Sport

CSM București, dominatoare în derby-ul cu Râmnicu Vâlcea! Neagu și-a condus magistral echipa spre succes

18.02.2021 | 20:18
CSM Bucuresti dominatoare in derbyul cu Ramnicu Valcea Neagu sia condus magistral echipa spre succes
ADVERTISEMENT

SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București s-au întâlnit în etapa a 10-a din Liga Florilor, iar tigroaicele au dominat clar partida, pe care au câştigat-o, scor 27-22.

A fost un veritabil derby în Liga Națională de handbal. În Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe atmosfera s-a schimbat când pe parchet au intrat cele două mari rivale, CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea. Încă de la încălzire atmosfera a fost încărcată și se citea motivarea pe fețele jucătoarelor.

ADVERTISEMENT

Râmnicu Vâlcea – CSM București, derby tare! S-a aprins parchetul de pe Sepsi Arena încă din startul meciului

În tribunele din Sepsi Arena și-au făcut apariția și mai marii din FRH, în frunte cu președintele Alexandru Dedu. Gabriela Szabo, directorul general al celor de la CSM București a venit pentru a fi alături de echipa ei, care trece printr-o situație dificilă din cauza infectărilor cu COVID-19.

Începutul de meci a fost tare. La propriu. Nu au existat momente de acomodare, chiar dacă nu s-a marcat în primele 4 minute. Dar parchetul din Sepsi Arena tremura sub ritmul alert impus de handbalistele celor două formații.

ADVERTISEMENT

Defensivele agresive ale celor două formații au făcut ca tabela să rămână intactă până în minutul 5 când Minevskaya a spart gheața. Replica a venit imediat de la Crina Pintea. Cristina Neagu a primit tratament special. Tricoul i-a rezistat bine după atrocitățile la care a fost supus din partea defensivei vâlcene.

Cristina Neagu. Sursa: sportpictures.ro

Grubisic și Hossu au închis poarta în primele 10 minute!

După primele 10 minute, CSM București a condus cu 3-2, Jelena Grubisic fiind în mare formă. Portărița din Croația nu arată nicidecum ca o handbalistă gata să se retragă, așa cum a spus că are intenția. Grubisic a avut patru intervenții în primele 14 minute.

ADVERTISEMENT

Replica nu s-a lăsat și Daciana Hossu continua șirul evoluțiilor apreciabile în tricoul Vâlcei. Grație defensivelor bune, după 16 minute a fost abia 4-4. În a doua parte a reprizei s-a mai deschis puțin robinetul.

Finalul de repriză a aparținut CSM-ului! Au intrat la cabine cu 11-9

SCM Râmnicu Vâlcea a avut o perioadă bună de joc în care a dat impresia că va prelua controlul. Însă, CSM București a revenit de la 5-7 la 7-7 și echilibrul a persistat. Crina Pintea a marcat spectaculos, cu o aruncare pe la spate din cădere, iar după 25 de minute de joc, scorul a fost egal, 9-9.

ADVERTISEMENT

Finalul de repriză a aparținut CSM-ului. Moisă a reușit să ducă echipa bucureșteană la 11-9 în finalul reprizei și CSM a intrat în avantaj la cabine. Asta s-a văzut și în moralul “tigroaicelor” care au revenit de la cabine cu un moral foarte bun.

Clara Preda, debut “de foc” în Liga Națională!

Cristina Neagu a făcut show în debutul părții secunde și s-a desprins la patru goluri grație soluțiilor găsite de interul stânga în momentele dificile. SCM Râmnicu Vâlcea a părut că nu are replică. Lucrurile mergeau bine pentru “tigroaice”, însă Jelena Grubisic s-a accidentat și poarta a rămas pe mâinile tinerei Clara Preda.

Clara Preda, CSM București

Preda a avut un debut de foc în Liga Națională, chiar în derby-ul cu SCM Râmnicu Vâlcea. Asta nu a oprit CSM București să își continue marșul spre succes. Lazovic a dus diferența la 17-12 după 41 de minute și l-a forțat pe Florentin Pera să ia un time-out rapid.

Relaxarea care era să coste CSM-ul! Neagu, gol în dublă inferioritate

Cristina Neagu și Barbara Lazovic și-au continuat show-ul de pe linia de 9 metri și scorul s-a făcut 19-14. Jelena Grubisic a revenit după câteva minute în poarta CSM-ului și lucrurile arătau perfect pentru liderul din Liga Națională cu un sfert de oră înainte de final.

Însă, relaxarea rapidă a costat-o pe CSM București. SCM Râmnicu Vâlcea a revenit la două goluri și “tigroaicele” se aflau în dublă inferioritate. Nu doar că CSM București a rezistat, ci s-a și desprins la patru goluri. SCM avea să rateze un moment foarte bun.

CSM București, atitudine și dorință! Au tranșat meciul în stil de mare campioană

CSM București aborda ultimele 10 minute la adăpostul unui avantaj de trei goluri. Poarta a funcționat de minune pentru CSM București, însă nu același lucru se poate spune despre SCM Râmnicu Vâlcea. După un debut bun de meci pentru Hossu, lucrurile nu au mers la fel nici cu Batinovic sau Ciucă.

“Tigroaicele” au dominat finalul de meci și Carmen Martin a ieșit la rampă cu două goluri superbe din extremă. Cristina Neagu a închis tabela în minutul 59 cu un gol din propria jumătate. Derby-ul s-a încheiat 27-22 pentru CSM București.

O prestație solidă a “tigroaicelor” care au arătat o atitudine extraordinară în fața rivalei. În urma acestui succes, CSM București se desprinde în fruntea clasamentului la 9 puncte de SCM Râmnicu Vâlcea, cu un meci mai puțin disputat pentru echipa lui Florentin Pera.

  • 10 victorii în 10 meciuri are CSM București
  • 9 puncte este diferența dintre rivale în clasament
ADVERTISEMENT