News

Csaba Asztalos, amenințat cu moartea! Mesaj șocant primit de șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării

10.04.2021 | 10:13
Csaba Asztalos amenintat cu moartea Mesaj socant primit de seful Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii
ADVERTISEMENT

Csaba Asztalos a fost amenințat cu moartea! Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a primit mai multe mesaje stranii în ultima perioadă.

Unul dintre ele a fost scris într-o stație de autobuz din centrul Capitalei, chiar vizavi de sediul Ministerului Afacerilor Interne.

ADVERTISEMENT

„Moarte lui Csaba Asztalos și CNCD. După Ceaușescu cu voi”, e scris pe peretele stației Piața Revoluției, din apropierea sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Csaba Asztalos a fost amenințat cu moartea!

Prima reacție a lui Csaba Asztalos nu a întârziat să apară. „La 75 metri de MAI, aproape de CNCD, pe Calea Victoriei, în mijlocul Bucureștiului – mesaje de amenințare cu moartea”, a notat președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

ADVERTISEMENT

„Nu mi-e teamă, din păcate în acești ani au mai fost situații cu amenințări, dar în acest caz, la 70 m de MAI, lângă o biserică foarte frumoasă.

Trăim o perioadă în care suntem într-un val de amenințări. Nu este vorba despre persoana mea, este vorba despre instituție, despre lege.

ADVERTISEMENT

Am mai primit amenințări, diferite mesaje. Voi depune astăzi plângere la Poliție. Nu pot să speculez, nu știu când a apărut mesajul, dar vedem nu sunt singura persoană vizată de astfel de mesaje”, a spus Csaba Asztalos la Realitatea PLUS.

Vă reamintim că acesta a fost ales membru al Colegiului Director al CNCD în 2002, pentru ca trei ani mai târziu să devină președintele instituției pentru un mandat de cinci ani. A început cel de-al doilea mandat la 26 aprilie 2010.

ADVERTISEMENT

În perioada ianuarie-aprilie 2010 a fost Consilier de Stat în Cabinetul Vice Prim-ministrului Béla Markó din Guvernul Boc II.

La 12 septembrie 2013, Csaba Asztalos a demisionat din UDMR, spunând că „mi s-a reproșat că sunt ungur și că sunt membru UDMR și că nu aș putea să soluționez echidistant anumite plângeri.

Din această cauză am decis să îndeplinesc și formal criteriul independenței, pe care pe fond l-am îndeplinit din prima zi a numirii”

ADVERTISEMENT