100 ani de Romania

CSM Bucureşti, triumf în Liga Campionilor! Succes total la prima prezenţă în cupele europene! Video

01.12.2018 | 13:00
CSM Bucuresti triumf in Liga Campionilor Succes total la prima prezenta in cupele europene Video
CSM Bucureşti, campioană în Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a fost campioană în sezonul 2015-16 din Liga Campionilor la handbal feminin. Formaţia din capitala României a reuşit marea performanţă la chiar primul sezon în care a participat în cea mai importantă competiţie europeană.

În sezonul 2014-15, CSM Bucureşti câştiga în premieră titlul de campioană a României, la opt de la înfiinţarea echipei. “Tigroaicele” au participat, în următoarea stagiune, în grupele Ligii Campionilor, iar lotul plin de vedete i-au făcut pe fanii echipei să viseze la performanţele obţinut de Oltchim Râmnicu Vâlcea. Campioana României a făcut parte din Grupa D a EHF Champions League, alături de Buducnost, Savehof şi MKS Lublin. Cu patru victorii, o remiză şi o înfrângere, CSM Bucureşti a obţinut calificarea în grupele principale.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti, campioană la Budapesta în Liga Campionilor

În Grupa a 2-a, CSM Bucureşti s-a duelat cu Gyor, Vardar Skopje şi Midtjylland. Campioana României a obţinut doar două victorii în grupele pricipale, ambele în faţa danezelor, însă echipa antrenată de Kim Rasmussen a obţinut în extremis calificarea. În sferturi, CSM Bucureşti a trecut de Rostov-Don, una dintre echipele favorite să se califice în Final Four-ul de la Budapesta. Campioana Rusiei suferea prima înfrângere în Liga Campionilor după o serie de invincibilitate de 12 meciuri.

În Final Four-ul de la Budapesta, CSM Bucureşti a învins-o pe Vardar Skopje, scor 27-21, şi obţinea calificarea în finala Ligii Campionilor în chiar sezonul de debut în cupele europene. În finală, campioana României era aşteptată de Gyor, marea favorită la câştigarea competiţiei şi echipă care cucerise trofeul în 2013 şi 2014. Apărarea lui CSM Bucureşti a mers ceas la meciul jucat pe 8 mai 2016, iar brazilianca Mayssa Pessoa a avut câteva intervenţii de excepţie în poartă. După 60 de minute, cele două echipe se aflau la egalitate, scor 22-22, după ce Linnea Torstensson a egalat pentru “tigroaice” în ultimele secunde. La capătul prelungirilor, soarta trofeului încă nu era tranşată, astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de la şapte metri. Mayssa Pessoa a făcut minuni în poartă şi a salvat şuturile expediate de Cornelia Groot şi Heidi Loke. Pentru CSM Bucureşti au înscris Isabelle Gullden, Carmen Martin, Ana Paula Rodrigues şi Aurelia Brădeanu. Campioana României câştiga Liga Campionilor la handbal feminin după un meci de infarct, iar Europa învăţa un nou nume: CSM Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Lotul lui CSM Bucureşti pentru Final Four-ul Ligii Campionilor din 2016

CSM Bucureşti: Jelena Grubisic, Mayssa Pessoa, Alina Iordache, Isabelle Gullden, Iulia Curea, Ana Paula Rodrigues Belo, Line Anna Ryborg Jorgensen, Cristina Vărzaru, Bianca Bazaliu, Aurelia Brădeanu, Linnea Torstensson, Cristina Nan, Ekaterina Vetkova, Carmen Martin Berenguer, Oana Manea, Maria Fisker. Antrenor: Kim Rasmussen.