News

CSM Bucureşti, fără speranţe în Final Four! Cum au fost pulverizate de Gyor

12.05.2018 | 20:28
CSM Bucuresti fara sperante in Final Four Cum au fost pulverizate de Gyor

CSM București a venit cu mari speranțe la Budapesta, însă acestea au fost spulberate pe teren. Gyor a arătat astăzi ca o echipă nordică: rece, rigidă, pe alocuri, dar foarte exactă și care știe exact să speculeze greșelile adversarilor. Echipa de supervedete a CSM-ului a clacat în fața unei echipe care nu a lăsat nimic la voia întâmplării și va fi nevoită să se mulțumească doar cu meciul pentru bronz.

Atmosfera dinaintea meciului a fost una de mare meci. Aproximativ 1000 de fani români s-au deplasat la Budapesta pentru a-și încuraja jucătoarele din tribune. Au fost foarte bine organizați, cu multe vuvuzele, tobe, și chef de cântat. Evident, unii și-au dres vocea înaintea meciului cu câteva halbe de bere rece, care curgea perfect la cele 26-27 de grade de afară.

Din fericire, nu a putut fi vorba de niciun conflict pe străzi între fanii celor două echipe. Am văzut des alăturări de tricouri verzi cu cele albastre. fără să fie nicio problemă. Dar, organizatorii erau pregătiți și mereu lângă sectorul românilor, chiar dacă erau în afară sau nu, exista un grup de 30-40 de jandarmi gata să intervină.

În arenă a fost un duel al galeriilor înaintea meciului. Foarte echilibrat, chiar dacă maghiarii au uriașul avantaj al statutului de gazde. Dar ai noștri au venit cu chef de cântat și asta au făcut până în final de meci. Atmosfera a fost de 5 stele, ceremonia de deschidere fiind una de toată frumusețea. A urmat apoi meciul.

Unguroaicele, început agresiv! CSM, 10 minute fără gol

Amorim și Oftedal au adus un start perfect pentru Gyor. Gullden a ratat o lovitură de la 7 metri. Mult ghinion pentru suedeză, mingea a căzut pe linia porții din bara transversală.

Unguoaicele au avut un început agresiv și CSM nu a reușit să marcheze deloc în primele 6 minute ale meciului. Per Johansson a fost ca un leu în cușcă încă de la începutul confruntării. Gorbicz a fost foarte exactă în start , în timp ce “tigroaicele” au continuat cu ratările.

S-au făcut 10 minute fără gol și doar aruncarea neglijentă a Anitei Gorbicz de la 7 metri pe lângă poartă ne-a permis să rămânem la o diferență de 3 goluri. Abia în minutul 10 și 34 de secunde vine și primul gol al CSM-ului, din partea Cristinei. Din păcate, după doar 4 secunde, Gorbicz duce scorul la 4-1.

Primul time-out vine din partea lui Johansson la scorul de 2-5. În sfârșit, după primul sfert de oră jucătoarele noastre au dat drumul la brațe și au reușit să marcheze mai ușor. Din păcate, defensiva a rămat tot fragilă și după 18 minute scorul arăta 8-5 pentru Gyor.

Prima eliminare a unguroaicelor vine pentru Groot în minutul 29. Puteam profita, am marcat pentru 8-6, dar Kurtovic a călcat semicercul când trebuia să se facă 8-7 și așa a venit reversul și unguroaicele au mers din nou la două goluro.

În final de repriză, a început să funcționeze și defensiva noastră. Ne-am apropiat la 9-8 printr-un gol marcat de Neagu. Niombla avea șansa să egaleze, dar a trimis în bară de la 9 metri, așa că, în loc să fie 11-11, unguroaicele s-au dus la 12-10 cu un gol din 7 metri marcat de Groot. Ne apărăm bine la ultima fază și scorul după primele 30 de minute este 12-10.

Nici mult, dar nici puțin având în vedere că defensiva CSM-ului a fost făcută franjuri. Doar o intervenție din partea celor doi portari în 30 de minute. Foarte puțin.

