Sport

Optimism la CSM București, înainte de partida cu Metz: „Nu sunt ele favoritele!”

Autor: Eduard Nicolae Popa | 05.04.2019 | 14:27
Optimism la CSM București, înainte de partida cu Metz: „Nu sunt ele favoritele!”
CSM București - Metz se joacă astăzi în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

CSM București va întâlni în această seară pe Metz, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Formația franceză are în componență nu mai puțin de opt campioane europene en-titre. Această colecție de vedete nu le sperie însă pe elevele lui Dragan Djukic. „Tigroaicele” vor încerca să încline balanța în favoarea lor în manșa tur, mai ales că meciul se va juca în Sala Dinamo, o arenă mai mică, dar în care publicul este mult mai aproape de teren.

 Radicevic și Grubisic vor o victorie la CSM București – Metz

Cristina Neagu și Amanda Kurtovic sunt absențele de marcă ale „tigroaicelor”. Cu toate acestea, fetele de la CSM București se arată optimiste: „Sunt cele mai importante meciuri ale sezonului pentru noi. Contează că am luptat de fiecare dată, indiferent de situație. Știm că Metz a jucat foarte bine tot sezonul, dar eu am încredere în mine, în colege și în suporteri că vom reuși împreună. Trebuie să fim deștepte, să încerăm să nu ne enervăm, să gândim lucid, să ne apărăm bine și să fim disciplinate în atac… Ele au un contraatac foarte puternic. Chiar dacă ne lipsesc multe jucătoare importante, avem calitate și promit că vom lupta până la capăt”, a spus înaintea partidei Jovanka Radicevic.

Și portărița Jelena Grubisic laudă adversarul, dar are încredere în forța echipei sale: „Suntem gata pentru duelul cu Metz. Nu credem că este un meci imposibil, ele joacă bine, au avut rezultate foarte bune, dar  noi suntem în creștere de formă și vom face totul să câștigăm. Nu sunt favorite, jucăm primul meci la noi, avem avantajul meciului de acasă. Cel mai important aspect în acest joc cred că va fi defensiva, trebuie să ne apărăm foarte bine. Grace Zaadi este creierul lor, e cea mai periculoasă jucătoare, dar sunt puternice la toate capitolele. Anul acesta nu va fi la fel ca în sezonul trecut, ci mult mai greu, vor fi meciurile mai echilibrate. Cel mai important lucru este să câștigăm primul joc, cel de vineri, apoi vedem”, a spus croata din poarta CSM-ului.

„Tigroaicele” așteaptă un nou meci mare din partea portăriței Jelena Grubisic

Dragan Djukic, antrenor CSM București: „Am discutat și cu Cristina Neagu înaintea meciului cu Metz”

Antrenorul celor de la CSM București, Dragan Djukic, speră ca trupa sa să se autodepășească și să le pună probleme importante celor de la Metz: „Metz este una dintre cele mai bune echipe ale lumii, sperăm să fim pregătiți la ora jocului. Credem că putem să le batem, primul meci este foarte important, nu jucăm în Polivalentă, ci la Sala Dinamo și sper să conteze avantajul publicului. Sunt sigur că suporterii ne vor încuraja și ne vor forța să jucăm cel mai bun handbal al nostru.”

„Am discutat despre acest meci cu mulți oameni, cu toate fetele, cu Cristina Neagu și am analizat jocul din toate perspectivele. Metz este favorită, dar ei au probleme cu sferturile de finală, cum s-a întâmplat anul trecut… Știm tot ce au făcut în acest sezon, au încredere în ele, dar probabil au în cap și ”dubla” din sezonul trecut. Mă aștept să fie un joc spectaculos, sunt sigur că nimeni nu și-ar fi imaginat un astfel de sfert de finală”, a spus tehnicianul bucureștencelor.

Dragan Djukic își păstrează optimismul, înainte de CSM București – Metz

Met este liderul la zi al campionatului Franței. Elevele lui Emmanuel Mayonnade vin la București după înfrângerea din competiția internă cu Brest, 33-36, meci în care mai multe dintre titularele de bază ale echipei au fost odihnite. La partida din Sala Dinamo, bucureștencele vor juca împotriva mai multor componente ale naționalei Franței, în prezent campioană europeană și mondială, cum ar fi: portărița Laura Glauser, fosta ”tigroaică” Gnosiane Niombla, Grace Zaadi, Astride NGouan, Manon Houette, Orlane Kanor și Beatrice Edwige. Partida se joacă de la ora 19:00 și va fi transmisă în format live video și pe Fanatik.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE