News

CSM, anunț de ultimă oră despre Laura Codruța Kovesi. Ce decizie au luat magistrații în cazul fostei șefe a DNA

Autor: Bogdan Solomon | 04.06.2019 | 14:17
CSM, anunț de ultimă oră despre Laura Codruța Kovesi. Ce decizie au luat magistrații în cazul fostei șefe a DNA
O nouă victorie pentru Laura Codruța Kovesi. Rămâne în funcție de conducere la Parchetul General. Sursa foto:stiridiaspora.ro

Veste bună pentru Laura Codruța Kovesi. Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca mandatul de interimat al fostei șefe DNA la conducerea Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să fie prelungit.

Kovesi rămâne la conducerea Parchetului General

Aflată în cursa pentru obținerea postului de procuror-șef al Parchetului European, din postura de favorit, Laura Codruța Kovesi are parte de  vești bune și în plan intern. Secția pentru procurori a CSM a aprobat în cursul zilei de marți, 4 iunie, prelungirea delegării sale în funcția pe care o exercită în cadrul  Parchetului General.

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, le-a solicitat magistraților prelungirea pe o durată de șase luni a mandatelor mai multor procurori aflați în funcții de conducere, respectiv execuție. Printre aceștia se numără și Kovesi, cea care a fost șefa Direcției Naționale Anticorupție, vreme de cinci ani.

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi. Sursa foto:Pro TV
Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi. Sursa foto:Pro TV

Augustin Lazăr a delegat-o în această funcție

Fostul procuror-șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost delegată, pe 11 iulie 2018, de către procurorul general în exercițiu la acea vreme, Augustin Lazăr, în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Urmare a deciziei Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activităţii doamnei Laura Codruţa Kovesi după revocarea din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1412 din data de 11 iulie, a dispus delegarea acesteia în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând cu data de 11 iulie” , se arată în comunicatul dat publicității de Parchetul General, în momentul investirii Codruței Kovesi în această funcție. Atribuțiile sale țin strict de implementarea a nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016 – 2020.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!