Sport

CSM București, decisiv în EHF Champions League cu Vipers! Râmnicu Vâlcea, meci vedetă cu Gyor! Cum arată calculele pentru sferturi

07.02.2020 | 18:37
CSM Bucuresti decisiv in EHF Champions League cu Vipers Ramnicu Valcea meci vedeta cu Gyor Cum arata calculele pentru sferturi
ADVERTISEMENT

În etapa a treia din EHF Champions League, CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea pot face un nou pas spre sferturile de finală. Echipa lui Adi Vasile trebuie să își revină după evoluția modestă din meciul cu Minaur Baia Mare din Liga Națională, încheiat 24-24. “Tigroaicele” au nevoie de cele două puncte de la Vipers pentru că diferenţele sunt foarte mici în grupa principală. De cealaltă parte, SCM Râmnicu Vâlcea joacă un meci de gală împotriva campioanei Europei, Gyor. 

CSM București, decisiv în EHF Champions League cu Vipers! Cu două puncte, echipa lui Adi Vasile poate ţinti la top 3

CSM București are o deplasare grea pe terenul celor de la Vipers Kristiansand. Este un duel direct pentru locul 4, ambele echipe având câte 5 puncte, iar echipa care se va impune în această confruntare este îndreptăţită să spere la calificarea în sferturile de finală. Confruntarea are loc sâmbătă, de la ora 20:00.

ADVERTISEMENT

O victorie a “tigroaicelor” în Norvegia poate să netezească drumul spre sferturile de finală, în condiţiile în care pentru CSM urmează două meciuri abordabile dintre cele trei rămase: retururile cu Ferencvaros şi Vipers, care vor avea loc pe teren propriu. Singurul meci infernal ar rămâne deplasarea la Metz.

Astfel, cu două puncte în plus din deplasarea din Norvegia, CSM Bucureşti ar fi îndreptăţită să spere la mai mult decât locul patru şi ar putea ţinti pentru un loc în top 3 al grupei principale, cel care ar urma să le ofere un adversar teoretic mai uşor în prima fază a play-off-ului.

ADVERTISEMENT

“Trebuie jucat aşa cum am făcut-o în meciul cu Metz”

Dar, aceste calcule sunt de prisos dacă CSM Bucureşti nu îşi va ridica nivelul jocului la cel al individualităţilor din lot. Echipa a arătat foarte inconstant în ultimele două săptămâni alternând evoluţiile modeste (23-33 cu Ferencvaros, 24-24 cu Minaur) cu cele foarte bune (32-27 cu Metz). “Tigroaicele” trebuie să arate aceeaşi atitudine ca la Polivalentă cu Metz, altfel ar putea să aibă probleme în Norvegia.

Sunt două puncte care se pot dovedi decisive în economia calificării în sferturile de finală. O victorie poate să liniştească lucrurile în grupă şi să pună CSM Bucureşti într-o postură foarte bună la jumătatea drumului din grupele principale.

ADVERTISEMENT

„Trebuie jucat aşa cum am jucat meciul cu Metz. E cu siguranţă o altă zi, o să fie un alt meci. Cu siguranţă o să fim mult mai capacitaţi, din toate punctele de vedere, pentru că înţelegem foarte bine cât de important este. Nu e aceeaşi tactică, pentru că întâlnim o echipă scandinavă, cu un alt stil de joc decât stilul franţuzesc, dar lucrul comun în ambele echipe este importanţa replierii, căreia trebuie să îi dăm foarte multă importanţă”, Adi Vasile, înainte de meciul cu Vipers.

Clasament grupa 1 principală: 

CSM București, decisiv în EHF Champions League cu Vipers! Râmnicu Vâlcea, meci vedetă cu Gyor! Cum arată calculele pentru sferturi
CSM București, decisiv în EHF Champions League cu Vipers! Râmnicu Vâlcea, meci vedetă cu Gyor! Cum arată calculele pentru sferturi

SCM Râmnicu Vâlcea, meci de gală cu Gyor! Sala Traian va erupe

SCM Râmnicu Vâlcea joacă un meci de gală sâmbătă, de la ora 15:00, împotriva lui Gyor. Sala Traian va fi un vulcan la ora meciului împotriva campioanei Europei. SCM este într-un moment foarte bun şi cu victoria de la Savehof din weekend şi-a asigurat în bună proporţie locul 4 în grupă, ultimul calificant în sferturi.

Cu patru puncte din patru în grupele principale, echipa lui Florentin Pera nu are nimic de pierdut în faţa marelui Gyor. Maghiarele au dat semne de slăbiciune în ultima perioadă, fiind învinse de Siofok pe plan intern, iar în cele două meciuri de Liga Campionilor, a scos un egal acasă cu Brest, 27-27, şi a câştigat la două goluri duelul cu Buducnost, 26-24.

ADVERTISEMENT

CSM Râmnicu Vâlcea este pe val. Jucătoarele lui Pera au atins forma maximă în această perioadă şi s-au distrat cu Krim (31-16) şi Savehof (23-17). Cu patru puncte, SCM a urcat pe locul 4, iar o victorie împotriva lui Gyor i-ar putea face pe vâlceni să viseze şi la un eventual loc 3. Un scenariu inimaginabil la începutul grupelor principale, unde Vâlcea a intrat cu zero puncte.

Biletele s-au vândut în 30 de minute: “Pe teren propriu am avut ghinion cu Buducnost şi Brest”

Biletele pentru confruntarea cu Gyor s-au vândut în 30 de minute, iar antrenorul Florentin Pera recunoaşte că va fi un meci special: “Există un mare interes la noi pentru meciul cu Gyor. Vă daţi seama, este campioana Europei, cea mai bună echipă de pe continent şi cred că va fi o sărbătoare la Vâlcea.

Dacă vom reuşi să scoatem ceva împotriva lui Gyor, va fi un bonus. Pe teren propriu am avut ghinion cu Buducnost şi Brest, iar cu o evoluţie bună împotriva lui Gyor putem obţine un rezultat bun”, a spus Pera.

Faţa echipei vâlcene s-a schimbat în acest an. Dacă anul trecut, în prima fază a grupelor, SCM Râmnicu Vâlcea a reuşit o victorie şi a suferit 5 înfrângeri, în grupele principale, unde s-a calificat in extremis, echipa lui Pera a obţinut 2 victorii din 2 meciur şi abordează cu mult entuziasm duelul împotriva campioanei Europei.

Nu este un meci decisiv pentru Râmnicu Vâlcea, ci unul în care echipa poate obţine mai mult decât şi-a propus. Echipa lui Pera este în pole position pentru sferturile de finală, având două puncte şi victorii la diferenţe importante cu Savehof şi Krim, pretendente la locul 4.

       “Pentru noi este important să avem toate jucătoarele sănătoase. Ne-am planificat pregătirea ca să fim în formă maximă în momentul în care încep şi meciurile din Ligă. Mă bucur că am reuşit şi că echipa arată un tonus foarte bun. Ne aşteaptă o perioadă infernală cu meciuri pe toate fronturile. Vrem şi în campionat să ţinem ritmul şi să reuşim calificarea în sferturi în Liga Campionilor”, Florentin Pera

Clasament grupa principală 2: 

CSM București, decisiv în EHF Champions League cu Vipers! Râmnicu Vâlcea, meci vedetă cu Gyor! Cum arată calculele pentru sferturi
CSM București, decisiv în EHF Champions League cu Vipers! Râmnicu Vâlcea, meci vedetă cu Gyor! Cum arată calculele pentru sferturi
ADVERTISEMENT