Sporturi

Moş Crăciun a venit la CSM Bucureşti cu multe cadouri pentru copii

Sala Polivalentă a fost neîncăpătoare duminică. Nu s-a disputat un meci internaţional, însă media de sportivi pe metru pătrat a fost una ridicată. Primăria Capitalei, CSM Bucureşti şi Engie le-au oferit cadouri de sărbători fetelor şi băieţilor de la Centrul de Copii şi Juniori ai CSMB.
18.12.2017 | 20:38
Mos Craciun a venit la CSM Bucuresti cu multe cadouri pentru copii
ADVERTISEMENT

În total peste 1800 de micuţi talentaţi au fost răsplătiţi cu cadouri de la Moş Crăciun, au cântat alături de interpreta Ruby, s-au distrat la momentele de circ prezentate de invitaţii speciali şi au făcut poze cu simpaticele mascote de la Cartoon Netwoork.

“Le mulţumesc tuturor sportivilor, părinţilor, antrenorilor, fără ei ne-ar fi foarte greu să ducem mai departe mesajul pe care CSM Bucureşti îl transmite de câţiva ani: ne dorim foarte tare să facem educaţie prin sport. Sportul nu înseamnă neapărat performanţă, ci foarte multă educaţie. Dacă aceşti copii vin spre noi pentru ca să se bucure de frumuseţea sportului şi să-i educăm în valorile sportului, atunci România va arăta mai frumos şi Bucureştiul va fi mai frumos” – Gabriela Szabo, director general CSM Bucureşti.

ADVERTISEMENT

O sală proprie şi medalii la Tokyo 2020, principalele obiective

“Ne dorim să dăm Bucureştiului cât mai multe modele, pentru că micuţii au nevoie de modele. Echipa de handbal feminin a fost alături de noi, băieţii din păcate nu au putut pentru că jucau în acelaşi timp la Sala Rapid. Să dea Dumnezeu să ne bucurăm împreună peste câţiva ani la sala noastră. Vrem ca CSM să dezvolte propria bază de pregătire, atât pentru performanţă, cât şi pentru cei ce fac sport de plăcere. Îmi doresc ca pe termen mediu CSM Bucureşti să devină unul dintre cele mai puternice cluburi din ţară şi sportivii să vină către noi. Cred în managementul nostru, cred că aici se pot dezvolta ca sportivi. Îmi doresc cât mai mulţi jucători de la CSM să facă parte din delegaţia României pentru Jocurile Olimpice din 2020, dar şi pentru Jocurile Olimpice din 2024”.

Handbalistele, modele pentru copiii si juniorii CSMB

Puştii de la CSM au mai avut un motiv de emoţie în plus: vedetele de la echipa de handbal feminin au fost alături de ei la ceremonie. Paula Ungureanu, Oana Manea, Iulia Curea, Aneta Udriştioiu, Alina Iordache, Majda Mehmedovici, secundul Adi Vasile şi Cristina Vărzaru au fost extrem de solicitaţi pentru poze, iar micii sportivi au dorit neapărat să le afle toate secretele carierelor lor.

ADVERTISEMENT

“Este o iniţiativă grozavă, o susţin şi sper ca cei mici să aibă parte de cadouri cât mai multe. Este minunat să crezi în minuni şi în Mos Crăciun. Eu nu-mi amintesc ca noi să fi avut parte de asemenea petreceri când eram la juniori. Copiii vin către noi, au emoţii, ne felicită, se bucură, noi le transmitem un sentiment de bucurie, le oferim atenţie, pentru că asta îşi doresc. Sunt de patru ani la CSM, ştiam că avem o familie mare şi an de an au fost organizate evenimente în preajma sărbătorilor “, a afirmat Iulia Curea, extrema ”tigroaicelor”.

La fel de emoţionată şi fericită pentru că a participat la eveniment a fost şi Oana Manea. Pivotul bucureştencelor a povestit şi o întâmplare amuzantă petrecută pe vremea când era o copiliţă: “Sunt fericită că oamenii se gândesc mult la sport şi la handbal în special. Evenimentul este impresionant, mă bucur că am adus bucurie copiilor. Suntem nişte idoli pentru juniori, ştiu că sunt emoţionaţi că se află în preajma noastră. Când eram mică, nu se organizau astfel de petreceri, dar ţin minte însă o sărbătoare la mama la serviciu. Când l-am văzut pe Moş Crăciun am început să plâng, cât eram eu de băieţoasă, n-am mai spus nici poezia. M-am bucurat mult că am primit cadoul”.

ADVERTISEMENT

Aneta Udriştioiu recunoaşte că şi-ar fi dorit şi ea în perioada junioratului astfel de evenimente, însă este fericită pentru cei care au parte de ele acum. “Când eram junioară nu aveam aşa ceva, erau alte vremuri. Sunt fericită că cei mici ne susţin şi ne îndrăgesc. Şi noi îi îndrăgim pe ei şi ne bucură faptul că fac sport. Mă bucur că s-a umplut sala de oameni care fac sport”, a spus extrema de la CSM Bucureşti.

Vor să le calce pe urme campionilor

“Este foarte important că se promovează sportul, astfel de petreceri adună toţi copiii interesaţi de sport şi este o extramotivaţie pentru toţi . În fiecare an aveam petrecere de Crăciun, meciuri demonstrative, îmi plăcea să primesc cadouri şi să-i urmăresc pe antrenorii şi mentorii mei la lucru. Nu mă aşteptam să fie sala plină, CSM a organizat acest eveniment foarte bine”, a mărturisit şi baschetbalistul Georges Darwiche (19 ani), juniorul CSM Steaua  Bucureşti EximBank care a debutat în acest an şi la echipa de baschet seniori.

