Sport

CSM București – Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin! Româncele au terminat pe locul 4 grupa de calificare

Autor: Alexandru Năstase | 10.03.2019 | 18:17
CSM a terminat pe locul 4 grupa din Liga Campionilor

CSM București și-a aflat adversara în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin! „Tigroaicele” vor evolua împotriva formației franceze Metz Handball, după ce au încheiat grupa a II-a principală pe locul 4. Conform regulamentului, CSM se va duela acum cu liderul grupei I. Adverarul s-a decis după ce s-a disputat ultima partidă din grupă, între FTC Budapesta – Krim Ljubljana, scor 31-27 (16-11). Astfel, echipa din Ungaria a depăşit-o în clasament pe CSM Bucureşti

CSM București – Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin!

De remarcat că dacă Ferencvaros nu câștiga, atunci CSM București termina pe locul 3, în spatele lui Gyor și a lui Vipers. În acest caz, elevele lui Dragan Djukic urmau să întâlnească puternica echipa a celor de la Rostov Don, care a terminat pe locul secund. În prima grupă mai sunt de disputat două jocuri, Brest – Buducnost şi Copenhaga – Metz, dar rezultatele nu pot influenţa clasamentul la vârf, astfel că CSM Bucureşti va evolua cu liderul Metz, formație care a strâns 15 puncte.

Meciul tur va avea loc la Bucureşti, între 5-7 aprilie, iar cel retur în Franţa, o săptămână mai târziu. De remarcat că turneul Final Four se va desfășura, din nou, la Budapesta, în 11-12 mai 2019. N-a ieșit rău pentru CSM în ultimele două sezoane – bucureștencele au obţinut de fiecare dată medalia de bronz. În 2016, CSM reușea să cucerească trofeul. Gyor ETO este formația care s-a încoronat sezonul precedent.

CSM București - Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin! CSM
CSM Bucurețti a avut 4 înfrângeri în grupă

Cum s-a calificat CSM în sferturi

„Tigoriacele” și-au asigurat calificarea în sferturile de finală încă după victoria de la Thuringer de luna trecută. Cu toate aestea, CSM București a avut un colaps total în ultimele meciuri. CSM a pierdut cu Gyor (25-27 acasă) și Krim Ljubljana (22-23 în deplasare), apoi a remizat cu Thuringer (23-23 acasă). Astfel, CSM București a terminat grupa cu 5 victorii, un egal, dar și 4 înfrângeri!  Sunt însă și câteva motive pentru căderea echipei – mai multe jucătoare s-au accidentat și antrenorul CSM-ului a fost nevoit să schimbe din mers.

Dragan Djukic s-a supărat și pe fani. Tehnicianul i-a acuzat pe suporteri că nu sunt aproape de echipă în momentele grele. „Vă spun sincer. Echipa aceasta are nevoie de sprijin, iar eu nu îl simt deloc. Am avut situaţia în care am jucat aici cu Gyor, iar Crina Pintea a primit mai multe aplauze decât orice jucătoare a noastră, care şi-au dat inima şi sângele pe teren. Ceva nu e în regulă. Această echipă merită să fie sprijinită”, a declarat Djukic.

  • 11 puncte a acumulat CSM București în grupă

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!