Fotbal intern

Csikszereda a anunţat ce se întâmplă cu banii primiţi din Ungaria. “Noi nu suntem capabili să facem ceva!”

15.11.2018 | 08:38
Jucătorii echipei Csikszereda. Ce se întâmplă cu banii primiţi din Ungaria

Robert Ilyeş, managerul echipei FC Csikszereda U19, a anunţat ce se întâmplă cu banii primiţi din Ungaria. Guvernul maghiar a anunţat că oferă aproape 6,5 milioane de euro pentru două formaţii care evoluează în România, deşi acestea participă în competiţii organizate de FRF (Federaţia Română de Fotbal) şi LPF (Liga Profesionistă de Fotbal).

Guvernul din Ungaria susţine că Sepsi OSK Sfântu Gheorghe primeşte 3,2 milioane de euro în fiecare an, iar aceeaşi sumă intră şi în conturile formaţiei care a eliminat Dinamo din optimile de finală ale Cupei României, Csikszereda.

Csikszereda a anunţat ce se întâmplă cu banii primiţi din Ungaria

Robert Ilyeş a dezvăluit că nu are foarte multe informaţii în legătură cu decizia Ungariei de a finanţa echipele din România, dar susţine că cei de la Academia Puskas au prima opţiune în alegerea jucătorilor de la academia lui Csikszereda. Totodată, fostul fotbalist a anunţat că gruparea din Liga a 3-a poate da fotbalişti şi la cluburile din ţară sau la echipa naţională a României. Robert Ilyeş a lansat un atac la adresa oamenilor care iau decizii în legătură cu fotbalul românesc.

“Nu am multe informații. Dar știu că această bază, construită cu sprijinul Academiei Puskas, este a clubului, a orașului. Cei de la Academia Puskas au prima opțiune în alegerea jucătorilor de la academia noastră. Dar asta nu înseamnă că nu putem da jucători la cluburile din țară sau pentru naționala României. Dar această investiție trebuie să dea de gândit statului român. Vine Guvernul maghiar și investește în România, iar noi nu suntem capabili să facem ceva. Noi mai mult demolăm ce avem. Chiar ne facem de râs!“, a declarat Robert Ilyeș la o emisiune de sport.â

Fază de joc din meciul Csikszereda – Dinamo

Robert Ilyeş nu este singurul care i-a atacat pe oamenii care se ocupă de fotbalul din România. Ciprian Marica a răbufnit şi el în momentul în care a aflat că Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi Csikszereda au fost nevoite să primească bani din Ungaria.

  • 6,5 milioane de euro le dă Ungaria echipelor Sepsi OSK Sfântu Gheorghe şi Csikszereda