Sport

CSA Steaua va rămâne doi ani în Liga a doua! Ce obiectiv are Daniel Oprița

CSA Steaua va evolua în a doua ligă în următorii doi ani, deși Florin Talpan anunță contrariul
18.06.2021 | 18:31
CSA Steaua va ramane doi ani in Liga a doua Ce obiectiv are Daniel Oprita
ADVERTISEMENT
18-06-2021
15:32

Daniel Oprița le cere răbdare suporterilor

Antrenorul echipei CSA Steaua, Daniel Oprița, a confirmat faptul că formația susținută de Armată nu va avea drept de promovare și le-a cerut suporterilor să fie înțelegători.

”Nu avem obiectiv promovarea pentru că nu se poate și nu putem aduce atât de mulți jucători câți mi-aș fi dorit eu. Se încearcă, dar sunt mai multe șanse să nu avem drept de promovare. De aia nici nu putem să aducem prea mulți jucători valoroși.

Obiectivul este că nu putem să promovăm, suntem siguri în momentul ăsta. Serios vorbind, să ne clasăm pe un loc cât mai bun, în primele 4 sau primele 10. Mi-aș fi dorit să avem și în acest sezon obiectiv promovarea.

Vom vedea cum vor reacționa suporterii, sper și îi rog să fie în continuare lângă echipă. Asta e situația și ar trebui să înțeleagă. Dacă nu s-a găsit până acum un investitor… Îi rog să fie alături de echipă și vor veni și vremuri mai bune”, a declarat Oprița la emisiunea Liga Digisport.

Deși Adrian Porumboiu a aruncat bomba și susține că CSA Steaua va deveni o forță în următorii ani, echipa Armatei nu a reușit să schimbe forma de organizare la timp și cel mai probabil va continua pentru cel puțin un an în Liga a doua.

Pe de altă parte, nici Daniel Oprița nu e sigur că va continua la echipă, iar FANATIK a prezentat în exclusivitate oferta conducerii clubului care l-a dezamăgit pe antrenorul echipei, care deocamdată se află în vacanță.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua, următorii doi ani în Liga a doua!

Potrivi Legii Sportului din România, nicio echipă de drept public nu poate promova în prima ligă, așa cum s-a întâmplat în cazul celor de la FC Argeș și Gloria Buzău, care au trebuit să își schimbe forma de organizare pentru a putea visa la Casa Pariurilor Liga 1.

CSA Steaua a avut 28 zile la dispoziție pentru a schimba forma de organizare juridică, un timp foarte scurt pentru a reuși toate formalitățile. Ceea ce se pare că s-a adeverit și sunt șanse mari ca echipa Armatei să reușească să depună dosarul la timp, în cele 12 zile rămase, așa că va evolua cel puțin următorii doi ani în eșalonul secund. Florin Talpan însă nu e de acord și consideră că doar dreptul sportiv ar trebui să primeze, iar Steaua va evolua în Liga 1 dacă la finalul sezonului se va clasa pe primele două locuri.

ADVERTISEMENT

Fostul mare fundaș al Stelei, Adrian Bumbescu, a anticipat acest deznodământ și anunța acest lucru încă de acum câteva săptămâni: „Din ce știu eu, nu putem promova în Liga 1 vreo doi ani de zile, nu am depus proiectul la timp. Dar nu se întâmplă nimic dacă stăm doi ani în liga 2, am stat 4 ani mai jos. Acum suporterii sunt lângă noi, sper să vină și Victor Pițurcă la echipă, și financiar și cu inima”, a spus fostul mare jucător la DigiSport.

Suporterii CSA Steaua sunt extrem de nemulțumiți și îi acuză pe cei din conducere de amatorism

Fanii steliști sunt extrem de contrariați și revoltați din cauza faptului că CSA Steaua va fi nevoită să joace cel puțin doi ani în Liga a doua, asta după ce echipa a pierdut alți trei ani în liga a patra, lucru de neconceput pentru aripa dură a suporterilor.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, ultrașii sunt nemulțumiți că nu s-a luat absolut nicio decizie clară cu privire la viitorul echipei de la terminarea campionatului și consideră că un sezon fără niciun obiectiv, este cu siguranță unul ratat: „În acest moment, la Steaua, nu există o decizie luată de club/minister cu privire la viitorul echipei de fotbal. Nu știm dacă se va găsi o formă de administrare care ne va permite să jucăm sau se va încerca schimbarea legii, deși, încă din 2017, ne-au asigurat constant că există soluții. Dacă pentru alte discipline este suficient locul 3-5, la fotbal un sezon fără obiectiv este un sezon ratat. Încă o dată, întrebăm public de ce am ajuns în această situație și de ce oamenii din club nu și-au făcut treaba?”, se întreabă retoric suporterii.

Un alt reproș adus conducerii clubului e schimbarea foarte frecventă a comandanților și lipsa de comunicare, mai ales că echipa se va reuni pe 21 iunie fără niciun jucător transferat: „Cine își va asuma acest sezon? Cristi Petrea? Bixi Mocanu? Mădălin Hîncu? Răzvan Ștefan Bichir? … Deși am dorit să ajutăm, în ultimii ani ni s-a spus că nu se poate pentru că “ne-am substitui departamentului de marketing” … Au trecut 2 săptămâni în care clubul pare că a intrat în vacanță. Pe 21 este reuniunea lotului, ce mai așteptăm?”, au postat suporterii pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

„Comunicarea clubului Steaua este zero! Asistăm la o pasivitate și nepăsare din partea clubului”

Asociația Steliștilor 1947 a fost principalul sponsor al echipei în toți acești ani și au încercat să ajute CSA Steaua cu tot ce au putut. Cu toate astea, membrii sunt extrem de deranjați de lipsa comunicării din partea clubului, care s-a transformat în timp în pasivitate și nepăsare.

„Comunicarea clubului Steaua este egală cu zero și asta nu de azi de ieri! Din păcate, asistăm la o pasivitate și nepăsare din partea clubului și la o creștere a nemulțumirii suporterilor. E rea voință? E incompentență? Sau doar nepăsare? Dacă lucrurile se ascund sau se amână, nu înseamnă că se va găsi o soluție”, au fost acuzele grave aduse de suporterii conducerii clubului, adică în primul rând comandantului clubului și lui George Ogăraru.

Așa că suporterii au considerat că le revine lor datoria de a anunța ultimele vești de la echipă. Astfel, în continuare în comunicat se precizează că Daniel Oprița va continua la echipă, în timp ce jucătorii și-au prelungit contractele cu următorul sezon. Nici la capitolul transferuri CSA Steaua nu stă rău. Mai mulți jucători vor fi testați în probe, iar alții au semnat deja. CSA Steaua va disputa meciurile de pe teren propriu pe noul stadion „Steaua”, iar cât de curând se vor pune în vânzare abonamente pentru sezonul viitor.

ADVERTISEMENT