Sport

CSM Bucureşti, duel cu ŢSKA Moscova în play-off-ul Ligii Campionilor! Florentin Pera, faţă în faţă cu “tigroaicele”

CSM Bucureşti şi-a aflat adversara din play-off-ul Ligii Campionilor. ”Tigroaicele” au şansa revanşei în faţa celor de la ŢSKA Moscova, echipă antrenată de Florentin Pera, rivalul din ultimii ani al CSM-ului.
20.02.2022 | 19:06
CSM Bucuresti duel cu TSKA Moscova in playofful Ligii Campionilor Florentin Pera fata in fata cu tigroaicele
ADVERTISEMENT

Echipa lui Adi Vasile a remizat cu Team Esbjerg în ultima etapă a grupei A și a încheiat această fază a competiției pe locul 5.

În aceste condiții, bucureștencele vor fi nevoite să joace un play-off pentru calificarea în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT

CSM București, meci cu ȚSKA Moscova în play-off-ul Ligii Campionilor

Adversarele celor de la CSM București în play-off-ul Ligii Campionilor vor fi rusoaicele de la ȚSKA Moscova, antrenate de Florentin Pera, care au terminat pe poziția a patra în Grupa B.

Formația din capitala Rusiei a ajuns pe această poziție în dauna danezelor de la Odense, după ce a învins pe teren propriu formația Metz, scor 27-26, rezultat ce le-a blocat drumul franțuzoaicelor spre o calificare directă în sferturi.

ADVERTISEMENT

Este un bun prilej pentru ”tigroaice” să-și ia revanșa în fața ȚSKA-ului, după ce rusoaicele le-au blocat anul trecut accesul în Final Four-ul Ligii Campionilor, după o ”dublă” dominată de CSM.

Atunci, elevele lui Adrian Vasile s-au impus acasă cu 32-27, dar rusoaicele au învins la retur cu 24-19 și au mers în semifinale datorită golurilor mai multe marcate în deplasare.

ADVERTISEMENT

Pera are obiectiv calificarea în Final Four

Nemulțumiți de prestația din Final Four, unde ȚSKA Moscova a încheiat pe ultimul loc, conducătorii echipei ruse au decis în vară să schimbe conducerea tehnică și l-a numit pe Florentin Pera, cel care a avut rezultate remarcabile cu SCM Râmnicu Vâlcea.

Tehnicianul român a dezvăluit atunci pentru FANATIK că este cea mai mare provocare din cariera sa și asta pentru că formația rusă și-a propus câștigarea Ligii Campionilor în următorii ani.

ADVERTISEMENT

Imediat după startul competiției, Florentina Pera povestea într-un interviu pentru FANATIK cum s-a acomodat în capitala Rusiei și se arăta încrezător de faptul că va putea să o ducă pe ȚSKA Moscova în Final Four, fără să știe că în drumul său spre obiectiv îi va sta vechea sa rivală din Liga Florilor.

Când se joacă play-off-ul

Faza grupelor Ligii Campionilor din acest sezon s-a încheiat, iar cele patru echipe care au obținut calificarea directă în sferturile de finală sunt Team Esbjerg (Danemarca) și Rostov-Don (Rusia) din Grupa A, respectiv Gyor ETO (Ungaria) și Vipers Kristiansand (Norvegia) din Grupa B.

Potrivit regulamentului, formațiile de pe locurile 3-6 din cele două grupe vor juca în play-off, încrucişat, la 26-27 martie (turul) și 2-3 aprilie (returul). Partidele din play-off sunt următoarele:

  • Krim Mercator (Slovenia) – Ferencvaros (Ungaria)
  • Borussia Dortmund (Germania) – Metz (Franța)
  • Odense (Danemarca) – Brest (Franța)
  • CSM București (România) – ȚSKA Moscova (Rusia)
ADVERTISEMENT