“Tigrii” scriu istorie în Cupa României: CSM Bucureşti – Baia Mare, în finala competiţiei

Rugbyiştii de la CSM Bucureşti s-au calificat în premieră în finală, eliminând deţinătoarea trofeului şi campioana în exerciţiu, Timişoara Saracens.
19.03.2018 | 02:06
Tigrii scriu istorie in Cupa Romaniei CSM Bucuresti  Baia Mare in finala competitiei

“Nu e nici o păcăleală, CSM e în finală”. Asta s-a auzit din vestiarul bucureştenilor la finalul meciului de pe stadionul Arcul de Triumf din Capitală.  CSM Bucureşti a învins Timişoara, 27-22, în semifinala Cupei României, ajungând pentru prima dată în istorie în ultimul act al competiţiei.

Sâmbăta viitoare, ei vor juca pentru trofeu cu Baia-Mare, echipă care a învins Steaua, 16-7. Bănăţenii, deţinatori ai trofeului încă din anul 2014, au fost anihilaţi în prima repriză de bucureşteni, care au intrat la cabine cu un avantaj solid, 17-0.

Repriza a doua a fost mult mai disputată, timişorenii reuşind să echilibreze jocul, dar “tigrii” i-au răpus pe “lei” şi  n-au avut emoţii la final, 27-22. “Este o victorie muncită, frumoasă, de abia aşteptăm să jucăm finala. Suntem pregătiţi să înfruntăm pe oricine. Noi ne-am făcut treaba din semifinală şi asta contează cel mai mult. O să sărbătorim după finală, acum ne vom odihni. Jucăm săptămâna viitoare, câştigăm, apoi sărbătorim cum trebuie. Prin evoluţiile noastre sunt convins că i-am pus pe jar pe adversarii din campionat, am crescut de la meci la meci. La începutul sezonului am pierdut puncte prosteşte, dar acum încercăm să le recuperăm”, a mărturisit Adrian Ion, căpitanul de la CSM Bucureşti.

Kamil Sobota, marcator al unui eseu contra Timişoarei, a dezvăluit cum au reuşit bucureştenii să dea peste cap calculele hârtiei şi să elimine deţinătoarea trofeului: ”Am dat dovadă de dăruire şi devotament în acest meci. Nu petrecem acum, încercăm să ne recuperăm după partida aceasta foarte grea. Vom face o petrecere de pomină după finală”.

Apjok: “CSM e surpriza plăcută a competiţiei” 

Antrenorul ”tigrilor”, Eugen Apjok, a fost mulţumit de jocul elevilor săi în meciul cu Timişoara, dar le transmite acestora că fără un trofeu câştigat, tot parcursul bun din Cupa României trece în plan secund. ”Am întâlnit echipa campioană, foarte puternică, fizică, am făcut o primă repriză bună, am avut 17-0 la pauză, trebuia să marcăm mai mult, daca eram mai atenţi. Când joci cu echipa campioană trebuie să nu ratezi nici o oportunitate de a înscrie puncte. A fost o surpriză plăcută CSM-ul, victoria este fără dubii, am arătat un rugby de calitate. În repriza a doua am avut o apărare foarte bună, le-am zis la pauză că trebuie să strângem din dinţi şi să trecem peste orice durere şi mă bucur că băieţii au făcut asta şi îi felicit. Trebuie să ne păstrăm forţele, a fost multă durere şi cu siguranţă avem nevoie de multă gheaţă să ne recuperăm. E important că ne-am calificat în ultimul act al competiţiei, dar băieţii trebuie să fie conştienţi că nu am realizat nimic încă, trebuie să o si câştigăm. Mă bucur că am ajuns într-o finală, prima din istoria clubului, eu sunt obişnuit cu ele pentru că am disputat multe, băieţii să-şi canalizeze energia pozitivă şi să se bucure de moment şi să joace relaxaţi”.

Vor să petreacă inedit după finală

În cealaltă semifinală s-au duelat Baia-Mare şi Steaua, iar câştig de cauză au avut gazdele, scor 16-7.  Cei de la CSM Bucureşti au mărturisit că nu au avut preferinţe în privinţa adversarului şi că ar fi aşteptat pe oricare dintre cele două echipe să joace cu trofeul Cupei României pe masă, sâmbăta viitoare, pe stadionul Arcul de Triumf, din Capitală.  ”Orice partidă cu Steaua sau Baia-Mare este dificilă, sunt adversari mai bine cotaţi faţă de noi, nu am ajuns la nivelul la care să spunem că suntem cea mai bună echipă”, a spus antrenorul Eugen Apjok.

Kamil Sobota recunoaşte că şi-ar fi dorit să joace cu Steaua, echipa pe care ”tigrii” au învins-o în urmă cu o săptămână: “Eu aş fi mizat pe Steaua ca adversar pentru finală, dar important e că noi ne vom dărui sută la sută şi sperăm să învingem”. Pentru că au lăsat pentru finală petrecerea, jucătorii de la CSM s-au gândit cum vor celebra câştigarea primei Cupă din istoria clubului. ”Ne vom dezbrăca şi vom face baie în fântânile din centru…să fie ceva frumos şi pentru fanele noastre. Iubitele nu sunt geloase, ele ştiu că suntem băieţi fideli”, a spus, mai în glumă, mai în serios, Kamil Sobota.

Tehnicianul Eugen Apjok a mărturisit că se va supune provocării lansate de elevii săi: ”Aş face orice nebunie, important este să câştigăm şi ei să capete multă experienţă. Sper doar să nu fie foarte emoţionaţi, având în vedere că pentru unii este prima finală pe care o joacă”.