Sport

Csikszereda, reacție violentă după scandările xenofobe ale fanilor Stelei: „Clubul de Stat i-a susținut puternic!”

FK Csikszereda a emis un comunicat violent după meciul cu CSA Steaua, în care suporterii roș-albaștri au avut scandări xenofobe.
06.08.2021 | 22:17
Csikszereda reactie violenta dupa scandarile xenofobe ale fanilor Stelei Clubul de Stat ia sustinut puternic
ADVERTISEMENT

Partida CSA Steaua – FK Csikszereda, din prima etapă de Liga 2, a fost câștigată de echipa Armatei, scor 1-0.

Însă, spectacolul fotbalistic a fost umbrit de suporterii Stelei, care au avut scandări xenofobe la adresa echipei oaspete, pe tot parcursul meciului.

ADVERTISEMENT

Unicul gol al partidei din Ghencea a fost marcat de Chipirliu, în minutul 79.

Csikszereda, reacție violentă după scandările xenofobe ale fanilor Stelei

FK Csikszereda a emis un comunicat dur prin care condamnă scandările suporterilor Stelei și acuză conducerea echipei Armatei că nu a făcut nimic pentru a stopa acest comportament.

„FK Csikszereda a asistat la un eveniment care amintește de cea mai întunecată perioadă a pseudo-democrației românești în meciul de Liga 2 cu Steaua București.

ADVERTISEMENT

Cei aproximativ 2.500 de suporteri ai echipei profesioniste de fotbal care aparține de Ministerul Apărării Naționale, care funcționează într-un mod fără precedent în Uniunea Europeană din fonduri publice, adică inclusiv din contribuția cetățenilor vorbitori de limba maghiară, au încercat intimidarea echipei FK Csikszereda.

Surprinzător este faptul că ultrașii au reușit să-și organizeze spectacolul rușinos fără obstacole, cu sprijinul și ajutorul puternic al clubului de stat, care nu a făcut niciun gest pentru a-l opri.

ADVERTISEMENT

Clubul nostru condamnă cele întâmplate la meci și solicită organelor de stat responsabile, în special Parlamentarilor Uniunii Democrate Maghiare din România, să prevină acte similare îndreptate împotriva comunității maghiare, să folosească toate instrumentele legale pentru a întreprinde acțiuni ferme împotriva tuturor formelor de insultă aduse comunității noastre.

În același timp, aceștia ar trebui să se asigure că persoanele și oficialii care sprijină financiar, permit și tolerează acțiunile ultrașilor să fie trași la răspundere”, se arată în comunicatul emis de Csikszereda.

ADVERTISEMENT

În următorul meci de Liga 2, Steaua o va întâlni, în deplasare, pe ACS Viitorul Târgu Jiu. Meciul se va juca marți, de la ora 19:00.

În timp ce Csikszereda va juca, acasă, contra Astrei Giurgiu. Partida este programată pentru luni, de la ora 16:00.

ADVERTISEMENT