Sport

CSM Bucureşti, meciul renaşterii cu Metz în EHF Champions League! Cristina Neagu l-a uluit pe Mayonnade, antrenorul campioanei mondiale: “Nu e la 100%? Ufff, ce jucătoare!”

02.02.2020 | 19:47
CSM Bucuresti meciul renasterii cu Metz in EHF Champions League Cristina Neagu la uluit pe Mayonnade antrenorul campioanei mondiale Nu e la 100 Ufff ce jucatoare
ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti a renăscut în al doilea meci din grupele principale din EHF Champions League. “Tigroaicele” au încercat să facă uitată prestaţia dezamăgitoare din meciul de la Ferencvaros şi au reuşit să bată liderul grupei după o prestaţie de vis a echipei lui Adi Vasile. Cristina Neagu a făcut diferenţa şi de această dată, având o performanţă “monstruoasă”, 14 goluri din 18 aruncări. S-a încheiat 32-27 pentru CSM Bucureşti şi visul de a ajunge în Final Four continuă. 

CSM Bucureşti, meciul renaşterii cu Metz în EHF Champions League!

Optimismul nu era la cote maxime înaintea meciului. Metz venea la Sala Polivalentă din postura de echipă neînvinsă, avându-l pe bancă pe Emmanuel Mayonnade, proaspăt campion mondial cu Olanda. Oficialii CSM-ului au fost tensionaţi înainte de meci, în timp ce pe teren se putea citi motivarea jucătoarelor lui Adi Vasile. Echipa nu era deloc într-o postură fericită, iar un meci decisiv cu Metz atât de devreme nu este de dorit.

ADVERTISEMENT

Însă, până la startul meciului Polivalenta din Capitală s-a umplut şi a fost o atmosferă de mare meci. În tribune erau multe personalităţi care au venit să vadă meciul vedetă al grupei principale, alături de Gabi Szabo, directorul general al CSM Bucureşti, fiind Cristian Gaţu şi Narcisa Lecuşanu. Ana Maria Popescu, Radu Voina, Vasile Stângă, Ştefan Birtalan au fost prezenţi în tribuna oficială, alături de artişti şi oameni celebri de televiziune precum Horia Brenciu şi Virgil Ianţu.

Per Johannsson, “spionul” din tribune! “Trup şi suflet” pentru CSM Bucureşti

Fostul antrenor al lui CSM Bucureşti, Per Johansson, a fost şi el prezent în tribune şi a trăit mai viu decât mulţi suporteri meciul lui CSM Bucureşti. Actualul selecţioner din Muntenegru a avut un rol multiplu: a venit să “spioneze” româncele înainte de turneul preolimpic, să fie alături de “secundul” său Adi Vasile şi să urmărească la lucru extremele sale de la naţională: Klikovac şi Grbic.

ADVERTISEMENT

Începutul a fost echilibrat, cu franţuzoaicele în control în primele minute. Din fericire, doar în primele minute. A fost 2-0 după patru minute pentru Metz, însă apoi a început şi CSM să lovească. În special prin Neagu şi Lekic. Defensiva pusă la punct de Adi Vasile a fost foarte agresivă şi chiar dacă franţuzoaicele au avut o circulaţie bună, agresivitatea CSM-ului a dat roade şi a pus probleme.

S-a mers cap la cap până în minutul 17 când scorul a fost 8-8 şi jocul, pe muchie. Apoi şi-a intrat serios Cristina Neagu, care a expediat trasoarele de pe linia de 9 metri şi marca atunci când ne “ardea” pasivul mai tare. Chiar dacă s-a făcut 12-9, franţuzoaicele au reuşit să revină în doar două minute la 12-12. Însă finalul de repriză a fost foarte bun pentru românce, care au reuşit să intre cu două goluri la cabine: 16-14.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu, de neoprit! A marcat de 14 ori din 18 aruncări

La pauză, presiunea s-a mutat în tabăra franţuzoaicelor, iar antrenorul Emmanuel Mayonnade se plimba pe marginea terenului ca un leu în cuşcă căutând o soluţie să o oprească pe Neagu. În paralel, Per Johansson a oprit-o pe Itana Grbic din drumul spre vestiare pentru a-i da câteva indicaţii din tribună. ?

În repriza secundă, evoluţia CSM-ului a fost una şi mai incisivă. Cristina Neagu a fost pe teren pe toată durata meciului şi a fost de neoprit. Metz nu a avut replică la atacurile reuşite ale “tigroaicelor” şi diferenţa s-a mărit: 19-14 în minutul 34.

ADVERTISEMENT

Avansul de cinci – şase goluri s-a păstrat, franţuzoaicele având câteva răbufniri în care au reuşit să se apropie la maximum trei goluri. Însă, de fiecare dată Neagu, Lekic sau Crina Pintea au reuşit să găsească breşa din defensiva franceză.

Finalul a fost unul fără emoţii. Cristina Neagu a încheiat confruntarea cu 14 goluri din 18 aruncări, două dintre aruncările ratate fiind în bară. Jocul bun al Cristinei a fost completat de o evoluţie solidă a întregii echipe, care a arătat o altă faţă după înfrângerea amară de la Budapesta, cu Ferencvaros.

Mayonnade, dat peste cap de Cristina Neagu: “Adică nu e 100% fizic acum?”

Toată lumea a răsuflat uşurată la final. Speranţele CSM-ului pentru sferturile de finală rămân vii, fanii au gustat o victorie superbă şi o evoluţie cum puţini se aşteptau. Un merit în acest sens îl are şi Adi Vasile, care l-a învins pe mult mai titratul Emmanuel Mayonnade, venit în Sala Polivalentă din postură de antrenor neînvins în Liga Campionilor până acum.

La conferinţa de presă care a urmat, Adi Vasile a recunoscut că echipa a jucat cu cuţitul la os: “Am fost într-o postură pe care nimeni nu şi-o dorea. Trebuia să câştigăm în faţa unei echipe neînvinse şi nu a fost deloc uşor. Mă bucur că am făcut un meci foarte bun, poate chiar cel mai bun din această ediţie a Ligii Campionilor. Însă, trebuie să continuăm să învingem şi în următoarele meciuri pentru a ne atinge obiectivele”

De cealaltă parte, Emmanuel Mayonnade a dat un răspuns amuzant când a fost întrebat despre Cristina Neagu: “Adică Neagu nu e la 100% fizic acum? Ufff… Este o jucătoare extraordinară. Ce pot să spun despre ea. Ne-a făcut viaţa grea, este foarte greu să o opreşti. Nici noi nu am făcut un meci foarte bun, pentru a câştiga aici, în Polivalentă, treubie să joci 60 de minute. Noi nu am jucat 60 de minute. Altfel nu se poate pentru că CSM Bucureşti este una dintre cele mai bune echipe din lume”

CSM Bucureşti egalează la puncte pe Kristiansand, echipa de pe locul 4, ambele având câte cinci puncte. Etapa viitoare, pe 8 februarie, CSM Bucureşti va avea un meci direct pentru locul 4 cu Vipers, în deplasare. Cu o victorie, “tigroaicele” pot să viseze la un loc superior în grupă, care să le aducă un duel mai abordabil în sferturile de finală.

  • 14 goluri a marcat Cristina Neagu în meciul cu Metz
  • 0 înfrângeri a suferit CSM Bucureşti în Sala Polivalentă în această ediţie a Ligii Campionilor 
ADVERTISEMENT