Cele mai citite

CSM Bucureşti a învins! Cum arată calculele pentru Final Four

CSM Bucureşti s-a impus în partida cu Midtjylland, scor 29-24, şi păstrează şanse de a câştiga grupa 1 din Liga Campionilor.
Autor: Vicentiu Dinescu | 04.03.2018 | 18:37
CSM Bucureşti a învins! Cum arată calculele pentru Final Four

Update, ora 17:50 / Victoria obţinută duminică de CSM Bucureşti în Sala Polivalentă, 29-24 cu Midtjylland (vezi detalii aici) ţine extrem de deschisă lupta pentru primele 3 poziţii din grupa 1 de Liga Campionilor. Toate aduc calificarea în sferturile de finală, dar lucrurile se pot schimba în perspectiva calificării pentru Final Four. Astfel, dacă ratează primele două locuri, CSM Bucureşti pierde şi şansa de a juca returul sferturilor pe propriul teren. CSM Bucureşti va juca în ultima etapă cu Rostov, care are tot 13 puncte, în vreme ce liderul Gyor, 14 puncte, o înfruntă pe Krim. Iată variantele:

* CSM Bucureşti câştigă grupa dacă se impune la Rostov, iar Gyor nu câştigă partida de acasă contra lui Krim. Sau dacă face egal la Rostov, iar Gyor pierde.

* CSM Bucureşti termină grupa pe 2 dacă se impune la Rostov, dar se impune şi Gyor. Dacă face egal la Rostov, cu minimum 23 de goluri marcate.

* CSM Bucureşti termină grupa pe 3 dacă fac egal cu nu mai mult de 22 de goluri marcate, sau dacă pierde la Rostov.

Dacă va termina grupa pe primul loc, CSM va înfrunta în sferturi pe Buducnost, locul patru din grupa 2. Dacă va termina pe 2 sau pe 3 va juca împotriva uneia dintre Ferencvaros şi Metz. Ambele au 12 puncte şi se luptă în ultima etapă pentru poziţia a doua. Metz joacă acasă cu Thuringer, iar unguroaicele au meci la Bietigheim.


După întâlnirea de luni seară Gyor – CSM Bucureşti, scor 28-24, campioana României mai are şanse minime de a încheia Grupa 1 principală pe prima poziţie, fiind depăşită în acest moment de formaţia din Ungaria.

Gyor are 12 puncte, iar CSM Bucureşti şi Rostov Don au acumulat câte 11. Unguroaicele mai au de jucat două meciuri lejere, în deplasare cu Nykobing şi acasă cu Krim Ljubljana, şi este greu de crezut că se vor încurca.

Campioana României a căzut pe locul 2 după meciul Gyor – CSM Bucureşti 28-24

Astfel, după meciul Gyor – CSM Bucureşti 28-24, campioanele României se vor lupta pentru poziţia secundă în grupă cu Rostov pe Don. Elevele lui Helle Thomsen vor juca acasă cu FC Midtjylland, iar în ultima etapă vor da piept în deplasare cu rusoaicele. Înaintea meciului decisiv cu CSM, Rotov pe Don va juca în deplasare cu Krim Ljublujana.

Aceste calcule contează pentru stabilirea adversarilor din sferturile de finală, calificatele urmând a disputa faza finală, Final Four:

locul 1 Grupa 1 – locul 4 Grupa 2,

locul 2 Grupa 1 – locul 3 Grupa 2,

locul 3 Grupa 1 – locul 2 Grupa 2

locul 4 Grupa 1 – Locul 1 Grupa 2

Cu două etape înainte de încheierea grupelor principale, clasamentele se prezintă astfel: 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!