Sport

CSM Bucureşti, înfrângere în ultima secundă cu Esbjerg! Gafa din final le-a costat victoria pe “tigroaice”, care îşi joacă ultima şansă în Danemarca

CSM București a pierdut în ultima secundă confruntarea cu Esbjerg din sferturile Ligii Campionilor: 25-26. Neagu a fost cea mai bună de la "tigroaice", care pornesc cu şansa a doua în Danemarca.
01.05.2022 | 20:06
CSM Bucuresti infrangere in ultima secunda cu Esbjerg Gafa din final lea costat victoria pe tigroaice care isi joaca ultima sansa in Danemarca
Cristina Neagu, în meciul dintre CSM Bucureşti şi Esbjerg. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSM București a cedat în prima manşă cu Esbjerg, scor 25-26, într-o atmosferă extraordinară la Sala Polivalentă. “Tigroaicele” au făcut o gafă în final care le-a costat victoria, însă îşi vor juca ultima şansă pentru calificarea în Final Four în Danemarca.

Sala Polivalentă, din nou plină după doi ani şi jumătate

Sala Polivalentă din București s-a umplut după aproape doi ani și jumătate în care sportul a funcționat cu restricții de pandemie. Iar CSM București a avut nevoie de aportul fiecărui fan împotriva danezelor de la Esbjerg, în cea mai importantă “dublă” a sezonului pentru “tigroaice”.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Adi Vasile s-a calificat la “masa verde” în sferturile de finală, duelul cu ŢSKA Moscova fiind anulat din cauza excluderii echipelor ruseşti din competiţiile europene. Astfel, CSM Bucureşti a avut două luni la dispoziţie să pregătească duelul cu Esbjerg.

CSM şi Esbjerg s-au întâlnit şi în faza grupelor!

Cele două formaţii s-au întâlnit şi în faza grupelor, danezele fiind calificate direct în sferturi graţie locului 1 ocupat în grupă. În Danemarca, Esbjerg a câştigat în ultima secundă, 22-21. Returul a fost unul fără miză, iar cele două formaţii au remizat, scor 29-29.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti are şansa să revină în Final Four-ul din Champions League după o pauză de patru ani. În cele două ediţii disputate de atunci, una fiind anulată din cauza pandemiei, “tigroaicele” au părăsit competiţia în această fază.

Sanna Solberg, letală din extremă pentru daneze! Început greu pentru CSM Bucureşti

Începutul de meci a fost unul dificil. Danezele au intrat bine în joc pe ambele faze. Apărarea a fost extrrem de eficientă cu turnurile de control Frafjord şi Tranborg în centru, blocând iniţiativele “tigroaicelor”.

ADVERTISEMENT

Şi pe atac lucrurile au mers strună pentru formaţia lui Jesper Jensen. Sanna Solberg a lovit fără milă din extrema stângă. Astfel că danezele au controlat debutul, reuşind să îşi asigure un avans important, 7-3, în minutul 12.

Diferenţa s-a mărit la 10-5, cu două minute inferioritate pentru CSM, însă “tigroaicele” au avut o răbufnire de orgoliu şi au redus din diferenţa, fiind împinse de la spate şi de public. S-a făcut 8-10 graţie a trei goluri marcate consecutiv de Eduarda Amorim (2) şi Dembele.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti avea şansa să se apropie şi mai mult în final de repriză, însă ratările le-au costat mult pe elevele lui Adi Vasile. Oe rând, Omoregie, Martin, Dembele, Broch sau Amorim au ratat goluri care puteau strânge diferenţa.

Vacarm în Polivalentă! CSM Bucureşti, start excelent de repriză

Esbjerg nu a jucat strălucit în finalul primei reprize şi s-a intrat la cabine cu scorul de 9-12 Partea secundă a început cu o echipă mult mai motivată a CSM-ului pe fază ofensivă, în timp ce danezele au părut la un moment dat copleşite de vacarmul din tribune.

În partea secundă şi-au intrat şi fanii în rol şi fluierul arbitrului nu se mai auzea în vacarmul de la Polivalentă. În primele 10 minute, CSM a “topit” două goluri din avans şi Jensen a luat time-out la scorul de 16-15 pentru Esbjerg.

Nu degeaba antrenorul danez a fost votat cel mai bun din lume în 2021, în condiţiile în care timing-ul în care a întrerupt jocul a fost perfect pentru echipa sa. CSM Bucureşti nu a putut profita de momentul bun şi Esbjerg a taxat ratările “tigroaicelor”.

Danezele, consistenţă ieşită din comun!

Sanna Solberg parcă înfingea pumnale din extremă, fiind decisivă când atacul advers era în dificultate. Ratările lui Omoregie şi Broch au fost exasperante şi Esbjerg continua să aibă trei goluri avantaj.

A venit rândul norvegiencei Emilie Arntzen să iasă la rampă şi să ne arate de ce e campioană mondială şi europeană. Interul stânga a marcat de două ori la rând, iar scorul era 19-20 cu 10 minute înainte de final.

Însă, Esbjerg este una dintre cele mai bine legate echipe ale Europei. Evoluţia jucătoarelor nu a fost strălucitoare, ci constantă, pe tot parcursul meciului. Danezele au ştiut să absoarbă şocurile în momentul în care a CSM era pe val şi au taxat fiecare greşeală a “tigroaicelor”.

CSM Bucureşti a egalat în final de meci!

Aşa şi-au menţinut avantajul pe tot parcursul meciului. În final, CSM Bucureşti a avut un adevărat forcing reuşind să egaleze prin Cristina Neagu, cu trei minute înainte de final. Avea să fie pentru prima dată din startul meciului când “tigroaicele” reuşeau să egaleze balanţa.

Cu un minut înainte de final, scorul era 25-25, iar danezele aveau atacul. Nu au reuşit să materializeze, însă Eduarda Amorim a luat o decizie greşită. Deşi mai erau 10 secunde de joc, “Duda” a aruncat mingea în preajma porţii adverse.

Gafă a lui Amorim în ultimele secunde ale meciului! Decizia braziliencei le-a costat victoria pe “tigroaice”

Esbjerg a mai avut şansa unui atac, pe care l-a fructificat în ultima secundă prin golul lui Breistol. Danezele câştigă cu 26-25 la Bucureşti şi au prima şansă de calificare înaintea returului din Danemarca.

De la CSM Bucureşti cea mai bună marcatoare a fost Cristina Neagu, cu 9 goluri din 13 aruncări. La o diferenţă mare de Neagu au fost Eduarda Amorim şi Alexandra Dindiligan, cu câte 3 reuşite fiecare.

Poarta CSM-ului nu a funcţionat decât în final de meci. Jelena Grubisic a avut doar 1 intervenţie din 11 aruncări, în timp ce Marie Davidsen a parat 4 din 17. Tess Wester a intrat prea târziu, din păcate, având 2 din 4 în ultimele 10 minute.

Returul se joacă peste o săptămână în Danemarca! Esbjerg are un gol avans

De cealaltă parte, Kristine Breistol a fost aleasă jucătoarea meciului. A marcat 7 goluri, unul mai mult decât Sanna Solberg, cea care a făcut un joc excelent. Nici poarta daneză nu a excelat, însă “tigroaicele” au trimis multe baloane imprecise, în afara ţintei.

Returul va avea loc duminică, 8 mai, de la ora 17:00. Esbjerg porneşte ca favorită, însă de fiecare dată meciurile au fost echilibrate între cele două echipe şi doar unul dintre cele patru s-au încheiat cu mai mult de un gol diferenţă: 28-26 pentru CSM Bucureşti în 2021.

  • 22 de ratări a avut CSM Bucureşti
  • 9 goluri a înscris Cristina Neagu

 

 

ADVERTISEMENT