbă forma de organizare”, a declarat Angheluță, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

De ce nu ar fi trebui să fie CSA Steaua în play-off-ul din Liga 2

Jurnalistul este nemulțumit de toate acțiunile făcute de avocatul clubului CSA Steaua, Florin Talpan, căruia îi reproșează faptul că cere ceva ce nu i se cuvine, atâta timp cât acele părți nu au fost implicate în tranzacția cu Gigi Becali.

”În momentul acesta sunt încurcați pentru că, dacă își schimbă forma de organizare, vor ajunge unde au fost în 1998 și în 2003. Eu aș vrea să-l întreb pe domnul Talpan, că tot se vehiculează ideea asta că Gigi Becali a furat Steaua, de la cine?

ADVERTISEMENT

În 2003, când s-a făcut schimbarea, Ministerul Apărării Naționale nu a avut nicio calitate! CSA nu a avut nicio calitate în acea tranzacție. Atunci, cum să iau eu ceva de la tine, dacă eu nu am fost implicat în tranzacția aia? CSA nu avea ce să caute în play-off”, a încheiat Angheluță.

Mitică Dragomir nu-i dă nicio șansă Stelei la TAS

Cu 49 de puncte acumulate, Steaua s-a fixat confortabil pe locul patru în play-off-ul eșalonului secund. La 8 puncte în urma Universității Cluj (locul 3) și cu 8 peste Concordia Chiajna (locul 5), roș-albaștrii ar avea dreptul să joace în barajul pentru promovare/menținere în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Fostul șef a Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a explicat punctual de ce încercările oficialilor de la CSA Steaua de a obține la Tribunalul de Arbitraj Sportiv dreptul de a evolua în primul eșalon, sunt sortite eșecului.

ADVERTISEMENT