Sport

CSM București, dezastru la Moscova! Motivele pentru care s-a ratat calificarea în Final Four

11.04.2021 | 19:11
CSM Bucuresti dezastru la Moscova Motivele pentru care sa ratat calificarea in Final Four
ADVERTISEMENT

CSM București a pierdut calificarea în Final Four după ce a pierdut cu 19-24 meciul retur cu ȚSKA Moscova. Rusoaicele merg în Final Four datorită numărului mai mare de goluri marcate în deplasare, după 32-27 în tur pentru “tigroaice”. 

CSM București, dezastru la Moscova! Trei reprize din patru, controlate de CSM București

Echipa lui Adi Vasile a pierdut calificarea printre degete. Trei dintre cele patru reprize ale “dublei” cu rusoiacele au fost controlate de CSM București, însă în final, rusoaicele sunt cele care  merg în Final Four la Budapesta.

ADVERTISEMENT

Înaintea meciului, CSM București a avut un avantaj de 5 goluri pe care l-a gestionat bine în prima parte a meciului. A doua repriză de la Moscova a fost una de coșmar, în care “tigroaicele” au marcat doar 8 goluri.

Motivele care au dus la ratarea calificării în Final Four!

Este un eșec dureros pentru “tigroaice”, în condițiile în care erau mari favorite la calificarea în Final Four după meciul din tur. FANATIK vă prezintă motivele care au dus la acest dezastru de la Moscova, un meci de tristă amintire de care o să ne aducem aminte mult timp:

ADVERTISEMENT

– Atac inexistent: În afară de Cristina Neagu, nimeni nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor pe faza de atac. Extremele Laura Moisă și Siraba Dembele au înscris doar de 3 ori din 9 tentative, Cvijic și Pintea au marcat doar câte un gol, la fel ca și interul dreapta Barbara Lazovic. Cristina Negu a marcat 9 goluri, toate celelalte jucătoare, 10.

– Lipsa lui Carmen Martin: Extrema dreaptă a fost unul dintre cele mai vulnerabile posturi din echipă. Absența lui Carmen Martin se poate dovedi decisivă pentru ratarea calificării. Laura Moisă a marcat o dată din 5 tentative. În final de meci, Klikovac a fost trimisă în extremă dreapta.

ADVERTISEMENT

– Niciun gol pe contraatac: Nu a existat noțiunea de contraatac în retur. “Tigroaicele” nu au marcat niciun gol în urma unui contraatac și în cele din urmă, asta a costat scump. Handbal modern fără contraatac sau faza a doua nu există.

– Pivoți neinspirați: CSM București are în componență două dintre cele mai bune jucătoare ale Europei pe postul de pivot. Dar Cvijic și Pintea au înscris câte un singur gol în acest meci. Ce-i drept, jocul cu pivotul a fost blocat la “tigroaice” de apărarea rusoaicelor.

ADVERTISEMENT

– Masson de Souza: Portărița braziliană de 42 de ani care a făcut un meci uriaș. A salvat 12 mingi din 30, adică un procentaj uriaș de 40%. Fără ea, ȚSKA Moscova nu ar fi intrat în calculele pentru calificare.

– Relaxarea din tur: CSM București a zburdat în tur și a avut la un moment dat un avantaj de 9 goluri. Și atunci, în partea secundă a intervenit o anumită relaxare care le-a permis rusoaicelor să reducă diferența la 5 goluri după meciul din tur. Și cât a contat asta în final: 51-51 scor la general, ȚSKA în Final Four grație golurilor marcate în deplasare.

Acest cumul de factori au făcut ca CSM București, o echipă care a fost în față în trei din cele patru reprize ale dublei cu ȚSKA Moscova, să rateze calificarea. Rusoaicele se alătură lui Gyor, Brest și Vipers Kristiansand în Final Four-ul de la Budapesta.

  • 9 goluri a marcat Cristina Neagu
  • 40% a fost procentajul de intervenții a lui Masson de Souza, portarul lui ȚSKA Moscova
ADVERTISEMENT
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Noua ”bestie” de 500.000 € a patronului din Liga1: ”Întotdeauna am fost foarte...
Noua ”bestie” de 500.000 € a patronului din Liga1: ”Întotdeauna am fost foarte răsfățat”. Nu este, însă, mașina lui preferată FOTO
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Ion Țiriac a refuzat 12 milioane de euro fără să stea pe gânduri!...
Ion Țiriac a refuzat 12 milioane de euro fără să stea pe gânduri! La ce nu vrea să renunțe miliardarul român
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
AUSTRIA ȘI-A SCHIMBAT poziția cu privire la Schengen! Răsturnare de situație pentru ROMÂNIA
AUSTRIA ȘI-A SCHIMBAT poziția cu privire la Schengen! Răsturnare de situație pentru ROMÂNIA
Meghan Markle, o nouă obrăznicie față de Casa Regală
Meghan Markle, o nouă obrăznicie față de Casa Regală
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!