Sport

CSM București, la momentul adevărului! Totul despre meciul cu ȚSKA Moscova: “Este pe viață și pe moarte!”

02.04.2021 | 22:30
CSM Bucuresti la momentul adevarului Totul despre meciul cu TSKA Moscova Este pe viata si pe moarte
ADVERTISEMENT

CSM București joacă sâmbătă de la ora 17:00 în prima manșă din sferturile de finală ale EHF Champions League. “Tigroaicele” au un adversar redutabil în încercarea de a ajunge pentru a patra oară în ultimii 6 ani în Final Four. 

Echipa antrenată de Adi Vasile a încheiat pe locul 3 în grupa din Champions League, în timp ce ȚSKA Moscova a avut o evoluție mai bună în prima parte reușind să încheie pe locul doi. Numai că rusoaicele au avut mari probleme în play-off.

ADVERTISEMENT

CSM București, la momentul adevărului! Meci pe viață și pe moarte cu ȚSKA Moscova

CSM București a tranșat încă din tur meciul cu SCM Râmnicu Vâlcea reușind să se impună în Sala Traian cu 24-33. În ciuda victoriei echipei lui Florentin Pera din retur cu 27-21, calificarea nu a fost în pericol.

De cealaltă parte, ȚSKA Moscova a arătat slăbiciuni cu Krim Ljubljana. Echipa slovenă a fost la un pas să producă surpriza, însă a ratat calificarea la un singur gol. În tur, Krim s-a impus pe teren propriu cu 25-20, însă a pierdut în Rusia cu 27-21.

ADVERTISEMENT

“Este cel mai greu meci al nostru din acest sezon. Cred că toată munca noastră de până acum se va vedea în acest meci. În acest meci se va vedea tot. Nu vreau să sune prea dur, dar dacă nu vom da tot, dacă nu vom reuși, cred că muncă noastră a tuturor a fost în van. E cel mai greu examen al nostru” – Crina Pintea

Faza sferturilor de finală aduce multe amintiri plăcute “tigroaicelor”. De trei ori au reușit să se califice în Final Four având în vedere că au avut patru tentative și de fiecare dată returul a fost pe terenul adversarelor, așa cum se întâmplă și acum.

CSM București a reușit surpriza în 2016 și a eliminat Rostov Don, în 2017 pe Ferencvaros și în 2018 pe Metz. Franțuzoaicele și-au luat revanșa un an mai târziu în aceeași fază, singura eliminare a CSM-ului în sferturile de finală. Anul trecut, CSM București trebuia să joace cu Gyor în sferturi, dar pandemia a dus la anularea competiției.

ADVERTISEMENT

Cine este ȚSKA Moscova, adversara lui CSM Bucureşti

ȚSKA Moscova s-a înființat în anul 2019, iar scopul principal al echipei este câștigarea Ligii Campionilor. Echipa rusă este la sezonul de debut în EHF Champions League, însă este susținută puternic de președintele Federației Ruse, Sergey Shishkarev, nimeni altul decât patronul grupului DELO, sponsorul principal al Champions League.

Obiectivul declarat al celor de la ȚSKA Moscova este să câștige Liga Campionilor în trei ani de la înființare. Însă, rusoaicele pot îndeplini acest obiectiv încă de la debutul în competiție, exact cum s-a întâmplat în 2016 cu CSM București.

ADVERTISEMENT

Răbdarea nu este însă unul dintre punctele forte ale patronatului. Ian Leslie, antrenorul danez al echipei, a fost demis după dubla cu Krim Ljubljana din play-off. Chiar dacă ȚSKA Moscova s-a calificat, oficialii au decis să îl schimbe pe Leslie.

”Totul este imprevizibil în handbalul de astăzi. Fiecare echipă își dorește să câștige, cel care prinde cea mai bună formă în ziua meciului și își folosește la maximum inteligența tactică, câștigă. Toate competițiile sunt pe viață și pe moarte”, Gabriela Szabo

Echipa va fi condusă în meciurile cu CSM București de Olga Akopyan, campioană olimpică în 2016. Printre jucătoarele importante ale echipei se numără: Anna Sedoykina, Kathrine Heindahl sau Daria Dmitrieva. Anul viitor vor veni întăriri, cel mai important transfer fiind Ana Gros.

