Sport

CSM București, încă un transfer de senzație! Itana Grbic a semnat pe doi ani

17.03.2019 | 10:31
CSM Bucuresti inca un transfer de senzatie Itana Grbic a semnat pe doi ani

Conducătorii secției de handbal feminin de la CSM București au mai realizat un transfer de senzație pentru sezonul viitor, reușind să semneze cu jucătoarea Itana Grbic de la Buducnost Podgorica. Tânăra handbalistă din Muntengru este a noua achiziție a grupării din Capitală pentru sezonul viitor în care se speră că ”tigroaicele” vor face o figură de excepție în toate competițiile în care va participa.

CSM București a transferat-o pe Itana Grbic

Anunțul transferului extremei stânga Itana Grbic la CSM București a fost făcut chiar de clubul Buducnost Podgorica, care în schimb o va aduce la schimb din vară pe Majda Mehmedovic. Grbic, în vârstă de 22 de ani, este una dintre cele mai constante jucătoare din actualul sezon al Ligii Campionilor, reușind să înscrie 34 de goluri în 12 partide.

Itana Grbic și-a făcut junioratul la Buducnost Podgorica, dar în handbalul de seniori a debutat la Vardar Skopje, pentru care a jucat în perioada 2014-2016. După doi ani petrecuți în Macedonia în care a câștigat titlul, Cupa și medalia de bronz în Champions League, ea a revenit la clubul care a format-o. Pentru naționala Muntenegrului, extrema stângă a jucat 38 de meciuri și a marcat 41 de goluri.

Itana Grbic bucurându-se la un meci al echipei Vardar Skopje
Itana Grbic bucurându-se la un meci al echipei Vardar Skopje

Rămâne Cristina Neagu la CSM București?

Din vară, Itana Grbic se va lupta pentru un loc de titular la CSM București cu Iulia Curea. Oficialii clubului din Capitală au mai anunțat pentru sezonul viitor transferurile jucătoarelor Crina Pintea, Nora Mork, Denisa Dedu, Gabriela Perianu, Laura Chiper, Andreea Klikovac, Linea Torstensson şi Carmen Martin. În schimb, de la echipă vor pleca Majda Mehmedovic, Jovanka Radicevic și Amanda Kurtovic, iar Oana Manea și Paula Ungureanu se vor retrage din activitate.

Cea mai mare problemă a conbducătorilor de la CSM București este faptul că superstarul Cristina Neagu își va încheia contractul la finalul actualului sezon și până acum nu s-a ajuns la un acord de prelungire. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că sportiva încasează acum un salariu lunar net de 17.500 de euro, că impresarul său a cerut o majorare a salariului cu 3.000 de euro, dar acest lucru nu este posibil.