News

CSM Bucureşti în Champions League Final Four 2018. Budapesta, totul despre turneul final din Liga Campionilor la handbal feminin

10.05.2018 | 21:59
CSM Bucuresti in Champions League Final Four 2018 Budapesta totul despre turneul final din Liga Campionilor la handbal feminin

CSM Bucureşti în Champions League Final Four 2018. Echipa bucureşteană are şansa să câştige din nou trofeul după ce în 2016 reuşea să învingă Gyor în aceeaşi arenă, Papp Laszlo din capitala Ungariei. Adversara din semifinale îi va fi tot Gyor, echipă care va avea avantajul de a juca pe teren propriu. 

În 2016, CSM devenea prima echipă debutantă care câştigă Champions League la handbal feminin. Anul trecut, CSM Bucureşti a obţinut locul trei, iar în actuala stagiune, echipa lui Per Johansson are din nou şansa să se lupte pentru trofeu.

Ce înseamnă Final Four în Liga Campionilor la handbal feminin

CSM Bucureşti în Champions League Final Four 2018. Sistemul Final Four a fost adoptat în sezonul 2013-2014 pentru Liga Campionilor de handbal feminin. Acest sistem înseamnă că ultimele patru echipe rămase în competiţie vor lupta pentru trofeu în acelaşi weekend.

Este un sistem foarte spectaculos, în care semifinalele şi finala se dispută într-o singură manşă, pe o arenă desemnată gazdă. Până acum, de la implementarea sistemului Final Four în handbal, toate ediţiile s-au desfăşurat la Budapesta, pe arena Papp Laszlo.

CSM Bucureşti în Champions League Final Four 2018.
Arena Papp Laszlo din Budapesta

Cum s-a calificat CSM Bucureşti la Champions League Final Four de handbal feminin

CSM Bucureşti este şi în acest sezon, una dintre cele mai mari favorite din Champions League. Venirea Cristinei Neagu la începutul sezonului a fost o mare lovitură pentru oficialii echipei care aveau un singur scop: câştigarea Ligii Campionilor.

CSM Bucureşti în Champions League Final Four 2018. În faza grupelor, CSM Bucureşti a fost repartizată în grupa A, una destul de accesibilă pentru anvergura echipei din capitala României. În aceeaşi grupă au mai fost: NHF Nykobing, Krim şi Vistal Gdynia. Parcursul din prima fază a fost cu o singură sincopă, înfrângerea în deplasarea de la Nykobing. În rest, CSM a obţinut victorii pe linie acasă şi în deplasare.

CSM Bucureşti în Champions League Final Four 2018. Cu 6 puncte din 8 posibile, CSM Bucureşti a fost în grupele principale alături de Gyor şi Rostov, două dintre adversarele din Final Four. A fost o luptă crâncenă pentru puncte. CSM Bucureşti şi-a împărţit victoriile cu Gyor, ambele învingând pe teren propriu, în timp ce Rostov a reuşit o victorie (în Rusia) şi un egal la Bucureşti împotriva CSM-ului. Grupele principale au fost încheiate de Negu şi compania abia pe locul 3.

CSM Bucureşti în Champions League Final Four 2018. Oficialii echipei au avut aceeaşi tactică ca şi în sezonul trecut şi înaintea sferturilor de finală din EHF Champions League au înlocuit-o pe Helle Thomsen cu Per Johannson. În sferturi, CSM Bucureşti juca împotriva lui Metz. În tur, “tigroaicele” au făcut cel mai bun meci al sezonului reuşind să se impună cu 34-21. Returul a fost unul cu emoţii, în ciuda avansului de 13 goluri din tur, dar în cele din urmă Metz nu a putut scoate decât un 27-20 în faţa campioanei României.

CSM Bucureşti în Champions League Final Four 2018
Cristina Neagu, superstarul echipei CSM București

Ce echipe participă la Champions League Final Four 2018  de handbal feminin

În Final Four au ajuns: CSM Bucureşti, Gyor, Rostov şi Vardar, cele mai bune echipe ale Europei. CSM Bucureşti va evolua împotriva lui Gyor, în timp ce semifinala a doua se va disputa între Rostov şi Vardar.

CSM Bucureşti în Champions League Final Four 2018. CSM Bucureşti şi Gyor s-au întâlnit în Final Four-ul din 2016. Atunci, CSM Bucureşti reuşea surpriza la debut şi învingea Gyor în finala mare, după executarea loviturilor de la 7 metri. “Tigroaicele” au ridicat trofeul după 29-26.

CSM Bucureşti în Champions League Final Four 2018.
CSM București după triumful din finala din 2016

CSM Bucureşti în Champions League Final Four 2018. Care este vedeta fiecărei echipe 

Fiecare echipă are o jucătoare emblematică în lot. De la CSM Bucureşti, Cristina Neagu este vedeta. De trei ori câştigătoare a titlului de “Cea mai bună handbalistă din lume”, în 2010, 2015 şi 2016, Neagu este superstarul într-o echipă de stele.

CSM Bucureşti în Champions League Final Four 2018.
Cristina Neagu, CSM București

De la Gyor, vedeta incontestabilă este Anita Gorbicz. Este jucătoarea legendară a clubului la care evoluează din anul 1997. A fost aleasă cea mai bună handbalistă din lume în 2005 și are trei trofee ale Ligii Campionilor în palmares.

CSM Bucureşti în Champions League Final Four 2018
Anita Gorbicz, Gyor

Rostov Don o are pe Katarina Bulatovic. Jucătoarea din Muntenegru vrea să câștige a 5-a Ligă a Campionilor din palmares după succesele din 2007, 2012, 2014 și 2015. Bulatovic a evoluat și în România, la Oltchim, în sezonul 2012-2013.

CSM Bucureşti în Champions League Final Four 2018. (4)
Katarina Bulatovic, Rostov Don

Vardar Skopje are “cântecul de lebădă” în acest Final Four. Echipa macedoneană va trece printr-un proces de restructurare din stagiunea următoare. Una dintre vedetele echipei este Jovanka Radicevic, care a semnat deja cu CSM București. Sârboaica a câștigat Liga în 2013 cu Gyor, a devenit campioană europeană în 2012 cu Serbia și a fost la un pas de titlul olimpic în același an, reușind să ia argintul.

CSM Bucureşti în Champions League Final Four 2018. (4)
Jovanka Radicevic, Vardar

Programul meciurilor Champions League Final Four 2018 de handbal feminin

Final Four-ul de handbal se va desfășura sâmbătă și duminică, 12, respectiv 13 mai, în sala Papp Laszlo din Budapesta.

Programul de sâmbătă:

CSM București – Gyor (16:15)

Rostov – Vardar (19:00)

Programul de duminică:

Finala mică (16:15)

Finala mare (18:45)

Istoricul participarilor CSM Bucuresti la Champions League Final Four de handbal feminin

2016 – a câștigat Champions League la debutul în competiție. A trecut în semifinale de Vardar cu 27-21 și apoi s-a impus în finala mare cu scorul de 29-26 în fața lui Gyor. Învingătoarea a fost stabilită după executarea loviturilor de departajare.

2017 – a încheiat pe locul 3 în Final Four. CSM București a fost învinsă cu 33-38 în semifinale de Vardar. “Tigroaicele” au reușit să ia bronzul după ce au învins cu 26-21 pe Buducnost.