ȚSKA Moscova a jucat în acest an o dublă cu SCM Râmnicu Vâlcea și s-a impus clar de fiecare dată. A fost 30-20 în Rusia și 34-24 în Sala Traian. Rusoaicele au încheiat grupa în urma celor de la Gyor.

CSM București, sezon cu suișuri și coborâșuri!

CSM București a avut un sezon cu suișuri și coborâșuri. A început foarte bine competiția cu victorii împotriva lui Metz și Esbjerg, însă între noiembrie și ianuarie a avut o serie de patru meciuri fără victorie: egal cu Krim și înfrângeri cu Ferencvaros, Rostov și Vipers.

“Tigroaicele” au încheiat grupa pe locul 3 beneficiind și de decizia EHF de a tranșa la “masa verde” meciurile care nu s-au putut disputa din cauza infectărilor cu COVID-19. Cum CSM București nu a fost în culpă la niciunul dintre aceste meciuri, a câștigat cu 10-0 împotriva lui Rostov și Bietigheim.

Forma maximă a echipei a părut a fi în meciul din play-off cu SCM Râmnicu Vâlcea, câștigat la 9 goluri diferență. Însă, după doar câteva zile a venit accidentul din campionat cu U Cluj, 27-27, și înfrângerea din retur cu Vâlcea, 21-27.

„Avem jucătoare cu mai multă experiența în Liga Campionilor, ceea ce reprezintă un avantaj. La nivelul echipei s-au format conexiuni puternice între jucătoare, iar atmosfera bună din sânul echipei sper să facă diferența. Am vizionat ultimele meciuri ale echipei ȚSKA Moscova și pot spune că le-am deslușit sistemul de joc atât în atac cât și în apărare”, Gabriela Perianu

Rămâne de văzut nivelul la care va fi CSM București la confruntarea cu ȚSKA Moscova, însă este foarte clar că împotriva unui adversar de talia celor de la ȚSKA și într-un moment atât de important, fetele lui Adi Vasile trebuie să fie în formă maximă.

CSM București este favorită la pariuri în prima manșă din EHF Champions League. “Tigroaicele” au cota 1,75 la o victorie pe teren propriu, în timp ce ȚSKA are cota 2,70 să se impună la București. Totul se va decide însă la Moscova, peste o săptămână.

Nicușor Dan și-a declarat sprijinul pentru echipă în continuare!

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost convins să continue proiectul CSM București. În iarnă s-a pus problema ca sprijinul autorităților să fie mult mai mic pentru echipă, însă acest lucru nu se va întâmpla și proiectul CSM București va continua la cel mai înalt nivel.

”M-au deranjat mesajele care au existat anul trecut în jurul clubului. Am avut întâlniri de lucru cu actualul primar și i-am explicat ce brand puternic s-a construit la club și că este nevoie de suport și susținere. Mă bucur că primarul a înțeles mesajul nostru, este alături de noi și își dorește performanță la echipă. Este nevoie de finanțare constantă, liniară, stabilitate și continuitate”, Gabriela Szabo

Echipa din Capitală a pregătit deja transferurile pentru stagiunea următoare, fiind prezentate oficial: Emilie Hegh Arntzen, Malin Aune, Marie Davidsen, Tess Wester și Ema Ramusovic. De la CSM vor pleca: Bianca Bazaliu, Laura Moisă, Crina Pintea, Gabriela Perianu, Denisa Dedu și Jelena Grubisic.

Cum arată tabloul sferturilor de finală: 

“Este cea mai importantă săptămână din ultimele două sezoane. Avem ocazia să jucăm acest sfert de finală şi să ajungem în Final Four, este testul nostru. Mă văd în Final Four. Este o fază a competiţiei în care inclusiv nivelul de stres creşte foarte mult, cred că fiecare minut va conta şi această calificare se va juca în fiecare minut”, Adi Vasile

  • 1 gol avans a avut ȚSKA Moscova față de Krim Ljubljana, în play-off
  • 3 prezențe în Final Four-ul Ligii Campionilor are CSM București 
ADVERTISEMENT