Sport

CSA Steaua și FCSB, mesaje speciale cu ocazia zilei de 7 mai. Ce au scris pe rețelele de socializare la 37 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor. Foto

CSA Steaua și FCSB au avut mesaje speciale cu ocazia împlinirii a 37 de ani de la performanța de la Sevilla. Ce au scris pe rețelele de socializare.
07.05.2023 | 10:35
CSA Steaua si FCSB mesaje speciale cu ocazia zilei de 7 mai Ce au scris pe retelele de socializare la 37 de ani de la castigarea Cupei Campionilor Foto
FCSB și Steaua, mesaje speciale la 37 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni
ADVERTISEMENT

Duminică, 7 mai, se împlinesc 37 de ani de la performanța Stelei, care o învingea pe Barcelona la Sevilla și devenea marea câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni. CSA Steaua și FCSB, formațiile care se luptă pentru identitatea și palmaresul Stelei au postat mesaje speciale pe rețelele de socializare.

Sărbătoare roș-albastră! 37 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

Pe 7 mai 1986, Steaua o învingea pe Barcelona în finala Cupei Campionilor Europeni și înregistra cea mai mare performanță din fotbalul românesc. Scorul a fost egal în timpul regulamentar, însă echipa antrenată de Emeric Ienei s-a impus la loviturile de departajare datorită unei prestații istorice a lui Helmut Duckadam.

ADVERTISEMENT

Fostul mare portar al roș-albaștrilor nu va merge la CSA Steaua – Oțelul Galați, care se joacă duminică în play-off-ul ligii secunde, ci va urmări din tribună meciul de handbal CSM București – Esbjerg în sferturile Ligii Campionilor, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

Aflate într-un „război” pentru identitate și palmares FCSB, echipa finanțată de Gigi Becali, și CSA Steaua, care aparține MApN au sărbătorit evenimentul pe rețelele de socializare. Prima cu mesajul a fost echipa antrenată de Daniel Oprița.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua, mesaj special cu ocazia zilei de 7 mai

Clubul din liga secundă a adus recunoștință fostelor glorii care au contribuit la cea mai mare performanță din fotbalul românesc. Odată cu triumful de la Sevilla, Steaua a devenit prima echipă din Estul Europei, dar și prima formație dintr-o țară comunistă care devine câștigătoarea Cupei Campionilor Europeni.

„FOTBAL! Și au trecut 37 de ani! 7 mai 1986. E ziua magică a Stelei, ziua în care toată lumea a auzit de DUCKADAM, IOVAN, BUMBESCU, BELODEDICI, BĂRBULESCU, BALINT, BĂLAN, MAJEARU, BOLONI, PIȚURCĂ, LĂCĂTUȘ, MARIN RADU II, IORDĂNESCU, TUDOREL STOICA, STÂNGACIU, PISTOL, WEISENBACHER, dar și de antrenorul care a scris istorie în roșu și albastru, EMERICH JENEI.

ADVERTISEMENT

Sunt eroii noștri, a milioane de suporteri. De ei ne aducem aminte an de an, vizionând cu aceeași plăcere penalty-urile apărate de Duckadam, golurile lui Balint și Lăcătuș, sau driblingurile lui Anghel Iordănescu, intrat la Sevilla când nimeni nu se mai aștepta.

Au trecut de atunci 37 de ani, eroii noștri au îmbătrânit, dar în sufletele noastre vor rămâne mereu tineri. Pentru că ei au scris istorie în acea seară de 7 mai 1986…”, a fost mesajul postat de CSA Steaua pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

FCSB, mesaj special la 37 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

Totodată, la o oră distanță de postarea celor de la CSA Steaua, FCSB a postat un mesaj pe pagina oficială de Facebook cu ocazia celebrării a 37 de ani de la performanța de la Sevilla. Echipa finanțată de Gigi Becali l-a lăudat pe Helmut Duckadam pentru recordul de a deveni primul portar care apără patru lovituri de departajare consecutive.

„Duminică, 7 mai, se împlinesc 37 de ani de la cea mai glorioasă zi a fotbalului românesc. În acea zi, pe Ramón Sánchez Pizjuán Stadium, Steaua București intra în istoria fotbalului, devenind prima echipă din Estul Europei care cucerea cel mai râvnit trofeu din fotbal, Cupa Campionilor Europeni (actuala UEFA Champions League), într-o finală disputată împotriva celor de la FC Barcelona.

Helmut Duckadam intra în Cartea Recordurilor după ce apăra patru lovituri de departajare consecutive, iar trofeul ajungea la București. Pentru această uriașă performanță, FCSB le aduce un omagiu și le mulțumește acelor mari fotbaliști pentru contribuția extraordinară adusă la dezvoltarea fotbalului românesc!”, a scris FCSB, pe pagina oficială de Facebook.

Fostele glorii ale Stelei au sărbătorit 37 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

Marius Lăcătuș și Gabi Balint reușeau să înscrie în poarta Barcelonei la loviturile de la 11 metri, în timp ce Ștefan Iovan era „Căpitanul de la Sevilla”. Jucătorii Stelei au sărbătorit sâmbătă momentul istoric din fotbalul românesc. Fostele glorii s-au adunat la Auchan Titan și au povestit întâmplări savuroase din meciul de la Sevilla.

Helmut Duckadam, Ștefan Iovan, Tudorel Stoica, Adrian Bumbescu și Miodrag Belodedici au fost prezenți la momentul celebrării. Totodată, cei prezenți la eveniment au putut admira mai multe expoziții cu tricouri, fanioane și fotografii care au legătură cu momentul istoric al Stelei.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,88 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul FCSB – Sepsi

ADVERTISEMENT