Fotbal intern

Derby sângeros, copii leşinaţi! Bătaie şi haos la Steaua-Rapid!

Rapid a câştigat cu 3-1 derby-ul cu Steaua de pe Arena Naţională. Peste 36.000 de fani au fost la meci, dar spectacolul sportiv a fost umbrit de bătăile crunte dintre fanii celor două echipe.

Începutul derby-ului a fost dominat de cele două galerii care şi-au etalat coregrafiile. Steliştii au aflat ce pregătesc rivalii şi uriaşul afiş cu legendele Rapidului din peluză a fost ironizat ulterior cu un banner rasist afişat de fanii roş-albaştrilor. La început a fost doar o bătălie a coregrafiilor, dar apoi lucrurile au luat o turnură urâtă.

Dar, lucrurile au luat o turnură urâtă în minutul 25 când a început o bătaie cruntă între fanii celor două echipe. Un grup din peluza Stelei a plecat pe la tribuna a doua la începutul meciului spre galeria Rapidului. Jandarmii au fost luaţi prin surprindere şi au acţionat cu întârziere. Pe imaginile de la tv s-au văzut mai mulţi fani cu capetele sparte, plini de sânge. Fanii celor două echipe s-au bătut cu pumnii, picioarele şi scaunele de pe stadion.  (Vezi mai multe imagini în GALERIE FOTO. Sursă foto: Gică Fluşter)

Gaze lacrimogene şi copii căraţi pe braţe în afara stadionului 

Forţele de ordine au folosit şi gaze lacrimogene şi cel mai mult au avut de suferit cei care au venit cu familiile la stadion. Pe imagini se vede cum o mamă îşi poartă pe braţe copilul pe gazon, încercând să iasă de pe Arenă. Meciul a fost reluat după aproximativ 10 minute.
 
 
O altă ciocnire între galerii a avut loc în minutul 41, după golul lui Daniel Niculae. De această dată meciul nu a mai fost întrerupt, forţele de ordine intervenind în forţă. La acest meci au fost detaşaţi aproximativ 900 de jandarmi.
 
VEZI VIDEO
 

Gestul uluitor al unui stelist după gol 

În minutul 45, CSA Steaua a primit un penalty după un presupus henţ făcut de Daniel Niculae. A fost momentul în care a izbucnit o încăierare între jucătorii celor două echipe pe gazon. Acelaşi Daniel Niculae marcase în urmă cu câteva minute.

După câteva minute de parlamentări, Predescu a transformat penalty-ul pentru Steaua în minutul 45+7, moment în care jucătorul Stelei cu numărul 3, Grigore, s-a îndreptat spre peluza Rapidului şi le-a făcut gesturi obscene. 

Un fan al Rapidului a fugit glonţ spre peluza Stelei pe teren

După golul trei marcat de Rapid prin Vlada în minutul 60, un fan al Rapidului a sărit din peluză şi a intrat pe teren. El a alergat glonţ spre peluza Stelei, a ajuns acolo şi le-a arătat gesturi obscene fanilor roş-albaştrii. 
 
Conflictul a fost la un pas să escaladeze, mai mulţi fani ai roş-albaştrilor sărind din peluză să îl bată pe fanul rapidist. Stewarzii au intervenit cu întârziere şi a fost nevoie de o nouă intervenţie în forţă a jandarmilor. 
 

O femeie a leşinat pe culoarul de acces

Meciul a fost întrerupt din nou, iar jandarmii s-au retras de pe teren după câteva minute de parlamentări. Tinerii jucători ai Stelei au făcut semne galeriei să calmeze spiritele, însă rugăminţile lor au fost ignorate. 
 
În finalul meciului, o parte a Peluzei Sud a fost evacuată din tribune. Din păcate, tensiunile au continuat şi în afara stadionului. O femeie a leşinat pe culoarul de acces spre tribuna a doua. În timp ce mai mulţi suporteri încercau să o ajute, fiul ei asista şocat, cu lacrimi în ochi, la întreaga scenă. Oamenii au încercat să-l liniştească pe copil şi să nu-l lase să-şi vadă mama întinsă la pământ, conform Digi 24.