Sport

CSA Steaua, urări speciale de ziua lui Emeric Ienei și Marius Lăcătuș. Helmuth Duckadam a fost ignorat

Clubul Sportiv al Armatei Steaua a avut reacții prompte de ziua de naștere a lui Emeric Ienei și Marius Lăcătuș, două figuri de legendă ale „militarilor”, însă Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla a fost ignorat total.
05.04.2022 | 10:56
CSA Steaua urari speciale de ziua lui Emeric Ienei si Marius Lacatus Helmuth Duckadam a fost ignorat
Helmuth Duckadam a jucat pentru Steaua București în perioada 1982-1986. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Familia Steaua a sărbătorit de curând trei dintre cele mai importante personaje din istoria clubului: Emeric Ienei, Helmuth Duckadam și Marius Lăcătuș, însă nu toți au avut parte de o urare specială din partea celor de la CSA Steaua.

CSA Steaua, mesaje speciale de ziua de naștere a lui Emeric Ienei și Marius Lăcătuș

Emeric Ienei, antrenorul cu care Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986, a împlinit 85 de ani pe data de 22 martie, iar Clubul Sportiv al Armatei Steaua, i-a dedicat o amplă postare pentru canalele de comunicare ale clubului.

ADVERTISEMENT

Același lucru s-a întâmplat și în privința „Fiarei” din Ghencea, simbolul Stelei, Marius Lăcătuș, care a împlinit pe 5 aprilie 58 de ani: „LA MULȚI ANI, MARIUS LĂCĂTUȘ! Unul dintre cei mai reprezentativi fotbaliști din istoria Stelei, Marius Lăcătuș împlinește astăzi 58 de ani!”.

Contactat de FANATIK, Helmuth Duckadam a oferit o primă reacție pe acest subiect: „Să fie sănătoși! Eu am vorbit cu colegii mei cu Lăcă, cu Gabi… Nu m-a deranjat cu nimic că nu mi-au urat „La mulți ani!” cei de la CSA Steaua. Dacă spui ceea ce crezi, câteodată supără. E strict problema lor! Eu le doresc multă baftă și să fie sănătoși! Să promoveze dacă le dă dreptul Federația și nu am nicio problemă”.

ADVERTISEMENT

Eroul Stelei de la Sevilla, Helmuth Duckadam, ignorat de CSA Steaua la împlinirea vârstei de 62 de ani

Helmuth Duckadam a apărat patru penalty-uri în finala cu Barcelona și a scris cea mai frumoasă pagină din istoria Stelei, însă fostul mare portar a fost ignorat de conducerea clubului.

Fostul președinte onorific al FCSB a declarat în repetate rânduri că el consideră că echipa lui Gigi Becali este continuatoarea Stelei: „Eu n-am nimic cu CSA Steaua. O să merg și la ei la meciuri, dar n-am nicio legătură cu ei. Am mai spus-o, e o echipă nouă. Sigur că echipa e una, clubul e altceva. Toată lumea spune ‘Steaua Armatei nu știu ce…’, dar n-are nicio legătură una cu alta.

ADVERTISEMENT

Clubul a avut performanțe cu echipa veche, asta e o echipă nou-înființată, e ceva nou. Nu poți să legi această echipă de gloriile Ion Voinescu, Apolzan, Ion Alecsandrescu și așa mai departe. CSA a jucat în Europa?

Nu. Păi, și atunci, care echipă poate să fie Steaua? FCSB este echipa care a continuat, care a jucat în Europa, cealaltă este o echipă nou-înființată. Aia e o echipă nouă, n-ai cum s-o legi de Vasile Iordache, de echipa aia”, declara Helmuth Duckadam în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Helmuth Duckadam a fost invitat la inaugurarea stadionului Ghencea

Relația dintre Helmuth Duckadam și Clubul Sportiv al Armatei Steaua părea că se îndrepta spre un făgaș normal, după ce legenda Stelei a fost invitat pe 7 iunie 2021 la inaugurarea stadionului Ghencea.

Helmuth Duckadam, prezent la inaugurarea stadionului Ghencea în Sala Sevilla
Helmuth Duckadam, prezent la inaugurarea stadionului Ghencea în Sala Sevilla

De altfel, tricoul lui Helmuth Duckadam din finala Cupei Campionilor a fost expus în „Templu”, în Sala Sevilla, alături de o imagine emblematică a fostului mare portar:  „E un moment special pentru mine. Mă bucur că s-a făcut asta după atâta timp. Nu ai cum să nu te bucuri”, declara acesta pentru FANATIK.

E posibil ca toate aceste declarații ale lui Duckadam și poziționarea sa clară în conflictul dintre FCSB și CSA Steaua să fie o explicație pentru lipsa de reacție a clubului într-un moment atât de special.

  • 85 de ani a împlinit Emeric Ienei pe 22 martie
  • 62 de ani a sărbătorit Helmuth Duckadam pe data de 1 aprilie
  • 58 de ani a făcut Marius Lăcătuș pe 5 aprilie
ADVERTISEMENT