ADVERTISEMENT

Micuţii şahişti, optimişti în viitor

Impulsionaţi de sportivii cu performanţe la nivel internaţional, micuţii „tigri” au gânduri mari pentru 2018. Având lângă ei campioni mondiali sau europeni, multipli medaliaţi la diverse discipline,  copiii de la CSM şi-au stabilit obiective îndrăzneţe. “Este foarte frumos că a venit Moş Crăciun să ne împartă cadouri. Anul 2017 a fost unul foarte bun, am ajuns campion naţional la categoria sub 10 ani, iar visul meu este să ajung campion mondial. Idolul meu este Magnus Carlsen, dar stilul meu de a juca este pe apărare, dacă faci o greşeală, te-am zdrobit”, a spus zâmbind micuţul Andrei Ulian.

Colegii lui, Pavel Nastore şi Adreea Şchiopu gândesc la fel.”2017 a fost un an foarte frumos şi plin de surprize. În 2018 vreau să ies campion mondial. A fost frumos la petrecere, mi-a plăcut că a cântat Ruby”, a spus Nastore, în timp ce Andreea Şchiopu a afirmat: “2017 a fost un an cu multe reuşite, m-am autodepăşit, am obţinut de două ori titlul de campioană naţională cu echipa. Am participat la mondiale şi europene. Mi-aş dori în 2018 să ies campioană naţională la vârsta mea, iar visul meu este să devin, peste câţiva ani, campioană mondială la seniori”.

Căpitanul de la rugby pariază pe pepiniera CSMB

Nu doar juniorii şi junioarele vor să aducă trofee pentru CSM în 2018. Şi rugbiştii promit să se lupte până la capăt pentru laurii de campioni. “Mă bucur că mulţi copii fac parte din clubul nostru, asta înseamnă că vom avea un viitor strălucit. Am văzut copii de la toate categoriile de vârstă şi sperăm ca atunci când vor termina junioratul vor face pasul către echipa mare. Pentru 2018 îmi doresc primul loc, acesta este obiectivul nostru, şi nu doar la rugby, ci la toate secţiile. Acum suntem pe locul 3, dar la anul vom ataca primul loc. Am început sezonul mai greu, era normal, aveam mulţi jucători noi, antrenor nou. A durat puţin până ne-am omogenizat, dar de la jumătatea campionatului au venit rezultatele”, a mărturisit Adrian Ion, căpitanul echipei de rugby CSM Bucureşti.

Brakocevic, promisiune pentru fanii de la volei

Venită la CSM Bucureşti în urmă cu nici două săptămâni, voleibalista Jovana Brakocevic, un adevărat star mondial, s-a arătat impresionată de ceremonia la care a participat alături de micuţul ei fiu, dar şi de copiii de la CSM. “Sunt foarte încântată, e o experienţă inedită şi mă bucur că am văzut atâţia copii”, a spus sârboaica. Voleibalista le-a făcut şi o promisiune fanilor, în vederea meciului retur din CEV Cup (10 ianuarie 2018), cu rusoaicele de la Uralochka-NTMK: “Este posibil orice în sport. Vom încerca să facem un joc bun şi sper să câştigăm acolo. Ştiu că va greu, dar nu imposibil”

Lupta cu recorduri la atletism

Atletul Cristian Dumitrache trage tare în această perioadă să-şi revină după o accidentare. Pauza şi recuperarea nu l-au doborât. Din contră! Dumitrache şi-a stabilit obiective înalte pentru viitor: “Finalul de an mă prinde cu o problemă medicală, dar clubul CSM m-a susţinut mereu şi mă susţine să depăşesc acest moment şi să revin la marea performanţă. Îmi propun o medalie la Europene şi să-mi depăşesc recordul personal, să trec de bariera de 2,30metri”.

Sunt aşteptări mari pentru anul viitor de la atleţii de la CSM Bucureşti. “În 2018 îmi doresc să obţin perfomanţe mai bune, să fac baremul de Mondiale şi să reuşesc un record personal. Eu sper ca în 2020 să ajung la Olimpiadă”, a dezvăluit Cosmin Dumitrache, campion naţional la 60 metri garduri.

“2017 a fost un an bun, am obţinut nişte beneficii de la club, care m-au ambiţionat şi anul acesta am obţinut rezultate foarte bune. Am îndeplinit baremul pentru Europene, competiţie la care mi-aş dori să câştig o medalie”, şi-a expus planurile şi juniorul Cristian Mirel Stoica (16 ani), proaspăt recordmen naţional la 60 metri plat chiar luna trecută (6.88 secunde).

În viteză spre performanţe internaţionale

“Tigrii” de la CSM vor să pună pe harta sporturilor cu motor sigla CSM-ului, iar pentru asta sunt gata de sacrifiicile necesare performanţei. “A fost un an foarte greu, am participat la Campionatul European, a fost prima dată când s-a organizat. La motocros sunt puţine fete în România, dar sperăm să vină cât mai multe. Îmi doresc foarte mult să ajung în primele zece la europene”, a mărturisit Iasmina Stan.

“Nu ştiam că sunt atâţia sportivi la CSM. Anul acesta am ieşit pe locul 4 la general, dar pentru 2018 îmi doresc să devin campion naţional. Cu multă muncă, sper să ajung campion european”, a precizat pilotul Alexandru Grădinaru.

ADVERTISEMENT