News

Cseke Attila, Ministrul Sănătății: “Dacă nu ajungem la 70% vaccinare, vom avea și valul 5”

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a vorbit joi, la Digi24, despre campania de vaccinare, declarând: "Dacă nu vom ajunge la 70% rată de vaccinare, vom avea și valul 5".
21.10.2021 | 22:19
Cseke Attila Ministrul Sanatatii Daca nu ajungem la 70 vaccinare vom avea si valul 5
ADVERTISEMENT

Attila a declarat în urmă cu câteva zile că România nu a ajuns încă la vârful valului 4, ceea ce oferă un scenariu sumbru referitor la încărcarea sistemului sanitar.

Ministrul interimar al Sănătății a declarat miercuri că ar trebui ca medicii care transmit informații anti-vaccinare să fie sancționați.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății: “Vom avea și valul 5 dacă nu ajungem la 70% vaccinare”

Dacă vrem să mulțumim personalului medical pentru efortul de un an și jumătate, este foarte simplu: ca oamenii să meargă la vaccinarea, aceasta ar fi cea mai mare mulțumire a fiecăruia dintre noi.

Uitați, mâine, pornim un maraton al vaccinării în București, în toate cele șase sectoare, 49 de fluxuri de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Cifra de astăzi a fost una cu peste 40% din total vaccinări cu prima doză, a fost o creștere semnificativă față de ziua de ieri, dar acest lucru trebuie să aibă o continuitate.

Efectul nu se produce din păcate mâine, acest lucru trebuie continuat. Problema noastră până la urmă este că și aceste cifre care arată un trend crescător sunt pe un sentiment de frică a societății.

ADVERTISEMENT

Nu aș vrea să pun eu ștampila pe o parte a societății, dar pe partea de vaccinarea dacă ne uităm în occident, a fost sentimentul de solidaritate și responsabilitate nu doar față de tine, ci și față de cel din jur.

Acest trend care, încă o dată, să continue, să fie bine, este pentru că ne-am speriat, poate o parte din populație a înțeles că nu este de joacă.

ADVERTISEMENT

Ideea este că noi aici nu putem să ne oprim la 40-50%, asta trebuie să înțelegem cu toții. Chiar dacă acest val patru va trece la un moment dat. 

Noi dacă ne oprim pe panta descendentă și o parte din populație va crede că iar am scăpat și vine Crăciunul și nu mai e nicio problemă…

Dacă nu continuăm și mergem la 70% rată de vaccinare, vom avea și valul cinci, s-ar putea să avem și un alt val. Și în societățile care au un procent de vaccinare mult mai mare, există infectări.

Toți vom fi imunizați la un moment dat, ideea este cum ne imunizăm, vrem calea ușoară, prin vaccinare sau alegem calea grea, trecerea prin boală”, a declarat Cseke Attila la Digi24.

ADVERTISEMENT