Sport

Gabi Szabo a câştigat prin concurs şefia celui mai bogat club sportiv din România!

Gabriela Szabo va fi noul director general al clubului CSM Bucureşti. Primăria a scos la concurs acest post, iar campioana olimpică de la Sydney a reuşit să obţină cel mai bun rezultat.
15.11.2017 | 17:25
Gabi Szabo a castigat prin concurs sefia celui mai bogat club sportiv din Romania

Gabi Szabo a câştigat prin concurs şefia celui mai bogat club sportiv din România!Gabriela Szabo şi Constantin Căliman, fostul director în perioada 2013-2015, au fost cei doi candidaţi pentru postul de director general. Fosta atletă a fost singura care a îndeplinit punctajul cerut de Comisia de Evaluare, adică minimum 70 de puncte din totalul de 100 şi a trecut la proba interviului, pe care l-a depăşit cu brio. 

Szabo a fost până acum director general interimar al clubului CSM Bucureşti, după ce, în urmă cu 4 luni, Alin Petrache a părăsit această funcţie din cadrul clubului. De acum, Gabriela Szabo este “şef plin” la cel mai bogat club de sport din România, la doar o zi după ce a împlinit 42 de ani. 

CSM Bucureşti, prima debutantă care câştigă Champions League la handbal 

CSM Bucureşti este un club înfiinţat în anul 2007 şi care are departamente la 8 discipline sportive: handbal, volei, atletism, şah, baschet, motociclism, rugby şi tenis. Cel mai cunoscut este departamentul de handbal. Echipa de handbal feminin este una dintre cele mai puternice ale Europei, fiind a doua favorită la câştigarea Champions League după ETO Gyor.  

Pe plan european, CSM Bucureşti a câştigat Champions League la handbal feminin în anul 2015, devenind prima debutantă care reuşeşte să se impună în cea mai importantă competiţie de handbal intercluburi. În finalul anului 2016, oficialii echipei reuşeau să dea o nouă lovitură: transferul Cristinei Neagu de la Buducnost, cea mai bună handbalistă a lumii.

Gabriel Szabo, campioană olimpică la Sydney  

Nu doar în handbal au fost obţinute performanţe europene. Echipa de volei feminin a reuşit să se impună în Challenge Cup, în stagiunea 2015-2016 după ce s-a impus în finală împotriva echipei din Turcia, Trabzon Idman Ocagi.

Gabriela Szabo este una dintre cele mai celebre atlete pe care le-a avut România. Născută pe data de 14 noiembrie 1972, Szabo a alergat în probele de 1500 şi 5000 de metri. A participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, Atlanta 1996 şi Sydney 2000. A câştigat medalia de aur la 5000 de metri la Sydney şi a obţinut un argint (Atlanta) şi un bronz (Sydney) la 1500 de metri. Szabo a reuşit să obţină 6 titluri mondiale şi 2 titluri europene. S-a retras din activitate în anul 2005. 

13 milioane de euro este bugetul clubului CSM Bucureşti pe anul 2017