Sport

CSM București, 12 ore pe drum spre Franța și sosire la 5 dimineața! Cristina Neagu și colegele sale înfruntă azi Brest în Champions League

Echipa feminină de handbal a CSM București a ajuns la Brest la aproape 12 ore după ce aterizase la Paris după o serie întreagă de peripeții.
18.09.2022 | 11:26
CSM Bucuresti 12 ore pe drum spre Franta si sosire la 5 dimineata Cristina Neagu si colegele sale infrunta azi Brest in Champions League
Cristina Neagu și colegele sale de la CSM București au avut parte de un drum infernal până la Brest. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Deplasarea lui CSM București spre Brest, locul unde astăzi va disputa al doilea meci din grupa A a Champions League, a fost o adevărată aventură pentru întreaga delegație română.

CSM București a ajuns la Brest cu mai puțin de 12 ore înaintea meciului din Champions League

Șeful secției de handbal a clubului din Capitală, Vlad Enăchescu, a descris pe pagina lui de Instagram întreaga odisee a echipei lui Adrian Vasile din momentul plecării din București până când a ajuns în orașul de la malul Oceanului Atlantic.

ADVERTISEMENT

“Este 5:15 dimineața (ora Franței) și am ajuns în sfârșit la Brest. Oboseală? Pffff… Eu ca eu, dar echipa… Conform programului în mai puțin de 12 ore, CSM București trebuie să dispute meci de Liga Campionilor în compania celor de la Brest.

Nu scriu aceste rânduri pentru a căuta scuze sau alibiuri – așa cum niște hateri de profesie sau niște bătrânei cârcotași s-ar înghesui să afirme – ci pentru a trage un semnal de alarmă și pentru a-i informa pe iubitorii handbalului despre unele aspecte mai puțin cunoscute.

ADVERTISEMENT

Întârzieri peste întârzieri și pauzele forțate au făcut drumul spre Brest și mai lung

CSM București trebuia să plece spre Franța în ziua de vineri, să se odihnească, să facă antrenament sâmbătă și să joace duminică, primul meci dintr-o serie de 3, în 8 zile. Greva din Franța a anulat zborurile spre Brest, EHF și clubul gazdă au insistat să disputăm acest meci (deși nu aveam nicio vină pentru întârzieri, etc) și de aici a început calvarul.

Am decolat de la București sâmbătă la 16:30 (practic cu 24 de ore înainte de meci) și am aterizat la Paris la 18:40, ora locală. Autocarul pus la dispoziție de gazde a fost blocat în trafic și nu a putut ajunge în timp la aeroportul parizian și astfel delegația a pornit la drum (distanța de 600 km) la ora 20:20, ora locală!!

ADVERTISEMENT

Fix la ora 22:00, după ce nu am străbătut mai mult de 50 de km, șoferii ne-au anunțat că trebuie să facă pauza impusă de regulamentele internaționale (noi cerusem să avem 2, tocmai pentru că ne doream un drum fără opriri).

Vlad Enăchescu: “Nu așa se face performanță!”

Și ca tacâmul să fie complet, în benzinăria care ne-a găzduit am mai aflat o veste: autocarul a făcut pană de cauciuc! Asta s-a tradus așa: încă o oră de stat pe marginea drumului. În total aproape 12 ore petrecute pe drum din momentul în care am aterizat la Paris și până am ajuns la hotelul din Brest. Și nu, nu a existat varianta tren (din păcate)… Cu tot respectul nu așa se face performanța!”, a concluzionat Vlad Enăchescu.

ADVERTISEMENT
Postarea lui Vlad Enăchescu
Vlad Enăchescu a descris pe pagina lui de Instagram peripețiile prin care au trecut handbalistele de la CSM București în deplasarea spre Brest.

 

Învingătoare în prima etapă din grupa A a Champions League cu scorul de 30-28 în fața lui Krim Ljubljana, CSM București va juca astăzi, de la ora 17, pe terenul lui Brest, care a pierdut în runda precedentă cu 31-24 în deplasarea de la Kristiansand.

După atâtea peripeții pe drumul de la Paris până la Brest, misiunea Cristinei Neagu și a colegelor sale se anunță și mai dificilă cu atât mai mult că franțuzoaicele erau văzute favorite înaintea confruntării de astăzi.

ADVERTISEMENT