Sport

CSM București a plătit salariile pe luna decembrie! Câți bani a încasat Cristina Neagu

27.03.2020 | 16:24
CSM Bucuresti a platit salariile pe luna decembrie Cati bani a incasat Cristina Neagu
ADVERTISEMENT

CSM București a plătit salariile pe luna decembrie a jucătoarelor de la echipa de handbal feminin. Clubul din Capitală a evitat, astfel, o posibilă pierdere gratis a celor mai importante sportive, care ar fi ajuns în următoare perioadă la trei salarii restante și ar fi putut depune memorii.

CSM București a plătit salariile pe decembrie

CSM București, ocupanta primului loc în clasamentul Ligii națiunile și calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, motiv pentru care jucătoarele aveau restanțe salariale importante.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita să piardă gratis sportive precum Cristina Neagu, Nora Mork, Crina Pintea sau Elizabeth Omoregie, clubul a plătit salariile pe luna decembrie, conform Digisport.

Până pe 25 martie, când s-au virat remunerațiile pentru ultima lună a anului trecut, jucătoarele nu își primiseră salariile pentru decembrie, ianuarie și februarie.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu este cel mai bine plătită sportivă de la CSM București, cu un salariu de aproximativ 17.500 de euro pe lună, dar o bună parte din buget merge și către salariile unor jucătoare precum Nora Mork, cu 14.000, Andrea Lekic, 11.000 de euro, sau Crina Pintea, cu 10.000 de euro pe lună.

CSM București a suspendat contractele

Pe 25 martie, CSM București a anunțat, printr-un comunicat emis pe site-ul oficial, că a suspendat contractele angajaților în perioada de stare de urgență, cauzată de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Am dori să vă informăm că, având în vedere Ordonanțele militare nr. 1 și 2/2020, prin care se suspendă, printre altele, activitatea sportivă, suntem obligați de Ordonanța 30/2020 (articolul XV, alineatul 2) să suspendăm contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgență.

Participanții la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizație de 75 la sută din drepturile în bani aferente activității sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020)”, se arată în comunicatul emis de CSM.

ADVERTISEMENT