“Tigroaice” și nu prea

Partea a doua a început exact ca și prima. CSM a ratat, Gyor a înscris, prin Oftedal. A urmat apoi eliminarea lui Groot, de care nu am reușit să profităm prea mult. Unguroaicele aveau cele două goluri avans, care dădeau impresia că le-au avut înainte de start.

Gyor nu impresiona, dar echipa lui Ambros Martin profită la maximum de toate șansele avute. Mehmedovic a fost jucătoarea care ne-a ținut în meci. A reușit să înscrie de două ori în momente importante când unguroaicele aveau 3 goluri.

A intervenit apoi schimbarea de forțe. Gol Neagu și Gol Kurtovic pentru egalarea care a venit, în sfârșit, după mai bine de 40 de minute de joc. A fost momentul în care tribuna românească a explodat și în care speranțele tuturor prindeau viață.

Ambros Martin “și-a ucis” jucătoarele de la națională

Dar, totul a căzut fulgerător. Gyor a reușit de nicăieri să își reconstruiască avansul de două goluri… în doar două minute. Reintrarea lui Amorim a fost din nou decisivă, brazilianca fiind printre cele mai bune jucătoare ale “gazdelor” maghiare.

Neagu ratează un 7 metri când nu trebuia, la 16-18, cu 14 minute înainte de final, dar mingea rămâne la noi. Cristina trimite peste, din păcate. De la 16-16 care a venit la pachet și cu un aplomb moral, Gyor a reușit să joace tactic perfect în următoarele minute și să facă 19-16.

A continuat blocajul CSM-ului și Gyor a continuat să taxeze orice greșeală. 20-16 și eliminare la Hagman. Acolo s-a rupt totul. Fanii și jucătoarele s-au debusolat și meciul a devenit unul la discreția gazdelor. Unul dintre factorii decisivi a fost și Eduarda Amorim, care în momentul în care a lipsit, s-a făcut 16-16. Revenirea ei a coincis cu desprinderea unguroaicelor pe tabelă.

Bonus, brazilianca a înscris și din propria jumătate, după o recuperare defensivă. Fanii români, atât de entuziaști la început, au asistat neputincioși la show-ul din tribune și de pe teren. CSM a fost ca un zombie în momentul în care trebuia să pună stăpânire pe meci și Gyor nu a stat pe gânduri. Echipa lui Ambros Martin și-a ucis adversara fără milă.

Finalul, savurat de maghiari

Finalul a fost unul banal pentru un meci de o asemenea încărcătură. Gyor sărbătorea calificarea, fanii maghiari au savurat fiecare moment, pentru că la fiecare explozi de bucuria se putea citi sentimentul de neliniște dinaintea meciului. Gyor răpusese balaurul, dar, la fel de adevărat este că acest balaur s-a învins singur.

Fiesta s-a declanșat în tribune și pe teren după finalul confruntării. Scorul a fost 26-20 pentru Gyor. O victorie categorică a echipei mai bine organizate, mai mature în joc și care a avut o defensivă de fier. Starurile CSM-ului au dat chix.

Cine poate controla vestiarul plin de vedete?

Spiritul de luptă le-a părăsit pe unele dintre jucătoare încă dinaintea meciului și poate nu este o coincidență că cele mai bune jucătoare ale CSM-ului au venit din fosta Iugoslavie: Kurtovic și Mehmedovic. Acolo spiritul de luptă este înnăscut, nu opțional.

Rămâne consolarea unui meci pentru bronz, dar probabil că va fi o vară fierbinte la CSM București. Va mai fi o infuzie de vedete de la Vardar: cu Cvijic și Radicevic în prima linie, dar rămâne de rezolvat problema de pe banca tehnică. Un antrenor care să poată conduce acest vestiar înțesat de vedete.

3 este numărul de meciuri pierdute de Cristina Neagu în Final Four în faţa lui Gyor

1000 de români au fost în Papp Laszlo Sportarena la meciul dintre Gyor şi CSM Bucureşti