Sport

CSM București, atac dur după ce Cristina Neagu a fost înjurată de fanii Rapidului: „Această ‘galerie cunoscută și foarte apreciată la nivel european’ a aruncat cu obiecte și lichide în teren”

CSM București a emis un amplu comunicat după ce Cristina Neagu a fost înjurată de galeria Rapidului. Totodată, Constantin Din, președintele FRH, nu a scăpat de critici.
27.02.2023 | 13:16
CSM Bucuresti atac dur dupa ce Cristina Neagu a fost injurata de fanii Rapidului Aceasta galerie cunoscuta si foarte apreciata la nivel european a aruncat cu obiecte si lichide in teren
Comunicat emis de CSM București după ce Cristina Neagu a fost înjurată de fanii Rapidului. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a fost ținta injuriilor fanilor Rapidului la derby-ul câștigat de CSM București, scor 31-24 în optimile Cupei României, iar scandalul dintre cele două cluburi de handbal feminin este departe de a se fi încheiat. Ultima replică i-a aparținut clubului antrenat de Adi Vasile care a emis un amplu comunicat de presă.

CSM București, comunicat dur după ce Cristina Neagu a fost înjurată de fanii Rapidului: „Nu putem asista pasiv”

CSM București a postat pe pagina oficială de Facebook un amplu comunicat prin care le dă replica celor de la Rapid după ce galeria giuleșteană a înjurat-o pe Cristina Neagu și pe antrenorul Adi Vasile. Caștigător a Ligii Campionilor în 2016, clubul bucureștean a precizat că în spațiul public au fost lansate o serie de idei care nu sunt adevărate.

ADVERTISEMENT

Totodată, CSM București a dezvăluit că au existat alte episoade în care galeria Rapidului a manifestat gesturi nesportive. „Nu putem însă asista pasiv la o serie de neadevăruri rostite în spațiul public de unii reprezentanți ai clubului Rapid, dar și la comunicatul oficial al FRH, precum și declarația publică a președintelui Constantin Din.

CSM București nu a șicanat pe nimeni, nu a incitat pe nimeni și toate aceste remarci aduc atingere suporterilor noștri, care susțin echipa și creează meci de meci, o atmosferă senzațională în Polivalentă.

ADVERTISEMENT

„Au existat 4 episoade în care fanii giuleșteni s-au manifestat nesportiv”

Numai în sezonul 2022/23 au existat 4 episoade în care fanii giuleșteni s-au manifestat nesportiv și nu este de uitat faptul că, la partida din Supercupa României (organizator FRH), dincolo de trivialitățile proferate, această ‘galerie cunoscută și foarte apreciată la nivel european’, a aruncat cu obiecte și lichide în teren, Comisia de Disciplină a FRH amendând comportamentul acesteia.

Doar o săptămână mai târziu, în partida inaugurală a Ligii Florilor, în sala Rapid (organizator CS Rapid București), am asistat la aceleași trivialități, adresate nu doar celei mai valoroase handbaliste a României din toate timpurile – Cristina Neagu – ci și antrenorului Adrian Vasile, dar și la etalarea unui banner imens în care se titra ‘Echipa Primăriei – Rușinea României’ – moment în care FRH nu a mai considerat oportun să intervină, deși imaginea pe care o construiește CSM de aproape 10 ani în Europa este despre performanță și calitate. (….)

ADVERTISEMENT

Iar pentru suporterul onest și civilizat al CSM București este o jignire și mai mare că forul național, prin vocea președintelui său, încercă să găsească circumstanțe atenuante pentru injurii și trivialități, când principala grijă ar trebui să fie sănătatea și curățenia mediului sportiv”, se arată în comunicatul emis de CSM București.

CSM București îl trage la răspundere pe Constantin Din: „Instituții ale statului român s-au autosesizat”

În același comunicat, CSM București îi cere lui explicații lui Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal, vizavi de poziția în scandalul produs după ce Cristina Neagu a fost înjurată de galeria Rapidului.

ADVERTISEMENT

„Și toate acestea în condițiile în care instituții ale statului român s-au autosesizat cu privire la cele petrecute la ultima confruntare din Polivalentă și au declanșat investigații, iar o serie de sponsori importanți ai handbalului românesc au ridicat semne de întrebare vis a vis de tolerarea unor asemenea comportamente.

Așteptăm decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRH și ne exprimăm de pe acum speranța că viitorul nu ne va mai genera astfel de episoade care nu au legătura cu handbalul și că sportul va prima, iar derapajele unor suporteri să cadă în plan secund și să fie aspru pedepsite”, se arată pe pagina oficială de Facebook a CSM București.

Fostul fotbalist al Rapidului, Robert Niță, a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICIdisputa fanilor giuleșteni cu Cristina Neagu a început încă din sezonul trecut. Anumite declarații făcute de interul stânga de la CSM, dar și înclinația handbalistei spre FCSB au făcut ca galeria giuleșteană să-și piardă cumpătul.

ADVERTISEMENT