Sport

“Tigrii” de la CSM Bucureşti pregătesc la munte lupta pentru titlu

Handbaliştii de la CSM Bucureşti au plecat în cantonament cu un singur gând: să facă o pregătire cât mai bună pentru a putea ataca titlul în a doua parte a sezonului în ”Liga Zimbrilor”.
21.01.2018 | 12:42
Tigrii de la CSM Bucuresti pregatesc la munte lupta pentru titlu

“Tigrii” au ambiţii mari pentru 2018. Aflaţi în acest moment pe locul şase, la doar patru puncte în spatele echipelor de pe podium, sportivii lui Vlad Caba nu concep să rateze play-off-ul şi se gândesc şi mai departe, la câştigarea campionatului. Pentru asta, handbaliştii de la CSM Bucureşti ştiu că trebuie să pună la punct inexactităţile care i-au tras în spate anul trecut.

“Este grea perioada de cantonament, avem antrenamente dimineaţa şi seara, dar suntem conştienţi că ne aşteaptă o a doua parte din campionat foarte grea. Aş prefera să jucăm zi de zi câte un meci,  decât o zi de pregătire în cantonament. Vacanţa a fost cam scurtă, dar nu avem ce face. M-am bucurat de timpul petrecut cu familia, acum ne apucăm de treabă”, a spus Javier Humet, unul dintre jucătorii de la CSM Bucureşti angrenaţi în acţiunile din decembrie şi început de ianuarie ale echipei naţionale.

“Obiectivele sunt cele pe termen scurt, cel mai important meci este următorul. Dacă le câştigăm pe fiecare în parte parte, ajungem sus. Ne gândim doar la câştigarea campionatului, pentru că asta ne interesează”, a mai precizat acesta.

Antonio Robledo şi-a încărcat bateriile în Spania, alături de cei dragi, şi spune că este gata pentru bătălia pentru titlu în “Liga Zimbrilor”: “Am avut timp să ne odihnim şi să petrecem cu familia. Sunt fericit că ne-am întors la treabă. Este cea mai grea perioadă a anului, dar jucăm handbal de plăcere, aşa că nu avem de ce să ne plângem. Mergem în cantonament să ne pregătim cât putem de bine. Prima parte a sezonului n-a fost foarte rea, dar nici suficient de bună pentru ceea ce ne doream. Ca să ajungem să câştigăm campionatul trebuie întâi să fim în play-off,  ca să fim în play-off, trebuie să ne câştigăm meciurile din sezonul regulat, deci, trebuie să le luăm pe rând. Avem obiective măreţe, dar ca să le îndeplinim trebuie să o luăm pas cu pas.  Eu muncesc zi de zi să câştig campionatul în România. Sunt sigur că dacă jucăm la potenţialul nostru maxim, avem şanse să luăm titlul”.

Vlad Caba: “Nu este un cantonament clasic”

Vicecampioana s-a reunit la 4 ianuarie, dar până ieri, când a început pregătirea centralizată de la Cheile Grădiştei, antrenorul Vlad Caba nu a avut la dispoziţie tot lotul.  “A fost o perioadă delicată pentru că nu am avut echipa completă.  Au fost nouă jucători angrenaţi în acţiunile echipei naţionale, noi rămânând cu un sfert de echipă. Am făcut antrenamentele cu un număr restrâns de handbalişti şi nu ne-am permis să lucrăm decât anumite componente fizie, tactic nu am putut face nimic. Echipa naţională e mereu pe primul plan, e o mândrie pentru club că am dat atâţia jucători. Sigur că orice lucru are şi reversul medaliei: din punct de vedere al grupului nostru, faptul că nu am fost împreună mult timp este un minus”, a spus Caba.

Antrenorul ”tigrilor” a explicat şi care este planul pentru acest cantonament: “Vom încerca să ne reîmprospătăm ideile de joc şi să fim cât mai bine pregătiţi pentru startul campionatului. Nu e un cantonament clasic, să se alerge pe munte… sub nici o formă. Avem o componentă fizică, acolo avem sală de forţă, biciclete, bazine, dar o mai mare pondere în antrenamente în perioada asta va fi lucrul în sală“. 

Referitor la bătălia din campionat, Vlad Caba a declarat: “Am fi preferat să fim angrenaţi în mai multe competiţii, ar fi însemnat să ne atingem toate cele trei obiective propuse la începutul sezonului. Acum ne concentrăm doar către campionat… nu ştiu dacă este mai bine, dar este o stare de fapt. Trebuie să obţinem titlul naţional, dar luăm meciurile pas cu pas. Avem de recuperat întâi diferenţa de puncte faţă de primele clasate, apoi play-off-ul este altceva că luăm totul de la zero”.