Sport

CSM București încheie anul pe primul loc în Liga Florilor! Dinamo domină autoritar campionatul masculin

CSM București a urcat pe primul loc în Liga Florilor înainte de Crăciun. Gloria Buzău a pierdut cu Gloria Bistrița în derby-ul rundei și a cedat poziția de lider.
24.12.2022 | 11:14
CSM Bucuresti incheie anul pe primul loc in Liga Florilor Dinamo domina autoritar campionatul masculin
Imagine din meciul CSM Bucureşti - Vipers cu Cristina Neagu în prim plan. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSM București a încheiat anul 2022 pe primul loc în Liga Florilor și Liga Campionilor. “Tigroaicele” au câştigat la 10 goluri, scor 36-26, meciul cu Dunărea Brăila, în ultima confruntare a anului.

CSM București încheie anul pe primul loc în Liga Florilor!

Fostul lider, Gloria Buzău, a pierdut derby-ul cu Gloria Bistriţa, scor 26-31. Astfel, CSM Bucureşti rămâne singura echipă neînvinsă din Liga Florilor, echipa lui Adi Vasile având doar un rezultat de egalitate, cu Rapid, în prima etapă.

ADVERTISEMENT

Cealaltă reprezentantă a României în Liga Campionilor, Rapid Bucureşti, încheie anul în afara podiumului. Echipa lui Carlos Viver este pe locul 4, cu 22 de puncte. Giuleştencele au suferit înfrângeri cu Gloria Buzău şi SCM Râmnicu Vâlcea.

Podiumul este completat de Gloria Bistriţa. Horaţiu Paşca reuşeşte un sezon foarte bun pe banca tehnică a bistriţencelor, care au pierdut în actuala stagiune doar cu CSM Bucureşti şi au remizat cu SCM Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

CLASAMENT LIGA FLORILOR: 

Clasamentul din Liga Florilor
Clasamentul din Liga Florilor

Rapid şi CSM, victorii uriaşe în Liga Campionilor

Cele două reprezentante ale României în Liga Campionilor au încheiat anul en-fanfare. CSM Bucureşti a câştigat acasă cu Vipers Kristiansand, deţinătoarea Ligii Campionilor, în timp ce Rapid a învins gigantul maghiar, Gyor.

“Tigroaicele” conduc în grupa A cu 15 puncte, în timp ce Rapid este pe locul 4 în grupa B cu 14 puncte, dar la bătaie cu Metz, Esbjerg şi Gyor pentru primele două locuri. Franţuzoaicele au un punct în plus faţă de plutonul fruntaş.

ADVERTISEMENT

Dinamo domină autoritar la masculin! “Dulăii” sunt cu un pas în play-off-ul Ligii Campionilor

Dacă la feminin, lupta la titlu este echilibrată, în campionatul masculin lucrurile par tranşate. Dinamo domină autoritar competiţia internă, având un parcurs perfect până acum: 15 victorii din 15 meciuri.

“Dulăii” lui Xavi Pascual au 10 puncte avans faţă de CSM Constanţa şi 12 faţă de Minaur Baia Mare, echipele care completează podiumul. Dinamo se îndreaptă spre al şaptelea titlu consecutiv de campioană a României.

ADVERTISEMENT

În Liga Campionilor, Dinamo este cu un pas în play-off. Neînvinsă din finalul lunii octombrie, de la meciul cu PSG, “dulăii” au acumulat 11 puncte în competiţie până acum, fiind pe locul patru în grupă.

CLASAMENT LIGA ZIMBRILOR: 

Clasament Liga Zimbrilor
Clasament Liga Zimbrilor
  • 1 este numărul de meciuri pierdute în acest sezon de CSM Bucureşti (29-35 în deplasare cu Vipers)
  • 15 victorii a obţinut Dinamo în cele 15 etape din Liga Zimbrilor
ADVERTISEMENT