Fotbal international

Csaba Asztalos, preşedintele CNCD, reacţie acidă după derapajul rasist al lui Colţescu: “O pată imensă pentru România”

09.12.2020 | 00:15
Csaba Asztalos presedintele CNCD reactie acida dupa derapajul rasist al lui Coltescu O pata imensa pentru Romania
ADVERTISEMENT

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminări a avut o reacție acidă după derapajul rasist al lui Sebastian Colțescu, declarând că incidentul este o pată imensă pentru România.

Csaba Asztalos a catalogat exprimarea arbitrului ca fiind una rasistă, de o gravitate extremă fară loc de interpretări.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai precizat că, în opinia sa, arbitrul este total nepregătit, fiind sub standardele FIFA și UEFA.

Csaba Asztalos, preşedintele CNCD, reacţie acidă după derapajul rasist al lui Colţescu

“Exprimare e rasistă, fără nicio posibilitate de interpretare, și arată faptul că acest arbitru este total nepregătit în ceea ce privește valorile și regulile atât ale FRF, cât și ale UEFA și FIFA.

ADVERTISEMENT

Toate cele trei entități au prevederi foarte clare împotriva rasismului, iar arbitrii au un rol cheie în sancționarea acestor gesturi.  În accepțiunea lui Colțescu, el nu cunoaște, efectiv, că exprimarea negru e una rasistă. El putea să identifice jucătorul după număr, putea să spune că e afro-american. Arată gradul lui de cunoaștere. E o pată imensă asupra României și a arbitrajului din România.

Este un incident de o gravitate extremă, s-a întrerupt un meci în direct! Nu-mi aduc aminte ca, din cauza unui arbitru, să se întâmple așa ceva. Pentru noi, inclusiv pentru instituția pe care o reprezint, e o pată imensă”, a declarat Asztalos pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Asztalos: “Domnul Colțescu nu cunoaște folosirea termenului ‘negru'”

“Domnul Colțescu nu cunoaște că folosirea termenului ‘negru’, în limbajul anglo-saxon, are conotații rasiste. Dacă dorea să facă distincția, ar fi trebuit să spună «afro-american». Cu siguranță că UEFA va aplica o sancțiune”, a completat Asztalos.

Meciul dintre PSG și Bașkașehir a fost întrerupt după 20 de minute, în urma protestelor jucătorilor lui Bașakșehir la adresa arbitrului de rezervă, Sebastian Colțescu, acuzat de rasism.

ADVERTISEMENT

La indicația lui Sebastian Colțescu, centralul Ovidiu Hațegan i-a dat cartonaș roşu lui Perre Webo, membru al staff-ului celor de la Istanbul Başakşehir, cel care susține că a fost insultat de Colțescu și a reacționat nervos. Turcii au cerut explicații despre ce s-a întâmplat iar Webo a spus că arbitrul l-a numit ”cel negru” atunci când a cerut eliminarea sa.

ADVERTISEMENT